A 24.hu elment, és feltérképezte, hogy mit gondolnak most a választók azokon a településeken, ahol a Fidesz általában a legmagasabb támogatottsággal szokott végezni a választásokon.

„Hullanak még fejek” – A Fidesz már a legbiztosabb támogatóiban sem bízhat a kegyelmi ügy miatt? Google Maps

A kegyelmi ügyet övező botránynak még mindig nincs vége, a híre az ország legutolsó szegletébe is eljutott. A 24.hu újságírói az ukrán határhoz mentek, a vásárosnaményi választókörzet felé, abba a régióba, ahol a Fidesz elérte – a csornai után – a legjobb eredményt a tavalyi választáson. A „szabolcsi négyesben” a Fidesz tényleg masszív számokat hozott, van olyan település, ahol 90% voksolt a kormánypártokra.

Ezeken a településeken lényegében nincs ellenzéki jelenlét, itt tíz emberből kilencen a Fideszhez húznak. Az itt lakóknak tették fel a kérdéseket: ők vajon mit gondolnak a kegyelmi ügyről, mit látnak, tudnak belőle? Elpártolnak-e emiatt a kormánytól?

A válaszaikból kiemeljük a legerősebb mondatokat:

„nagyon szimpatikus volt nekem Novák Katalin, az összes elnök közül a legszimpatikusabb ő volt. Sajnálom.”

„Nem értek a politikához, ők jobban tudják ezt, egyik így mondja, a másik úgy mondja, hogy mi van a háttérben, ki tudja. Nézem a híradót este, az egyest, ott mondták, hogy lemondott.”

„Épp azt mondtam neki, hogy megvezették Novákot, a jóindulatát, a naivitását, azt hitte szegény, mindenki olyan becsületes, mint ő, és valaki, nem tudjuk ki!, biztos, hogy valamit csináltak mögötte, belevitték, megvezették. Kár.”

„Abban biztos vagyok, hogyha ő tisztában van a dolgokkal, és mindennek utánanéz, akkor nem írja alá, hogy kegyelmet kapjon az az igazgatóhelyettes. Mert ő ix maximálisan a pedofil ellen van. Ez szembe megy a gyermekvédelmi törvénnyel. A háttérben valaki nagyot hibázott, Novákot átverték, nem foglalkozott vele.”

„Mert ugye Varga Judit sem akarta aláírni, az igazságügyi miniszter, aztán valaki beszólt, hogy mégis csak alá kell írni. De hát ki, ugye? Sajnos nem tudunk erről többet, mert kisemberek vagyunk. De tudja, mi van? Az, hogy nincs ez még lefutva. (...) Hullanak még fejek.”

„Az elején tartunk. Csak kibuggyant az igazság.”

„El fog érni ez Orbánhoz is. Biztos lehet benne, nem lesz jó pont neki. A Fidesznek se, Orbánnak se. Most a Balogot feszegetik. Püspök úrnak most azért rezeg a léc.”

„Nézek én mindent, az ellenzéki tévéket is, az RTL-t, az ATV-t, ott még jobban el-elhangzanak dolgok, kritikus hangok, de nézzük a másikat is, az egyest, hát ott semmi, ott nincs kritika. Így ha van ez is, az is, az ember kiszűr belőle bizonyos dolgokat azért.”

„A vidék sajnálja Novákot. Mindenhol örömmel fogadták, de ez az ő hibája.”

„Csak egy báb volt, Orbán tette oda”

„Az első perctől nem bíztam benne, nem én. Orbán ültette oda, úgy, mint köztársasági elnök asszonyt. Olyan is volt. Báb. Látszott ez.”

„Sajnáljuk, rendes asszony volt, háromgyermekes anya, de jogos volt a lemondás. De azért én gyanakszom. (...) Mert tudja, valami volt benne, ezzel az üggyel, lemondott, mert le akart mondani, nem is emiatt mondott le, ilyesmit sejtek én. (...) Ha nem lett volna ez, akkor lett volna más.”

„Ez mindenki hibája, a Fideszé is, Orbáné is”

Forrás: 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez remek körkép a fidesz szavazók mentális állapotáról...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez remek körkép a fidesz szavazók mentális állapotáról...
Pálinkás Pál
@Maccska: mi meg a tiéteket...tanulmányt lehetne írni róla...
ceni
@Maccska: Ha lenne tiszteséges közszolgálati média akkor ez az ügy se lett volna.
jáger laszló
Hullanak még fejek akárki +lássa...csak ennyi
barátilag
J.L.
túszulejtettország
A címre válaszolva remélem hullanak. Ideje Ienne már felismerni, hogy ezek mást mondanak, és mást csinálnak. Saját igénytelen
szavazóikat tévesztik meg és vágják át. Ha a XXI.-ik században európai módon szeretnénk élni, akkor mindenképpen meg
kellene szabadúlni tőlük. Ha valaki pedig igényli a feudalizmust, akkor ott az ázsiai volt szovjet tagköztársaságok bárme-
lyike.
madlaci66
@Maccska: Ha nem tudsz védekezni, akkor támadj. Tipikus fidess mentalitás. Göncz Árpád hány évig is volt elnök, és milyen kormányok után, és alatt? És a katikád?
simmering73
@Maccska: A te mentális állapotodat is ismerjük régről, mikor még a leánykori neved shikari volt. Reggeli gyógyszered bevetted már?
madlaci66
@Maccska: konkrét példát is tudsz, vagy csak bemásolod a fidess kör emailban küldötteket?
fideszes gyökér
@Maccska: amúgy buzi a O.Gáspár.
LE KELL FÓLIÁZNI!
Méhes
@fideszes gyökér: mi van nincs témád a mostani történésekkel kapcsolatban,,,,???
xanax
@Maccska: Nem engedte szabadon, csak életfogytiglanra változtatta. Ugyanis a halálos ítélet törvényerőre emelkedése után pár hónappal létrejött új alkotmány szerint már a halálbüntetés alkotmányellenes, tehát a kivégzése már alkotmányellenes lett volna, hiába előtte hozták meg az ítéletet. A bírósági ítélkezésben gyakorlat, hogy ha egy már elítélt ügyében a kiróható büntetési tétel később csökken, akkor a büntetését is enyhíthetik. Súlyosbodáskor ezt nem alkalmazzák. Tehát nem mentette fel, csak megváltozott törvényekhez igazította a büntetését. Göncz Árpádhoz fűződő sok kegyelemnek egyik fő oka, hogy a rendszerváltáskor sok politikai elítélt várt rehabilitációra, és más ügyekben is a megváltozott törvények is indokolhatták ezeket a lépéseket. Mindezekkel nem zárom ki, hogy egyes döntéseknek ne lehetett volna politikai motivációja.
madlaci66
@Maccska: @Maccska: valahogyan ismerős ez a helyzet, és ez a nevű ember ma is. Csak nem a fideszes rendőrségnek kellett volna nyomozni ellene?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.