Szörényi szerint Nováknak meg kellene fontolnia, alkalmas-e még.

Szörényi Levente is kilép Novák Katalin tanácsadói közül, nyílt levélben üzent az államfőnek

Kép: Szörényi Levente / Facebook

Újabb tanácsadó hagyja ott a köztársasági elnököt: Szörényi Levente a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kilép a testületből – vette észre a Telex. Az énekes-zeneszerző nem azért hátrál ki Novák Katalin mögül, mert az államfő kegyelmet adott egy pedofil-ügy elítéltjének. Nyílt levelében a rá nehezedő nyomást okolja:

A pályafutásom során eddig nem tapasztalt, most azonban felém irányuló gyűlöletcunami és »feszítsd meg« szavalókórus hatására felmondom a Tanácsadói Testületben betöltött szerepemet, amit pedig éppen azért fogadtam el tavaly, hogy a kultúra területén szerzett tapasztalataimmal támogassam a széles társadalmi egyetértés ügyét. Sajnálom, hogy rajtam kívülálló okok miatt ez ellehetetlenült, egyúttal kérem, fontolja meg, hogy a kialakult helyzetben képes lehet-e még betölteni a nemzet egységét megtestesíteni hivatott pozíciót.

Szörényi a Magyar Hang kérdésére, hogy az államfő 16, díjazás nélküli tanácsadójának egyikeként mit javasolna Novák Katalin nagy vihart kavart kegyelmi ügyében, még azt válaszolta, „Bocs' A Magyar Hang én vagyok! A többi nem kérdés... :P”.

A zenész Gundel Takács Gábor és Lackfi János után a harmadik tanácsadó, aki otthagyja a köztársasági elnököt a nagy port kavart kegyelmi döntése óta. Pénteken Tomán Szabina is sokat sejtető bejegyzést tett ki a Facebookra, de abból nem derült ki egyértelműen, hogy lemond-e. Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztési Központ intézményvezetője is jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja a kegyelmi döntést. Ezt állítása szerint tanácsadóként Novák Katalinnak is elmondta.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
„Szörényi Levente a „felé irányuló gyűlöletcunami” miatt távozik Novák Katalin tanácsadói közül.” Tök jó, hogy nem a pedofil-simogatással van baja, hanem valamiféle gyűlöletcunamival. Gondolom, eljutott az agyáig, hogy a Titanicra vett jegyet, és az ösztönös menekülés közben hirtelen jobb fidesz-kompatibilis indok nem jutott az eszébe az is vicces, hogy így tudjuk meg, kik voltak az elnöki tanácsadók. De persze, játssza az áldozatot, hogy őt biztos meg akarják feszíteni, meg "gyűlöletcunami". Közben meg hozzá se nyúlna senki, annyira undorító már ez a vén hülye, le se szarjuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
1 darab a magyar nemzethy hang-orkánból,kicsit késön vette az "Esti Hírlapot"!
Eladott Ország
Novák „jó szívvel ” már csak egy valamit írhatna alá, a lemondását. Orbán azért szólalt meg, hogy ezt ne kelljen, mert ezt nem akarja. Orbán nem rúgja ki az általa kitenyésztett korrupt karrieristákat, akik csak az ő utasításait hajtják végre. De ahogy gyűlik a sok szemét és szemétség, úgy közeledik az ő bukásának a napja. Ez a pedofil-ügy a rendszer koporsójában egy hatalmas szög. A végén megfizetnek mindenért. A gyerekek megalázásáért is.
nepszava.us/novak-jo-szivvel-mar-csak-egy-valamit-irhatna-ala-a-lemondasat/
jáger laszló
Mi lesz így veled Kati?
csak kérdezem!?
barátilag
J.L.
Eladott Ország
„Szörényi Levente a „felé irányuló gyűlöletcunami” miatt távozik Novák Katalin tanácsadói közül.” Tök jó, hogy nem a pedofil-simogatással van baja, hanem valamiféle gyűlöletcunamival. Gondolom, eljutott az agyáig, hogy a Titanicra vett jegyet, és az ösztönös menekülés közben hirtelen jobb fidesz-kompatibilis indok nem jutott az eszébe az is vicces, hogy így tudjuk meg, kik voltak az elnöki tanácsadók. De persze, játssza az áldozatot, hogy őt biztos meg akarják feszíteni, meg "gyűlöletcunami". Közben meg hozzá se nyúlna senki, annyira undorító már ez a vén hülye, le se szarjuk.
Eladott Ország
Levente, nem lettél szimpatikusabb. Érdekes mindenki felmond, hagyják el a süllyedő hajót, addig nem volt gond a kegyelmi döntéssel amíg ki nem derült, ez egy önvallomás az összesek. Gratulálok az erkölcsi megsemmisüléshez, de annak is jár a taps aki képes relativizálni az esetet, és még mélyebbre ássa ezt a pöcegödröt. Orbánnak mutatták meg először a közvéleménykutatás eredményét, hogy mennyire háborodott fel a tábora ezért aztán megadta a kilövési engedélyt. Lehet hátradőlni és nézni ahogy az összes magyarázkodó meg vádakat hiteltelenítő megnyilvánulás átcsap hibáztatásba és lobogtatják. hogy vannak következmények, hát a felelősök lemondtak, Nováknak sincs jövője, Vargajucus’ még kérdéses, de az a némber nagy túlélő. Katika immáron politikai hulla. De mi lesz Juci úrral?! Most az ő "szerepét" kéne kicsit kapirgálni a CSOK-tól a Pegazuson és Schadlon át egészen a kegyetlen kegyelemig. Minden v(i)ektor egy irányba mutat:
uploads.disquscdn.com/images/32f1db9de51382c2727ea1ffd7883a184975b97e764093f917e6f022fec0f144.gif?w=800&h=209
Eladott Ország
Szörényi, te egy gerinctelen szar vagy. Valamikor a zenei példaképünk volt Bródival együtt azért, amit az Illéssel véghezvittetek. Ezt sikerült degradálnod oda, hogy szívesen lehánynálak. De sajnálom még az időt is rád. Kivénhedt eltorzult erkölcsű barom. Szörényi akkor beállt fidesz fülbevalós Novák mögé, most a nemzet egységéről papol, hamis ez a nóta ! Süllyed a hajó, a patkányok menekülnek. Szar ember lettél Levente. Az Illésben betöltött szereped is csak a tőled szakmailag, de leginkább emberileg magasabb szinten állt és állóktól függütt. Sajnálom, hogy a Bródi veled kötötte össze az akkori pályafutását. Szégyellheted magadat, ahogyan viselkedsz a Bródival, Konczal és a magasabb erkölcsi magasságokban élő kortársaiddal. Jó lesz, hogy eltűnsz a közéletből a rövid, hátralevő éveidben. Levente majd akkor is mosolygós emojival humorizálj, ha az unokádat abuzálják. Hányinger ez a pali.
Eladott Ország
Valszeg a turbómagyar Szörényit felvilágosították, hogy ebből kurvára nem fog jól kijönni ha a Novák mellett marad. Művész úr, egy kicsit több szerénységet kérnénk. Szörényi nem akarsz köztársasági elnök lenni? Egy ilyen gerinctelen patkány aki elsők között hagyja el a süllyedő hajót (mielőtt még beleszarik a fészkébe) megtestesíthetné a NER-nemzet egységét. Mi libcsik inkább kimaradunk ebből a nagy összeborulásból de ti csak hajrá! Ezek ingyenesen csinálják, azért mondanak fel ilyen könnyen? Hétköznaponként társadalmi munka, utána kommunista szombat, majd keresztény vasárnap. Van egy tippem, hogy Balogh pispek az utolsóig ki fog tartani. – Mellette, az ágyban viagrával megtömve.
Pusztai
azé maraggyunk annyiban, Levente csak egy levente, nem politikai tényező.
simmering73
Zenész tanácsadó? Mit hallgasson esténként?
Sakk Matt
Ha nem irányulna felé gyűlöletcunami, akkor át is lépne a pedofilhaver felmentésén.
Ócska egy alak ez is!
Bástya Béla Elvtárs
Akkor már 2 hely szabad! Jön velem valaki?
polgarb
Aztán ez idáig minden rendben volt a nagycsöcsös asszonnyal Levi?
Lendkerék
@Eladott Ország: Azon csodálkozom, hogy ezeknek az alapvetően intelligens, hatalmas közéleti és élettapasztalattal rendelkező, a társadalom általános tiszteletét élvező tanácsadóknak nem jut eszébe, hogy mekkora öngól a felé áramló "gyűlöletcunami"-ra hivatkozni? Teljesen igazad van, a lemondással semmit nem tett jóvá, tekintélyét nem állította helyre (egyébként is a leghülyébb, pökhendi, beképzelt választ adta az újságírói kérdésre azzal, hogy "a magyar hang én vagyok"), vagyis ezzel burkoltan egyetértett Novák döntésével.

Tini, sőt fiatal felnőtt és felnőtt korom rajongásig szeretett zenekarának emblematikus figurája rombolta le nimbuszát a szememben két, pár szavas megnyilatkozásával.
dr. prédikátor
Nem kell pánikolni!! lesz helyettük más, van elég jelentkező!!!
Horizont
Ők a mi értelmiségeink.

"Bár sejtéseim vannak, felfogni nem tudom, hogy mi alapján lett összeválogatva ez az illusztris társaság, amelyik tanácsokat osztogat Júdás golyóstollának, de legyen. Olyanok mint Szörényi Levente, a szellemileg és erkölcsileg csúnyán vénülő zenész, Schmidt Mária történelemhamisító milliárdos, egyben Orbán jobb keze, Balog Zoltán, miniszterből lett szekértoló püspök, Tomán Szabina, Kovács Katalin olimpikon, hadd ne soroljam. Ezek az emberek milyen miben adnak tanácsot Sándorpalotánénak, ha erről a súlyos és vállalhatatlan esetről nem hajlandóak megszólalni? Vagy ezek nem közéleti tanácsadók, nem az emberek, a társadalom, a nemzet érdekeit képviselő bölcs emberek? Hanem micsodák? Novák személyes igényeit elégítik ki? Gundel Takáccsal fejtörőzni szokott? Tomán Szabinával diétázik, aki mára jutott el a felismerésre, hogy nem lesz cinkos? Baloggal imádkozik, Lackfi Jánossal (aki második nekifutásra szintén távozott) verset elemez, Kovács Katalinnal edz, Szörényivel meg a zongorán furulyáznak? Vagy mi folyik itt? "
kolozsvaros.com/2024/02/09/ennyire-futja-ennyit-tudnak-reszukrol-a-tema-le-van-zarva-pedig-nincs-ez-lezarva/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok