2024. február 6. Díjmentes nyugdíj-előtakarékossági számla indítását jelentette be a múlt héten a Magyar Államkincstár – írja Az én pénzem.

Orbánék a nyugdíjpénztárak után a nyugdíjpénzünkre is rátennék a kezüket

Az éves befizetések utáni adójóváírás ugyanúgy jár rá, mint a pénzügyi intézményeknél nyitható NYESZ számlákra, azonban csak állampapírban lehet előtakarékoskodni. Ráadásul most éppen egyre kevesebbet fizet az állam, és egyelőre szó sincs az évekkel ezelőtt beharangozott nyugdíjkötvény elindításáról.

A Magyar Államkincstár a múlt héten jelentette be, hogy elindult a Kincstári nyugdíj-előtakarékossági számla szolgáltatása. A számlavezetés díjmentes, és a tranzakciók is, ami vonzó lehet, azonban a megtakarítók csak forint alapú állampapírokat (deviza alapú kilőve) vásárolhatnak.

A számlanyitás feltétele, hogy az ügyfél már rendelkezzen értékpapírszámlával a Kincstárban. A NYESZ online azonnal megnyitható lesz ügyfélkapun keresztül, valamint személyesen a Kincstár állampapír értékesítési ügyfélszolgálatain.

Az előtakarékoskodónak a számlanyitást megelőzően 5 ezer forint befizetést kell teljesítenie a fő értékpapírszámlájára.

A befizetés után a nyugdíj-előtakarékossági számla Ügyfélkapun keresztül nyitható meg, ezt követően a Webkincstáron és Mobilkincstáron keresztül is intézheti megtakarításait az ügyfél.

Az állam célja az, hogy minél többen vegyenek állampapírt, és minél hosszabb lejáratúakat tartsanak az emberek. Erre a NYESZ alkalmas, hiszen ha arra fizetek be, minimum 10 évig ott is tartom a pénzem, tehát akár 10 éves állampapírt is vásárolhatok, és feltehetően nem is váltom vissza.

- írja a lap.

Ezt eddig is megtehette volna minden NYESZ-szel rendelkező ügyfél. És nyilván vettek is állampapírokat, de persze mást is. Ugyanakkor nincsenek sokan. Ez a 89 ezres szám nagyon alacsony, bár volt jóval magasabb is, 2013 év végén például 159 ezer volt.

Forrás: Azenpenezem

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@KisTehen: Sok helyen jelezték a szervilis vezetők, hogy "ajánlott" az államiba visszalépni, "ellenkező esetben...".

Ráadásul g3ci módon kellett nyilatkoznia azoknak, akik maradni akartak! Mintha arról kéne nyilatkoznod, hogy nem akarod eladni a lakásodat, nem akarsz elválni vagy nem akarod beperelni a szomszédodat WTF?!
Miért nem annak kellett nyilatkoznia, aki változtatni akart?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@KisTehen: Ebben igazad van, hogy mindenki dönthetett, csak ugye a bülbül szavú fidesz annyi jót igért, hogy sokan megszédültek tőle...
Ők még nem tudták vagy nem hitték, hogy ezek hazudnak 24/7/12 üzemmódban!
human
Ki az a hülye aki ezeknek odaadja a maradék pénzét? Az el fog menni jachtra, repcsire.
Béla333
Esetleges választási vereség esetén még utoljára jól ellopják a befizetett pénzeket, aztán mit érdekli a maffiát, hogy mi lesz utánuk...???
Béla333
Csak mert a hülyemagyar maffiahívők agya olyan kicsi, hogy nem emlékezik a maffia csapat aljasságára, amikor 2002-ben már elvesztette a választást, hogy hogyan rabolta még le az országot, attól a net még nem felejt:

""Piszkos tizenkettő" (agrárcégek privatizációja)"
"...a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint több mint 20 milliárd forintos kár érte az államot, amikor az ÁPV Rt. térítésmentesen adott át 12 agrárcéget a Magyar Fejlesztési Banknak. Az állami MFB utóbb privatizálta őket az akkori sztároligachák közelébe (“piszkos tizenkettő”). A cégeket 2001-ben eredetileg a helyi menedzsment és az alkalmazottak vehették meg, ám idővel többségük az ország leggazdagabb emberei közé tartozók tulajdonába került."
adatbazis.k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/piszkos-tizenketto-agrarcegek-privatizacioja
human
@Maccska: Céloz ... lő ... ééééés mellé! Vízióid pont olyan pontosak, mint a zseb Napóleonodé :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.