Az LMP ráfeküdt az ügyre.

Kikérték a dokumentumokat, amelyek alapján Novák kegyelmet adott a pedofil munkatársát segítő igazgatóhelyettesnekMTI/Vasvári Tamás

Az LMP hétfői online sajtótájékoztatóján a párt szóvivője, Süveg Anna bejelentette, hogy kikérik azokat a dokumentációkat, amelyek alapján Novák Katalin köztársasági elnök úgy döntött, kegyelmet ad a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének – írja a telex.hu. A férfi köztudottan fedezte a pedofil exigazgatót, ezért is ért sokakat sokkolóan Novák döntése.

A bicskei gyermekotthon ügye önmagában mélységesen felháborító, de a köztársasági elnök tudott rajta csavarni egyet, és még gusztustalanabbá tenni ezt az egészet. Megnyugtató magyarázat megint nincs, csak az államfői hivatal adott ki gyorsan egy veszteségminimalizáló közleményt arról, hogy ők bizony elítélik a pedofíliát

– magyarázta Süveg Anna.

Az LMP álláspontja szerint az egyetlen helyes dolog, amit Novák Katalin tehet most, hogy visszavonja ezt a gyalázatos döntést. „De nem fogja, nem olyan önálló szereplő ő a Nemzeti Együttműködés Rendszerében” – tette hozzá Süveg Anna, aki az LMP nevében azt javasolja Nováknak, hogy legalább tisztelje meg a közvéleményt azzal, hogy kiadja a kegyelmi döntés okait.

Ahogy a Budaházy-ügyben, újfent kikérjük a kegyelmi döntés alapjául szolgáló dokumentációt, a döntést előkészítő anyagokat, valamint az igazságügyi miniszter előterjesztését. Továbbá elvárjuk Novák Katalintól, hogy nyilatkozzon személyesen, és indokolja meg a döntését.

Forrás: telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
“Az egyéni kegyelmezés jogát a köztársasági elnök gyakorolja. Az igazságügyi miniszter előkészíti és ellenjegyzi a köztársasági elnök kegyelmi döntéseit.” Azaz a felelősség másokra is kiterjed. Ha az igazságügyi miniszter nem terjeszti elő, és nem jegyzi ellen, nincs kegyelem."

Ez azt jelenti, hogy Juci úr ajánlásával történt ez a gyalázat. Két riherongy fideszQva.
Béla333
Majd visszamenőlegesen hamisítanak valamit...
sándorbence
mitcsinálnak azimádottjai mama ereszcsúszáspedóügy
Menőmanó
@Maccska: Tavaly áprilisban még Juci úr volt a gazság eltussoló miniszter.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.