Összeért a két, péntekre bejelentett tüntetés Budapesten, így este hatkor már tízezren követelik Novák Katalin köztársasági elnök távozását.

"Orbán, takarodj! Novák, takarodj!" Tízezresre duzzadt a tüntető tömeg a Sándor-palotánál
Fotó: Facebook/Mérce

20:20

Az MTI beszámolója

A köztársasági elnök lemondását és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter közéletből távozását követelték az Országos Közös Akarat elnevezésű csoport szervezésében pénteken Budapesten, a Belügyminisztérium központi épülete előtt.

A demonstrálók az ellen tiltakoztak, hogy Novák Katalin államfő kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt volt igazgatóhelyettesének.

Simkó Edit pedagógus, aktivista az eseményen azt hangsúlyozta, hogy "gyermeket nem bántunk, nem alázunk meg és nem zsarolunk meg". Novák Katalin és Varga Judit annak adott kegyelmet, aki a legkiszolgáltatottabbakat bántotta – tette hozzá. Úgy vélekedett, "lehullott a propaganda leple, megláthattuk a rezsim rongy erkölcsiségét, hamis hitét". Novák Katalin és Varga Judit pedig arcai voltak ennek az aljasságnak, és mindezt anyaként tették – hangoztatta Simkó Edit.

Kiss Gergő, az Egységes Diákfront elnökségi tagja azt mondta: Pintér Sándor belügyminiszternek és a nyomozóknak dolguk van még az ügyben, a rendőrségnek nyomoznia kell tovább. Az állam többszörösen cserben hagyta a gyerekeket, ezért legalább kárenyhítést kell nyújtani – jelentette ki.

A demonstráció résztvevői ezt követően a Lánchídon keresztül a budai Várba, a Sándor-palota elé vonultak, ahol csatlakoztak a Momentum Mozgalom által meghirdetett tüntetéshez.

A Belügyminisztérium előtti demonstráción részt vett több baloldali politikus, köztük Harangozó Gábor MSZP-alelnök, Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök; Ujhelyi István független európai parlamenti képviselő; a Párbeszéd – Zöldek részéről V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere, Tordai Bence frakcióvezető, Szabó Tímea ügyvezető társelnök, Szabó Rebeka társelnök; Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese; a DK képviseletében pedig Varju László és Vadai Ágnes alelnökök, Arató Gergely frakcióvezető-helyettes, valamint Molnár Gyula.

18:00

A Blikk helyszíni tudósítása szerint a tüntetők a Sándor-palota előtt egyre hangosabban skandálják, hogy

"Novák Katalin mondjon le!" illetve, hogy "A pedofília nem gyermekvédelem."

Simkó Edit pedagógus azt hangsúlyozta, hogy "gyermeket nem bántunk, nem alázunk meg és nem zsarolunk meg". Szerinte Novák Katalin és Varga Judit annak adott kegyelmet, aki a legkiszolgáltatottabbakat bántotta.

A Telex szerint a tömegben az MSZP és a Párbeszéd zászlói és politikusai is felbukkantak, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy leragasztott szájú plüssmacival érkezett – ez a pedofília áldozatainak szimbóluma.

Az Egységes Diákfront képviseletében Kiss Gergő szólalt fel. Ő azt mondta, az állam cserben hagyta az áldozatokat, a rendőrségnek meg tovább kell nyomoznia, mert „egyre világosabb, hogy többen eshettek áldozatául a ragadozóknak, mint ahány esetről tudunk”.

„Novák Katalinnak és Varga Juditnak mennie kell” – mondta, majd „Orbán, takarodj! Novák, takarodj!”

– skandálásra buzdította a tömeget.

Forrás: blikk.hu, telex.hu

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Jó látni , hogy buszoztatás és hetekkel előszervezés nélkül is szép számmal vannak kint emberek tüntetni akinek a gyomruk nem veszik be ezt a sok mocskot ami folyat a fidesz !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Jó látni , hogy buszoztatás és hetekkel előszervezés nélkül is szép számmal vannak kint emberek tüntetni akinek a gyomruk nem veszik be ezt a sok mocskot ami folyat a fidesz !
balos
@Mirabilis: Majd amikor piros hó hull az égből!Ez nem Lengyelország,ahol a diktatúrhát összefogással megállították!Itt sokan pofázunk,de az utcán már birkák vagyunk!Pedig van egy koszréteg amelyik nem fél kimondani,hogy nyilas kultúrhát akar!
balos
Még a végén kitalálják a fideszesek,hogy a no is áldozata a Soros Gyurcsány tandemnek!A snitt paja is áldozat lett,pedig még mindig adós a disszonanciájával,ami már nem másolat!
magyarigeza
Soros mennyit fizet ezek vezetőinek, és ezeknek a szélhámosoknak a hazaárulásért?
Csak úgy mellékesen:
Egész véletlen nem pont ez a horda próbálja legalizálni szorgalmasan a mindenféle pedo beteg ideológiákat egész évben?
Irónia, hogy azon a hídon visítanak, amelynek felújítási költségét jól zsebre vágták a kamupolitikusaik.
magyarigeza
@Maccska: Így igaz és dokumentáltan tényeknek megfelelő!
Nem csodálkoznék, hogy ha a végén kiderülne, hogy ezen a tüntetésen van nagy átlagban a legtöbb pedo és zaklató.
Cherry
Végre megmozdult valami a szemét aljas emberi férgek ellen, becsületet nem ismer a fidesz csőcselék Igaz sz@r el,ebeteg hivők??Maccska kis Tehén fogatlan seggnyaló bünözők.. ezt támogatjátok lumpenprolik
Cherry
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Cherry
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kakukkmadár
@Maccska: @magyarigeza: milyen szépen megértitek egymást, amikor a Novák Katalint Cohn-Benditnek kell lefordítani, hogy ne a bukott nemváltó Jucus és a kirakat ellésügyi "államfő" közös bűncselekményéről kelljen beszélni. Ez nektek nyilván könnyen megy, mert kedvtelésből űzitek a fartúrást, valszeg ti is Bicskén élvezettel töltöttétek a sötét gyerekkorotokat!
qunta
@Cherry: téged még a varacskos disznó is kiköpne, annyira undorító aljas féreg vagy.
Cherry
@qunta: Te szerencsétlen kis eunuk te még a gyerekeket sem tudnák megrontani fidesz buzi OV zsiros büdös seggnyalója ahhahahahhahah
Cherry
@qunta: Retkes kis buzi egy mocskos pedofilt védesz , Anyád te moslék 1 Bites fidesz szemét
magyarigeza
Látom nem megy a matek, az alapvetésen alapuló logikai műveletek és összefüggések.

Egész évben a -külföldi pénzeken visító, nemzetáruló- balos csőcselég szokott pedofilokat megvédeni.

Nem tűnt fel, vagy nem akarózik feltűnni butajenőke?
nemkati
@Maccska: "Majd megunják és hazamennek...- mondta egykor a nagy gondolkodó.
Ezeken a tüntikéken mindig ugyanazok a pofák vesznek részt."

Akkor nézelődj:
s.24.hu/app/uploads/2024/02/var_3351-1024x576.jpg
Ott voltam, láttam.
lusta
Többnek kellene ám takarodni. Kiderült, hogy a pedoflsimogató volt (i)gazságügyi miniszterünk véleményében nem javasolta a kegyelemet. Mindezek ellenére a pedofilsimogató házi víziszárnyasunk, Veresné kegyelmet adott. Na itt van egy csavar a történetben. Ha nem javasolta a kegyelmet a pedoflsimogató volt (i)gazságügyi miniszterünk, akkor mégis miért ellenjegyezte? Ki szólhatott neki, hogy ugyanmár nyugodtan oda teheti az aláírását. Ebben a rendszerben mindez nem történhetett volna meg a pedofilsimogató O1G hozzájárulása nélkül.
magyarigeza
Balos megtévesztők és 1%-os ál "magyar" pártjaik.
Kb. mint az ördög: Megtévesztéssel manipulál.

Üdv.!
Csak a Mi Hazánk!
Károly77
Vicces ez a külföldről fizetett balos horda (mint ahogy itt többen megemlítették köztetek).
Tegyétek már a szívetekre a kezeiteket! Nem voltak ezek tízezren. Lehet kétezren sem volt ez a rendbontó bagázs.
Cirkusz :).
Yoda69
Remelem helyen marad eza pedofil simogato kurva, mert akkor minden nap tuntetes lesz a naci fideSS ellen.
simmering73
"Magyarországon minden Orbán körül forog. Orbán és emberei annyira magabiztosak, és annyira elszálltak, hogy azt gondolják, mindent megtehetnek, semmi nem árthat nekik. Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az erős fideszes kapcsolatokkal rendelkező, s az Orbán-családdal, a felcsúti akadémiával is kapcsolatban álló elkövető véletlenül szabadult. Ebben a rendszerben kizárt, hogy egy bicskei elítéltnek adott kegyelemről Orbán ne tudjon.

Erről nem Novák Katalin és Varga Judit dönt, de ők mindent végrehajtanak lelketlenül, ha Orbán bármit mond. Ez Magyarország rákfenéje, hogy van itt egy megfellebbezhetetlen ember, aki mindenkinek parancsol, aki a törvények felett áll, akinek engedelmeskedni kell, aki istent játszik. Minden róla szól, minden érte van."
nepszava.us/a-pedofil-ugy-vegso-oka-az-orban-rendszer/
Ezodabasz
@magyarigeza: @Károly77: Két fidióta horogkeresztlény! Melyik köcsög fidkány reinkarnációja vagytok barmok? Új nick ugyanazokkal a baromságokkal? Mi értelme van ennek?
Géza te kis buzi te vagy a shikari ugyi? Mi hazánk az nem a te hazád úgyhogy kotródj kutya!
Feller_Peti
#############################################
Vladimir Putin és Tucker Carlson interjúja MAGYARUL :
www.youtube.com/watch?v=X86K9ed0vQw
www.youtube.com/watch?v=fOCWBhuDdDo
#############################################

Csak, hogy a háborún és öldöklésen nyerészkedő,
álhíreket terjesztő balfékek se ne unatkozzanak.
Sztyepospista
Biztos is voltam benne, hogy a KIRÁLYI tv- ben az fog szerepelni, hogy " tüntetés zajlik Budapesten. Pár 100 tüntető ment az utcára. A dollárbaloldal szervezte az egészet ". Igy is lett.
Feller_Peti
Na helló mindenkinek. Így, másik nap már ki került pár mobilos felvétel is a külföldi liberális pénzen megtartott tüntetésről. Valóban csak pár százan voltak.

Nem annyian mint ahogy állították, hogy több ezren.

Ezek tényleg hazudnak reggeltől estig, és még estétől reggelig is. Szemünk láttára ássák el magukat, mert hogy, a valóságra könnyen fény derül.
Nemzetárulók meg sorban buknak, és mennek börtönbe, vagy vissza a külföldi gazdáikhoz kényszerből.

Ejnye-bejnye pedofil simogató balfékek!...
balos
@Mirabilis: Az,hogy a csipő protkommal nem tudom a lábam felemelni,hogy szétrúgjam a turulbaszónyilas gecik picsáját!Különben köszönöm kérdésed és mi a bajod?
magyar1
Ki az a jános bácsi a pedofil? Miér nem írják ki a nevét és teszik ki a fotóját? De ennek a k. endrének is.
Minden pedofilnak a fejét le kellene vágni, a támogatóinak a kezeit a felmentőknek pedig takarodni a közéletből.
Novák Katalin melyik gyerekét adná oda egy pedofilnak???
Pusztai
@Bástya Béla Elvtárs: Hazucc!
1110-en voltak!
nemkati
@Pusztai: Magát is beleszámoéta, ő is ott tüntetett. :))
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 19:36
Szóval akkor te is véded a pedofilt védőt,mert egy pedofilt védőnek adott kegyelmet a kannatőgyü luvnya.
Feller_Peti
Az ilyen értelmetlen bekiabálós "Orbán takarodj" szöveggel az a "gond",
hogy az emberek nagy része pontosan látja, hogy ez a baloldali horda,
hogyan próbálja tönkre tenni az egyszerű, normális emberek életét.

Annak idején nagy többséggel zavartuk el az irányítás közeléből ezt a parazita élősködő posztkommunista bandát.
Nem is fog ez változni a széles Kárpát-medencében, külhonban még nagyobb állítólag a nemzet tudat.

Persze nem érti a balos horda, hogy miért nem kellenek a népnek.
Sorosnak is igen nagy bukás beléjük fektetni.
Loksmith
Mint látjuk minden rendben van a "Fiatal Demokratáknál". Eleinte volt egy kis mis-más, de jött a fedhetetlen erkölcsű, tízparancsolatot betartó vezér és kimondta a frankót. Most sorra igazodnak a nyáj tagjai és már nem is emlékeznek, mit mondtak nemrég. Igazi acélgerincű, tiszta tekintetű gengszterek.
Horizont
Délelőtt hallgattam a bicskei gyerekek védőügyvédjét a rádióban. Nagyon korrekt volt. Visszafogott és intelligens. De egy mondata nagyon megütött. Az áldozatok személyiségi jogai miatt nem tudhatjuk meg a részleteket, de ha tudnánk részletesen, mik történtek hát fegyverrel állnánk kint az utcán !!!
Jobb ha nem tudjuk, mert így is iszonyat, de szerintem bele sem tudunk gondolni ezek a kiszolgáltatott fiúk min mentek keresztül. A legkisebb 10 éves volt.
Volt egy nevelő aki 5 ezer forintot adott minden közösülésért és azt a retket felmentette a bíró.
Ez ráég orbánra, kormányra, fideszre, Novákra , Vargára és a jóisten se mossa le róluk ezt a szégyent.
Horizont
@Feller_Peti: Te akkora barom vagy és segghülye.
Ez nem jobb vagy baloldal kérdése. Nem is érted miről van szó.
Vagy ezt adták ki neked, hogy ezt hörögd itt??? Pénzért??
Jó lenne ha elhúznál a picsába innen nagyon nem neked való ez a hely.
Sakk Matt
@Feller_Peti: Mi van, halfarok, visszatértél?
Csizmás Kond
...egyúttal kiöltözhettek volna maskarákba...
Bástya Béla Elvtárs
@Pusztai: Miután te hazasomfordáltál! Beszartál ???
Ezodabasz
@Feller_Peti: @Bástya Béla Elvtárs: Kotródjatok, undorító férgek vagytok!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Te erőlködsz nem látod? Felesleges te nyomorék fidkány!
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Odabaszok neked, akkor megérzed hetedíziglen!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 12:22 Húúúú de megíjjedtem...hova baszol oda te szerencsétlen idióta!?!
Takarodj a francba ha értelmeset nem tudsz írni! Vágod köcsög?
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Veled értelmetlen minden szóváltás! Itt mindenkivel undorító módon viselkedsz! A neved is agresszív! Persze, értem én! Nomen est omen!
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 07:00 Melléfogtál ismét. Ki az a mindenki akivel undorító módon viselkedek??
Na ki, vagy inkább kik??? Ja és megvan ám miértje is ugye észlelted már magadon?
A legértelmesebb írásod ez volt: "Odabaszok neked, akkor megérzed hetedíziglen!"...Hmmm???
Olvasd el inkább a saját ökörségeidet.
Bástya Béla Elvtárs
@Ezodabasz: Olvasd el a hozzászólásaid, aztán mondd el a tükörnek! RAJTA! Jól esett?
Cherry
Hahahhahahahha bajban a fidesz csürhe ,érik az elszámoltatás,, nem lehet 14 évig csak lopni, hazudni, eljött az idő,,, inog a trónod zsiros putris,,,,,,,
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 07:51 Köszönöm a jó tanácsot! Melyik hozzászólásra gondolsz ha szabad ilyet kérdezni tőled? Idézd meg, nem fogom letagadni! Amit írok azt vállalom:)))
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 11:36 Az enyémre??? Melyikre? Minden hozzászólásom vállalom.
Nem tetszik az igazság/valóság Béla efftárs?
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Ez mi a fasz te félkegyelmű? Ennyit tudsz?
Ezodabasz
@Bástya Béla Elvtárs: Jólvan elég volt ennyi belőled...köszi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.