Balog Zoltán vajon milyen minőségében adott tanácsot, hogy Novák Katalin kegyelmezzen a pedofilbotrányban?

Milyen alapon? – Novák tanácsadói testülete még nem is létezett, amikor Balog a kegyelmet javasolta

Fotó: MTI/Soós Lajos

Balog Zoltán tagja volt Novák Katalin tanácsadó testületének – ezt maga Balog is hangsúlyozta az utóbbi napokban tett megszólalásaiban. Elismerte azt is, hogy „másokkal egyetemben” az ő véleményét is „kikérték”, és egyetértett azzal, hogy K. Endre kegyelmet kapjon

- számol be a Lakmusz.hu.

Balog megnyilvánulásaiból könnyen úgy tűnhet, hogy elnöki tanácsadó testület tagjaként kérték ki a véleményét a kegyelmi ügyben. Azonban ez a tanácsadó testület még hivatalosan meg sem alakult, amikor K. Endre kegyelmi ügyében Novák Katalin már meghozta a döntést

- mutatott rá Gégény István, katolikus teólugos, a Szemlélek alapítója.

Novák Katalin 2022. május 10-éétől volt hazánk köztársasági elnökne. Pontosan nem lehet tudni, hogy a kegyelmi kérelemmel mikor találkozozz, de  K. Endre a Facebookon azt állította, hogy 2022 júliusában adta be a felesége a kegyelmi kérvényt, a határozatot pedig majd egy évvel később, 2023. április 27-én hozták meg.

Novák tanácsadói testülete 2023. május 10-én jelent meg a nagyközönség előtt, de a kegyelmi határozatot úgy két héttel korábban írta alá. Hogy Balog milyen minőségben adott tanácsot ekkor, Novák tanácsadó testületének hivatalos megalakulása előtt, a nyilvános adatokból nem látszik.

A HVG adatkérésére még tavaly azt válaszolta a hivatal, hogy a 16 fős, ingyen dolgozó tanácsadó testület mellett a Sándor-palota állományában 17, napi szinten operatív munkát végző, vezető-főtanácsosi besorolással rendelkező személy van jogviszonyban, akik álláshelyének megnevezésében szerepel a „tanácsadó” szó. Az ő nevüket és díjazásukat azonban nem hozták nyilvánosságra. A Sándor-palota által publikált szerződések között sem tűnik fel Balog neve

- tette hozzá a Lakmusz.hu.

Forrás: Lakmusz.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Pusztai: csupa luxus a katyi meg a csuhás, tán még kamatyparty is volt...
Toller Béla
Itt már a hazugságokba való belegabalyodás este áll fenn, mikor jönnek rá, hogy elő el jönni az igazsággal mert csak azt lehet következetesen elmondani. És akkor ennek az orbánnak fűrészeltek ! A bandának is.
simmering73
"A református egyház hívei, a kálvini tradíciók folytatói, elfogadhatatlannak tartják, hogy Balog ezek után a református egyház püspöke, zsinati elnöke, vezetője legyen. Már azzal is súlyos károkat okoztak a vezetők az egyház hitelének és tekintélyének, hogy Balogot a politikai hatalom nyomására ebbe a pozícióba helyezték, megválasztásával az egyházi testület éppen olyan korrupt döntést hozott, mint most.

A pedofília támogatása, relativizálása, gyerekek szexuális erőszakra kényszerítése azonban túl van a református egyház jobb érzésű lelkészeinek, híveinek tűréshatárán. Balog átlépett egy olyan határt, amelyet nem tűrnek el. A Magyarországi Református Egyház egysége és a léte forog kockán. Ha Balog nem mond le, a református egyház kettészakad. Erre utalnak Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerületet püspökének szavai is."
nepszava.us/szakad-a-reformatus-egyhaz-ha-balog-nem-mond-le/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.