Összehívták az ülést, ők meg nem mentek el.

Tovább húzza az időt a Fidesz: most bojkottálják a svéd NATO-csatlakozásról szóló parlamenti üléstillusztráció, MTI Fotó: Soós Lajos

A svéd NATO-csatlakoásával kapcsolatos ülés délután egykor kezdődik, az összehívást az MSZP kezdeményezte, azt támogatta a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja, valamint a független Hadházy Ákos is. Egyedül a kormánypártok, azaz a Fidesz és KDNP nem vesznek részt rajta – írja a 444.hu.

Az állami hírügynökség szerint „a svéd NATO-csatlakozásról szóló törvényjavaslat zárószavazása mellett két, ellenzéki kezdeményezésű előterjesztés napirendre vételét kérték” az ülés kezdeményezői. Az MTI azt nem teszi hozzá, hogy a fideszes és kereszténydemokrata politikusok bojkottálják az ülést – hivatalos magyarázatuk szerint a svéd NATO-csatlakozás zárószavazásával megvárják a két miniszterelnök találkozóját. Csak annyit jegyzeznek meg:

a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló előterjesztést tavaly március 1-jén már megtárgyalta az Országgyűlés, csak a végszavazás van hátra.

A magyar parlament lesz az utolsó egyébként, amely ratifikálja a döntést, annak ellenére fideszes és kormánypolitikusok számtalanszor azt állították, hogy ez nem így lesz. 

Forrás: 444.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cherry
Rohadék kis kaliberü tetvek,,, a NATO ból öket zárnám ki,
Cherry
@Clavigo: Akkor nézne csak a sok elmebeteg hivő...
Alfa
a 133 bátor gerinces szarházi terrorista orosz-putyin párti korrupt keresztény-fasiszta-náci-kommunista orbán és a pedofil narkos alkoholista fidesz nevü bátor szekta
colibri
USA, indulhat a szankció! Jó kemény legyen, mert orbncék csak abból értenek!
Alfa
ki kell baszni őket az EU-ból,és a NATO-ból kitiltani az USA-bol, elkobozni minden vagyonukat ennek a szarházi fidesz-ner náci-fasiszta-nyilas-komcsi szektának
Pusztai
Nem értem.
Lattmann Tamás jogÉSZ azt mondta: a NATO csatlakozáshoz nem kell a tagállamok ratifikálása ahhoz, hogy tag legyen aki kérelmezi, elég ha a többi NATO állam jóváhagyta a jelentkezést, majd a
KÉRELMEZŐ ORSZÁGNAK KELL RATIFIKÁLNI ÉS EZZEL TAGGÁ VÁLIK.
EZ RÉGEN MEGTÖRTÉNT AZÓTA CSAK A CIRKUSZ MEGY.
.Most ennyi hülye van vagy Lattmannak nem volt igaza??
Olyan még nem volt, tehát ennyi hülye van és szeretik a cirkuszt.
Pusztai
Lattmann Tamás: Magyar jóváhagyás nélkül is a NATO tagja lehet Svédország
26/01/2024 18:14 Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk
Stoltenberg NATO-főtitkár nyilatkozata szerint a szerződés ad a magyar parlamentnek időt arra, hogy ratifikálja a svéd csatlakozást. "Ez az utolsó utáni esély arra, hogy nagyobb arcvesztés nélkül ki lehessen állni ebből a pofonból. Az európai politikai kultúrának fontos része az, hogy hagyni kell az ellenfélnek, hogy hogy levonulhasson a vereség után" – magyarázta Lattmann Tamás nemzetközi jogász a Megbeszéljük című műsorban.
Nessy
Erősíti a fidesz"jó hírünket" a világban!
Béla333
Nagyon meg szeretnék alázni a svéd miniszterelnököt... Hülye lenne eljönne ezeknek az erkölcsi hulláknak a követelésére...
Pusztai
@Béla333: a svédek tökre tagok a magyar ratifikálás nélkül is!!
Eladott Ország
Amíg a bűnöző, hazaáruló és politikai prostituált ( bárcza' nélküli) román cigány szabadlábon van, nem lesz változás!
Pusztai
@Eladott Ország: Honnan tudod nincs bárcája???
namihami
Vajon egyenként postáztatja a Kövér a fidesztagok bérlevonását vagy egy közös levélben íratja meg?
Bár, emlékeim szerint se az Orbánt, se az eddigi bojkottbárókat is elfelejtette megbüntetni!
Eladott Ország
@Pusztai: ma, 15:03 ♦ Mert a kormányzásra sincs engedéjük csak rendszerszintű csalással, úgy űzik az ipart. Anno kurváknak is engedélyt kellett kérni a működéshez, mint a vállalkozóknak, hogy adót fizessenek. Az állami maffia/állampárt ráadásul nem hogy adót nem fizet, hanem minket mint állampolgárokat is meglop!
Eladott Ország
Tovább húzza az időt a fidesz: most bojkottálják a svéd NATO-csatlakozásról szóló parlamenti ülést. Ezek fejben valójában nem EU és nem NATO tagok, hanem árulók és elmebetegek, komolytalan emberek, akik mint a hülyegyerekek nem kevés közpénzből b*sszák szét legfőképpen Magyarországot.
twitter.com/tamas_tamas/status/1754479358733860867/photo/1
Kb. egy éve húzzák Svédország NATO csatlakozását. Az OK, hogy az imádott Putyinuknak jó, a nyilván utált Magyarországnak szar, de már saját magukat is beégették, hisz utolsók lettek. Az is OK, hogy a szektának mindegy, de előbb-utóbb őket is utolérik a következmények.
twitter.com/pointux/status/1754429668147749325/photo/1
Eladott Ország
Ezt hívják "cigánykodásnak". A nyugatiak ezt nem ismerik. Az igazi kérdés most az, hogy tényleg lép-e az Egyesült Államok, és betartja ígéretét hogy megvonja a vízummentességet a magyar állampolgárokkal. A felcsúti szörnyszülött, román putriszökevény patkány. Nekünk tolvaj- fasisztáknak Magyarország az első amit szájbaszarunk!...
twitter.com/IdiAminSmunyo/status/1754494780300546400/photo/1
Eladott Ország
A csúti geci : aki csak egy pattanás a bolha faxán : szórakozik a NATO-val. Pedig NEM EZ a magyar népakarat!
twitter.com/IdiAminSmunyo/status/1754498524580852083/photo/1
Megszívlelendő jótanács a miniszterelnök úrtól... anyádba szakadtál volna te hernyó
twitter.com/i/status/1754498630919041212
justhpeter
@Pusztai: Az árvilágításánál nem láttak bárcát. Sajnos elkúrták az átvilágítását, mert lángszóróval kellett volna.
justhpeter
@Eladott Ország: 16:35:Pontosan látja a jövőjét, csak ma még nem hiszi.
Pusztai
Rendkívüli parlamenti kudarc: 6 nagykövet nézte végig, ahogy a Fidesz miatt meghiúsul az ülés
A svéd NATO-csatlakozásról szeretett volna szavazni az ellenzék. Kövér László összehívta ugyan az ülést, de csak kényszerből, és ez meg is látszott az eredményen.
namihami
Nosza Laca! Itt a lehetőség, hogy lecsapj a lógósokra!
Nessy
A legújabb, hogy csak akkor szavaz a frakció, ha a svéd miniszterelnök Budapestre jön! Tulajdonképpen miért is kellene neki ide jönni? Hiszen volt már kint fideszes delegáció Svédországban, akiket korrektül fogadtak magas szinten is. Canossát járni, hűbéresküt tenni, megfelelő ajándékot hozni? Kéretik a látogatás okát pontosan meghatározni!
Ftomi
Sajnos ezek az emberek döntenek MAGYARORSZÁG sorsáról, úgy hogy már mindegyiknek meg van a menekülő útvonala!
Na, nem keletre, hanem NYUGATRA, mert ott tartják a biztosításukat!
Vajon miért nem Üzbegisztánban?

Sajnos sokba kerül ez a tisztességes többségnek!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 19:51 ♦ A kettő nem ugyanaz. Törökörszág a NATO második legerősebb hadserege. A Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) kapcsolatban álló személyek kérdése. A szervezet 39 éve harcol Törökországban egy független Kurdisztánért. Biztonsági fenyegetésnek tartja Ankara azokat a személyeket is, akik állítólag kapcsolatban állnak az Erdoğan elleni 2016-os puccskísérlettel. A török aggályokra reagálva Stockholm lépéseket tett a terrorizmus elleni törvények szigorítására, a szélsőséges szervezetek támogatását most már nyolc évig terjedő börtönbüntetés sújthatja."
A svéd NATO-csatlakozás ratifikálása után Törökország vehet is negyven F-16-os vadászgépet az amerikaiaktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.