Fél éven át, közel háromszázezer forintot sikkasztott egy postás Hajdú-Biharban, több bűncselekmény miatt emeltek vádat vele szemben. 

Halottak nyugdíját nyúlta le egy postás, több százezer forintot sikkasztott így

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A vádirat szerint az elkövető postai kézbesítőként dolgozott egy vármegyei településen. Az asszony a körzetében két személyről is tudta, hogy elhunyt, de amikor számukra a haláluk után is érkeztek kifizetendő összegek, elhatározta, hogy azokat megszerzi magának, hozzátartozóik nevében aláírja a kifizetési bizonylatokat.

A vádlott 2022 júniusa és decembere között ezzel a módszerrel összesen mintegy 280 ezer forintot tartott meg, az általa meghamisított átvételi aláírásokat tartalmazó utalványokat pedig leadta a postán.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozása során az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését, az okozott kárt pedig teljes egészében megtérítette – közölték.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"közel háromszázezer forintot sikkasztott egy postás " a magyarok a seggüket a földhöz vernék örömükben ha a fidesznyikek is csak ennyit sikítottak volna! - fölmentés,kitüntetés és magasabb bér jár a becsületes póstásnak!
Sámannus
Ez valóban felháborító! Az egész ország nyugdíjának ellopása után mikor kezdenek nyomozni a rendőrök.
izéke
Fél év alatt 300.000ft nyugdíj...két személynek. Az 25.000ft/ hó / fő. Ez sokat elmond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.