Mi vár Varga Juditra most, hogy ő is belebukott a kegyelmi ügybe?

Hiába mondott le Varga Judit, milliós fizetést vihet haza egy munkahelyrőlMTI/Lakatos Péter

Mint ismert, Novák Katalin kegyelmi döntésébe nemcsak a köztársasági elnök, hanem a döntést ellenjegyző igazságügyi miniszter, Varga Judit is belebukott, mindketten lemondtak. Varga bejelentette, hogy visszavonul a közélettől, lemondott a képviselői mandátumáról, és nem lesz a Fidesz EP-listavezetője sem a júniusi választáson. Képviselői megbízatása megszűnésével nem kap többé képviselői tiszteletdíjat, megszűnik a mentelmi joga, és az egyéb képviselői juttatásokra sem tarthat igényt – összegzi a telex.hu

A február 1-jén közzétett vagyonnyilatkozata szerint azonban még egy helyről származik rendszeres jövedelme, nem csak a képviselői megbízatásból:

havonta több mint 1 millió forintot kap a Közép-európai Akadémiától „tudományos-kutatási és oktatói tevékenység” címén.

A pontos összeget nem tudni, a jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszerben ugyanis csak jövedelmi sávokat kell bejelölniük a képviselőknek. Varga a havi bruttó 1 és 5 millió forint közötti sávot ikszelte be a Közép-európai Akadémiánál.

A lap a CEA-nál megtudakolta, hogy Varga milyen munkát végez náluk, ez ugyanis az intézmény weboldaláról nem derül ki, de tény, hogy a politikus az utóbbi hónapokban több konferenciájukról is beszámolt a közösségi oldalán. A szervezet azt írta:

Varga Judit mentori feladatokat végez és előadásokat tart az akadémiánál, melynek célja, hogy az európai uniós jog területén szerzett elméleti és gyakorlati tapasztalatai közvetítésével elősegítse az akadémia tudományos-kutatói tevékenységét, továbbá a Junior Programban részt vevők szakmai mentorálását.

A kérdésre, hogy a volt igazságügyi miniszter a közéleti visszavonulása után is marad-e az akadémia oktatója-kutatója azt válaszolták:

A CEA a jövőben is számít Varga Judit munkájára. Arra vonatkozóan azonban nem tudunk érdemben nyilatkozni, hogy neki milyen jövőbeni tervei vannak az akadémiában eddig végzett tevékenységével összefüggésben.

Forrás: telex.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Minden bukott fideSSest mi fogunk eltartani?Azért kérdem,mert azoknak a csicskáknak tudnék jól fizető állást a futószalag melletti foglalkoztatásukhoz!Főleg a rossz akkumulátorok szétszerelésére!
Eladott Ország
Lemondott Varga Judit. Jajj, more mi lesz velünk? Szájerjózsi sokkal szívhez szólóbb volt, ő azt zokogta a világba, hogy "A nagy lelki megterhelés miatt lemondok." Itt maga a Jucika a terhelt. És ha nem pattan meg, hamarosan vádlott is! Gyanús ez nekem. Előkerült a megsemmisített videó egy páncélszekrényből? Ahogy Juci apácaruciban gyóntatja a barátnőjét.Varga Judit: A munka nem várhat. Cumibaba! A beosztásért meg kell dolgozni. Addig siess míg áll a zászló rúd...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/364732036_575632581392609_1046134584295371648_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=Z0co2ujCpp8AX8uCBAD&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAr0J6DN1j2oI7-qarNSmC1tMXyHNKXnI7vha-sMMhBzg&oe=65D351D0
justhpeter
@balos: Nyugi, nemsokára sok csicska fog a szalag mellé kerülni.
Béla333
Ingyenélő paraziták! Ez is meg a Kató is. A nemzet gojóstolláról meg nem is beszélve!
balos
@justhpeter: Minden fideSSes addig jár a nemzethy otvarba,ameddig teli nem lesz a "zsebe"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.