Azután hozta ezt a döntést, hogy a kormánypárt nem hajlandó érdemben reagálni a felvetéseire. 

Kész, vége: Karsai Dániel innentől mindenkit arra biztat, hogy ne szavazzanak a Fideszre

Mint ismert, Karsai Dániel, a halálos betegségben szenvedő ügyvéd már hosszú ideje lobbizik azért, hogy a gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenvedők –  és emiatt elviselhetetlen fizikai vagy mentális szenvedésben élők – önszántukból eltávozhassanak a világból. Karsai korábban már Novák Katalintól is kérte, hogy részesítse kegyelemben ezeket az embereket. 

Az azóta lemondott köztársasági elnök nem tett konkrét ígéretet, de nem volt elzárkózó.

A tervek szerint a következő köztársasági elnökkel folytatni fogja a párbeszédet

– mondta az ATV Start című műsorában Karsai Dániel.

Pénteken Karsai Dániel öccse, Péter felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához az általa kezdeményezett népszavazási kérdéssel kapcsolatban – írja az atv.hu. Erről Frank Evelyn ügyvéd beszélt a műsorban. Elmondta: a népszavazási kérdésben az szerepelne, hogy a Btk-ból kerüljön ki a családtag, a hozzátartozó, a segítő büntethetősége.

Karsai Dániel pedig arról beszélt az adásban, hogy elfogyott a türelme.

Arra a kérdésre, hogy Novák Katalin lemondása megakasztotta az eutanázia-ügyben elindult párbeszédet és visszalökte azt a startvonalra, Karsai Dániel azt mondta: bár a pénteki tüntetés fókusza nem ez a kérdés volt, szerinte ezek a témák nem egymással versengő kérdések. Szerinte hatalmas hiba volt, hogy a gyermekek helyzetére és az életvégi döntések kérdésére sem reagált érdemben Orbán Viktor az évértékelő beszédében, de hasonló a helyzet az egészségügy állapotával.

Amíg ezekben a valóban fontos kérdésekben a kormány nem kezd érdemi párbeszédet, kicsit kiabálósabb üzemmódba kapcsolok és mindenkit arra fogok biztatni, hogy a június 9-i uniós választáson ne szavazzon a Fideszre

– mondta a műsorban Karsai Dániel az EP-választásokra utalva, hozzátéve: ha megindul az érdemi párbeszéd az említett kérdésekről, elengedi ezt a témát.

Arra a kérdésre, hogy ez a felhívás pártpolitikai mezőbe tolhatja-e az életvégi döntések kérdését, Karsai Dániel azt válaszolta: az időm fogytán van, a kormánypárt fontos ügyekben fülsiketítően hallgat, nekem a szombati évértékelő hallatán elfogyott a türelmem.

Azóta az ügyvéd közzé is tett egy bejegyzést a közösségi oldalán, amivel gyakorlatilag beváltja az ígéretét:

Forrás: atv.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
karsai,magyar volt fideszesek...,de lesznek ezek még többen is!
sokan észrevették végre,hogy a fidesz már csak a bugrisok pártja!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
@Philip Marlowe: @Csizmás Kond: A helyetekben én nem hülyézném le és pláne nem titulálnám geczinek, meg nyomoréknak ezt az embert! A sors még nektek is hozhat hasonló meglepetést, amire nem vagytok felkészülve. Akkor hallgatnám meg a véleményeteket, ha utolérne titeket is egy gyors leépülés jó nagy kínokkal fűszerezve!
Aki Én
@Csizmás Kond: @Philip Marlowe: végtelenül buta, mocskos kotorék férgek vagytok!
Csizmás Kond
@levarosbukta: ...már lehet hogy nincs de lett volna...az önérzete a becsülete az embersége...mert milyen ember az aki az ugymond halálos ágyán is más ellen uszít ?
Csizmás Kond
@colibri: ...lehülyéztem, és ennyi...mert ilyen betegen (ha igaz ) is uszít.
Menőmanó
@Csizmás Kond: A gazdád egész életében uszít, de az jóféle uszítás ugye barom?
Csizmás Kond
@Menőmanó: ...az anyád picsája csipás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.