Novák Katalin, Fidesz alelnökből lett köztársasági elnök hivatalosan is lemondott.

Novák Katalin hivatalosan is lemondott – ez jár neki élete végéig

Sokakból békétlenséget és értetlenséget váltott ki a kegyelmi döntése. Forrás: Youtube

Döntéséről Novák az Országgyűlést is tájékoztatta – írja a 24.hu.

Novák szombat délután mondott le, miután – saját megfogalmazása – szerint olyan kegyelmi döntést hozott, ami sokakból békétlenséget és értetlenséget váltott ki.

Állítása szerint tavaly áprilisban abban a hiszemben döntött, hogy az elítélt – a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt igazgatóhelyettese – nem élt vissza a rábízott gyermekek kiszolgáltatottságával, de – mint mondta – hibázott.

Novák Katalin körül azután kezdett el fogyni a levegő, hogy február 2-án kiderült: a tavalyi pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének, akinek nemcsak tudomása volt arról, hogy az intézmény igazgatója több gyereket is molesztált, de hamis vallomást is írt az egyik gyerek nevében, melyet a pedofil bűnelkövető jelenlétében akart aláíratni vele. K. Endrét kényszerítés miatt ítélték börtönre, de Nováknak köszönhetően kegyelmet kapott.

A botrány kitörése után Novák azt kommunikálta, hogy amíg az ő elnöksége tart, addig pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. Azt nem indokolta, hogy egy pedofil elkövető bűntársa miért nyerhette el mégis a szabadságát.

Novák volt köztársasági elnökként élete végéig kapja az államfői fizetését. Ez jelenleg 4,6 millió forint havonta, ám minden évben automatikusan emelkedik a bruttó átlagkereset-növekedéssel megegyező mértékben.

Elődje, Áder János például egy 720 négyzetméteres svábhegyi villát kapott, amit közel 1 milliárd forintért újítottak fel közpénzből. Schmitt Pál viszont, aki a plágiumügye miatt mondott le 2012-ben, nem élt ezzel a lehetőséggel, vagyis nem igényelt állami rezidenciát, megoldotta saját magának a lakhatását.

Novákot ezen kívül élete végéig megilleti a személyes autóhasználat, a gépjárművezetőt a rendőrség biztosítja. Jár neki egy háromfős titkárság, továbbá kiemelt egészségügyi ellátás – ezek is haláláig szóló juttatások. Lesz éves kerete, amelyet tetszés szerint oszthat szét a neki szimpatikus szervezetek között. Tavaly a volt köztársasági elnökök 73–73 millió forint felett rendelkezhettek.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Én is adnék neki 4.6 ot. 4 év 6 hónap börtönt kenyéren és vizen!
teuton
Ja, az alairogepet meg kell fizetni...A maffiatagsagrol pedig nem lehet lemondani...
mackoka46
Életfogytiglan kapja a csilliókat. Nem is zavarna egy percig se, ha nem volna emberek milliói szegénységben, nélkülözésben, nekik semmit se juttatnak, ellenkezőleg azt a kevéset is kicsavarják a kezükből a 27%-os áfával. Szégyenletes bagázs.
namihami
Szegény asszony, most mehet a turistaosztályon! Pedig máshoz szoktatta a Kmalac!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.