Összeért a két, péntekre bejelentett tüntetés Budapesten, így este hatkor már tízezren követelik Novák Katalin köztársasági elnök távozását.

"Orbán, takarodj! Novák, takarodj!" Tízezresre duzzadt a tüntető tömeg a Sándor-palotánál
Fotó: Facebook/Mérce

20:20

Az MTI beszámolója

A köztársasági elnök lemondását és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter közéletből távozását követelték az Országos Közös Akarat elnevezésű csoport szervezésében pénteken Budapesten, a Belügyminisztérium központi épülete előtt.

A demonstrálók az ellen tiltakoztak, hogy Novák Katalin államfő kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt volt igazgatóhelyettesének.

Simkó Edit pedagógus, aktivista az eseményen azt hangsúlyozta, hogy "gyermeket nem bántunk, nem alázunk meg és nem zsarolunk meg". Novák Katalin és Varga Judit annak adott kegyelmet, aki a legkiszolgáltatottabbakat bántotta – tette hozzá. Úgy vélekedett, "lehullott a propaganda leple, megláthattuk a rezsim rongy erkölcsiségét, hamis hitét". Novák Katalin és Varga Judit pedig arcai voltak ennek az aljasságnak, és mindezt anyaként tették – hangoztatta Simkó Edit.

Kiss Gergő, az Egységes Diákfront elnökségi tagja azt mondta: Pintér Sándor belügyminiszternek és a nyomozóknak dolguk van még az ügyben, a rendőrségnek nyomoznia kell tovább. Az állam többszörösen cserben hagyta a gyerekeket, ezért legalább kárenyhítést kell nyújtani – jelentette ki.

A demonstráció résztvevői ezt követően a Lánchídon keresztül a budai Várba, a Sándor-palota elé vonultak, ahol csatlakoztak a Momentum Mozgalom által meghirdetett tüntetéshez.

A Belügyminisztérium előtti demonstráción részt vett több baloldali politikus, köztük Harangozó Gábor MSZP-alelnök, Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök; Ujhelyi István független európai parlamenti képviselő; a Párbeszéd – Zöldek részéről V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere, Tordai Bence frakcióvezető, Szabó Tímea ügyvezető társelnök, Szabó Rebeka társelnök; Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese; a DK képviseletében pedig Varju László és Vadai Ágnes alelnökök, Arató Gergely frakcióvezető-helyettes, valamint Molnár Gyula.

18:00

A Blikk helyszíni tudósítása szerint a tüntetők a Sándor-palota előtt egyre hangosabban skandálják, hogy

"Novák Katalin mondjon le!" illetve, hogy "A pedofília nem gyermekvédelem."

Simkó Edit pedagógus azt hangsúlyozta, hogy "gyermeket nem bántunk, nem alázunk meg és nem zsarolunk meg". Szerinte Novák Katalin és Varga Judit annak adott kegyelmet, aki a legkiszolgáltatottabbakat bántotta.

A Telex szerint a tömegben az MSZP és a Párbeszéd zászlói és politikusai is felbukkantak, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy leragasztott szájú plüssmacival érkezett – ez a pedofília áldozatainak szimbóluma.

Az Egységes Diákfront képviseletében Kiss Gergő szólalt fel. Ő azt mondta, az állam cserben hagyta az áldozatokat, a rendőrségnek meg tovább kell nyomoznia, mert „egyre világosabb, hogy többen eshettek áldozatául a ragadozóknak, mint ahány esetről tudunk”.

„Novák Katalinnak és Varga Juditnak mennie kell” – mondta, majd „Orbán, takarodj! Novák, takarodj!”

– skandálásra buzdította a tömeget.

Forrás: blikk.hu, telex.hu

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Jó látni , hogy buszoztatás és hetekkel előszervezés nélkül is szép számmal vannak kint emberek tüntetni akinek a gyomruk nem veszik be ezt a sok mocskot ami folyat a fidesz !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 11:36 Az enyémre??? Melyikre? Minden hozzászólásom vállalom.
Nem tetszik az igazság/valóság Béla efftárs?
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Ez mi a fasz te félkegyelmű? Ennyit tudsz?
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Jólvan elég volt ennyi belőled...köszi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok