Kaltenbach Jenőt jelöli köztársasági elnöknek a Párbeszéd – ZÖLDEK.

Megvan a Párbeszéd köztársaságielnök-jelöltje: "Alternatívát tudunk mutatni a korrupt és embertelen Orbán-rendszerrel és annak pártkatonáival szemben"
Fotó: Facebook / Párbeszéd

A Párbeszéd – ZÖLDEK elkötelezett a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett – amint ez a 2022-es közös ellenzéki programban is szerepelt –, és amennyiben ez megvalósul, a tisztségre Kaltenbach Jenő jogtudóst, egyetemi oktatót, az állam- és jogtudományok kandidátusát jelöljük – olvasható a párt MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, hisznek abban, hogy Magyarország következő köztársasági elnöke "csakis egy arra méltó, autonóm, a teljes magyar társadalom érdekeit szem előtt tartó személy lehet".

A Párbeszéd – ZÖLDEK meggyőződése, hogy a jelenlegi rendkívül mély morális és politikai válságban olyan erkölcsileg megingathatatlan, köztársaságpárti személy töltheti be az elnöki pozíciót, aki nem pártutasításokat teljesít, hanem valóban megjeleníti a nemzet egységét.

Aki nem a hatalmasokat szolgálja ki, hanem megvédi a védteleneket. Olyan személy, aki az ország és az egész magyar társadalom érdekeit helyezi mindenek fölé.

Hozzátették:

Kaltenbach Jenő több mint tíz évig volt a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, majd a Független Rendészeti Panasztestület elnöke. Személyében alternatívát tudunk mutatni a korrupt és embertelen Orbán-rendszerrel és annak pártkatonáival szemben.

A Párbeszéd – ZÖLDEK víziója egy igazságos, zöld, szolidáris Magyarország megteremtése.

Bízunk abban, hogy hazánkban is megvalósul a közvetlen elnökválasztás, és az emberek közvetlenül is beleszólhatnak abba, ki képviselje őket a legmagasabb közjogi pozícióban.

Forrás: MTI/OS

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Még 1 induló aki eleve vesztes!
1-nek azért L megy...
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.