A hegemóniáját féltő Nyugat a korábbi nyitott stratégiája helyett tudatosan bezárkózik – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája című könyvének szerdai veszprémi bemutatóján.

Orbán politikai igazgatója gőzerővel támadt a NyugatraOrbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond új könyvének, a Huszárvágás – A magyar konnektivitás stratégiája című kötet bemutatóján, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) debreceni oktatási központjában 2023. december 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Orbán Balázs hozzátette:

a Nyugat a blokkosodás stratégiáját követi, amellyel saját szövetségeseit is elzárja a világ többi részétől.

Pedig Európa és benne Magyarország fejlődésének iránya a konnektivitás, azaz összekapcsolódás. Az átalakuló világban Magyarországnak nemet kell mondania a blokkosodásra, és együttműködést kell keresnie más államokkal – jelentette ki.

A könyv címéről szólva Orbán Balázs úgy fogalmazott, hogy a huszárvágás mint "speciálisan magyar megközelítés" alkalmas a követendő magyar politika leírására.

Jelezte: Magyarországnak nagyon fontos, hogy el tudja választani azokat a jelenségeket, amelyekre nincs ráhatása, azoktól, amelyek rajta múlnak.

Példaként említette az Egyesült Államok és Kína versengését, valamint a globalizációt, amelyekre nincs befolyása Magyarországnak.

"Csak az múlik rajtunk", hogyan reagálunk ezekre – jegyezte meg.

A globalizmus ideológiájáról azt mondta, az volt az eredeti elképzelés, hogy a Nyugat képes lesz "felemelni" a térségeket, úgy, hogy közben az egyes országok integrálódnak a rendszerbe. Kiderült azonban, hogy bár az államok "rácsatlakoznak az új modellre", nem fogadják el a Nyugat vezető szerepét – magyarázta.

Véleménye szerint a belső piac tekintetében a Nyugat hátrányban van a fejlődő országokhoz képest, ezért azokat nem "hagyhatja figyelmen kívül".

Európa szeretné katonai értelemben megvédeni magát, szeretne hozzáférni a nyersanyagokhoz és a piacokhoz, így olyan politikát kell választania, amely segíti ebben – közölte Orbán Balázs.

Kiemelte: ebben a helyzetben "önálló arcélre", önálló magyar politikára van szükség.

Beszélt arról is, hogy Magyarország még soha nem rendelkezett olyan kiterjedt külkapcsolati rendszerrel, mint napjainkban. Bár az Egyesült Államok "egyik fele nem szeret bennünket, a másik fele, azaz a republikánus adminisztráció emberei hasonló modellt szeretnének megvalósítani, mint Magyarország" – jelentette ki.

A magyar családvédelem, az illegális bevándorlás elleni küzdelem olyan politika, amely bizonyítja, hogy ennek alapján sikeres lehet egy ország – hangoztatta.

Kitért arra is: a külkapcsolatok tekintetében egy kis állam számára "a morális iránytű" a nemzeti érdek. A kölcsönös tisztelet és a másság elfogadása mellett meg kell találni azokat a pontokat – tette hozzá –, amelyek alapján Magyarország együtt tud működni más államokkal.

Orbán Balázs úgy látja, hogy a következő évtizedek a demokráciák és az autokráciák küzdelméről szólnak majd.

Ebben a környezetben egyértelművé kell tenni, hogy Magyarország nem akar háborúzni, a politikai együttműködésben bízik, és a következő időszakot minél kevesebb sérüléssel, összekapaszkodva kell megélni. Ezt képviseli a kormány Magyarországon és Brüsszelben is – hangsúlyozta könyvének bemutatóján a miniszterelnök politikai igazgatója.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Nyugodtan beülhetne a Mi Hazánkosok közzé. És ő már a következő generáció. Rosszabb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
aztán hisztiznek,hogy nyugat már le sem szarja öket a folyamatos aljas hazudozásaik miatt!
Pusztai
Majd én megmondom mikor vehetsz levegőt, ...
i.imgur.com/WSByJnk.jpg

Ez a balázs nevű bélféreg seggbuta idióta.
kereső
Érdekelne, hogy miért is a magyar adófizetők állják a fideSS frakcióülésre meghivott schmidt mária, rákay filip, várhegyi attila és a többi nem országgyúlési képviselő szállást, étkezését , minibár fogyasztását. Ha hallhatnánk erről is a poltikai igazgató úrtól.Engem első sorban ez érdekel.
Pusztai
@kereső: ez egy kíváló kérdés.
Csakhogy ellenzéki balfaszkáimnak kéne feltenni a fideszseknek, A PARLAMENTBEN!
Élesben!!
kereső
NO COMMENT!

The Times
"Meglehetősen szokatlan, hogy egy EU- és NATO-tag – Magyarország – biztonsági megállapodást kössön Kínával, azaz az ottani Kommunista Párttal. Márpedig a populista Orbán Viktor éppen erről írt alá szerződést a kínai közbiztonsági miniszterrel, ezen belül azt, hogy közös járőrök dolgoznak majd magyar földön.
Ez ismét csak arra utal, hogy a magyar vezetés segíteni kíván, hogy Peking még jobban megvethesse a lábát Európában.
A kínai politikus előtte igen heves szócsatát vívott amerikai kollégájával – Budapesten viszont roppant szívélyes fogadtatásban részesült. Orbán fölöttébb szorgalmazza a kínai beruházásokat, mert ily módon kívánja ellensúlyozni az Uniót.
Az egyezmény teljes szövege nem ismeretes, de nagyon úgy fest, hogy ahhoz a modellhez igazodik, amelyet Szerbia dolgozott ki Kínával. Eszerint egyenruhás kínai rendőrök és szerb társaik közösen ellenőrzik azokat a helyeket, ahol nagy számban fordulnak meg kínai turisták, illetve üzletemberek."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.