Összehívták az ülést, ők meg nem mentek el.

Tovább húzza az időt a Fidesz: most bojkottálják a svéd NATO-csatlakozásról szóló parlamenti üléstillusztráció, MTI Fotó: Soós Lajos

A svéd NATO-csatlakoásával kapcsolatos ülés délután egykor kezdődik, az összehívást az MSZP kezdeményezte, azt támogatta a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja, valamint a független Hadházy Ákos is. Egyedül a kormánypártok, azaz a Fidesz és KDNP nem vesznek részt rajta – írja a 444.hu.

Az állami hírügynökség szerint „a svéd NATO-csatlakozásról szóló törvényjavaslat zárószavazása mellett két, ellenzéki kezdeményezésű előterjesztés napirendre vételét kérték” az ülés kezdeményezői. Az MTI azt nem teszi hozzá, hogy a fideszes és kereszténydemokrata politikusok bojkottálják az ülést – hivatalos magyarázatuk szerint a svéd NATO-csatlakozás zárószavazásával megvárják a két miniszterelnök találkozóját. Csak annyit jegyzeznek meg:

a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló előterjesztést tavaly március 1-jén már megtárgyalta az Országgyűlés, csak a végszavazás van hátra.

A magyar parlament lesz az utolsó egyébként, amely ratifikálja a döntést, annak ellenére fideszes és kormánypolitikusok számtalanszor azt állították, hogy ez nem így lesz. 

Forrás: 444.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Eladott Ország: 16:35:Pontosan látja a jövőjét, csak ma még nem hiszi.
Pusztai
Rendkívüli parlamenti kudarc: 6 nagykövet nézte végig, ahogy a Fidesz miatt meghiúsul az ülés
A svéd NATO-csatlakozásról szeretett volna szavazni az ellenzék. Kövér László összehívta ugyan az ülést, de csak kényszerből, és ez meg is látszott az eredményen.
namihami
Nosza Laca! Itt a lehetőség, hogy lecsapj a lógósokra!
Nessy
A legújabb, hogy csak akkor szavaz a frakció, ha a svéd miniszterelnök Budapestre jön! Tulajdonképpen miért is kellene neki ide jönni? Hiszen volt már kint fideszes delegáció Svédországban, akiket korrektül fogadtak magas szinten is. Canossát járni, hűbéresküt tenni, megfelelő ajándékot hozni? Kéretik a látogatás okát pontosan meghatározni!
Ftomi
Sajnos ezek az emberek döntenek MAGYARORSZÁG sorsáról, úgy hogy már mindegyiknek meg van a menekülő útvonala!
Na, nem keletre, hanem NYUGATRA, mert ott tartják a biztosításukat!
Vajon miért nem Üzbegisztánban?

Sajnos sokba kerül ez a tisztességes többségnek!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 19:51 ♦ A kettő nem ugyanaz. Törökörszág a NATO második legerősebb hadserege. A Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) kapcsolatban álló személyek kérdése. A szervezet 39 éve harcol Törökországban egy független Kurdisztánért. Biztonsági fenyegetésnek tartja Ankara azokat a személyeket is, akik állítólag kapcsolatban állnak az Erdoğan elleni 2016-os puccskísérlettel. A török aggályokra reagálva Stockholm lépéseket tett a terrorizmus elleni törvények szigorítására, a szélsőséges szervezetek támogatását most már nyolc évig terjedő börtönbüntetés sújthatja."
A svéd NATO-csatlakozás ratifikálása után Törökország vehet is negyven F-16-os vadászgépet az amerikaiaktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.