Nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnak minősíti a sóskúti akkumulátorfeldolgozó megépítését Orbán és fideszes kormánya.

Orbánék a gödihez hasonló jogászkodással okádnák rá Sóskútra az életveszélyes akku-szemetet

Újabb települést akar tönkretenni a fideszes akku lobbi. Forrás: Pixabay

Az erről szóló rendelettervezetük a kormány honlapján jelent meg – írja a hvg. A jog ilyetén kifacsarásával a fideszes kormány sokkal könnyebben tudja megkerülni az építési előírásokat, és a helyi szabályokat. Emellett helyi népszavazással sem lehetne kiütni a közgyűlöletnek „örvendő”, környezetromboló beruházásokat.

Orbánék szerint „Az új munkahelyek és a beruházás gazdaságfejlesztő hatásai hozzájárulnak a Sóskúton elő lakosok jólétéhez, amely jelentősen meghaladja az ipari termeléssel szükségképpen együtt járó externáliák hatásait”. A dokumentum szerint, míg korábban 160 új munkahelyet ígértek, most már csak 100 új munkahellyel számolnak.

Egyébként például a gödi akkumulátorgyárban jelenleg dolgozó közel tízezer emberből a kétszázat sem éri el a gödi lakosok aránya. Talán azért, mert amíg a vendégmunkásokat folyamatosan cserélik, a hosszabb ideig ott dolgozó helyiek esetleges megbetegedését jóval nehezebben lehetne eltitkolni.

A szlovén Andrara csoport tervezett gyára ellen a sóskútiak és a környező településeken élők is tiltakoztak, a lakossági tájékoztató a gödi és debreceni közmeghallgatásokhoz hasonlóan botrányba fulladt.

König Ferenc polgármester korábban elmondta, hogy helyben akármit is döntenek, a kormány azt bármikor átírhatja azzal, hogy kiemelt beruházássá nyilvánítja a projektet.

Ez így is történhet, így ez után a vármegyei főispán felügyelheti majd a beruházást.

Ha bárki úgy gondolja, hogy a fideszes kormányt tényleg érdekli a magyarok véleménye környezetrombolás ügyben, akkor mától nyolc napig a [email protected] címre lehet elküldeni a véleményeket.

Forrás: hvg
Fotó: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
én úgy gondolom,míg ez az orbánhorda dúlja az országot, a jogászkodást el kéne napolni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Amig nem zavarják el Orbánékat addig teljesen kileszünk szolgáltatva.
sándorbence
kisztitkári demokrájcia szavazzanaka fidesz ugye sóskút
balos
@Maccska: Ha az ilyen tarackokon múlna mint kiskegyed ki sem találták volna és még mindig a Nap keringene a Föld körül!Buzzancs!
Dr. Proktor
@balos: Nem kell bántani szegény Maccskát! Szükségük van az ellenzéki pártoknak ilyen fidesz lejáratókra...
balos
@Dr. Proktor: Még a baseball ütőmet sem piszkolnám be vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.