És saját nemzeti érdekei szempontjából is fontos eredményeket ért el – állapította meg az állami tulajdonú szervezet. – Bár Magyarország álláspontját sokan a csatlakozás felesleges lassításaként értékelték, a magyar stratégia biztosította a NATO megerősödését, és saját nemzeti érdekei szempontjából is fontos eredményeket ért el – áll abban az elemzésben, amelyet a a Magyar Külügyi Intézet írt a svéd NATO-csatlakozásról.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ehhez képest az „azért puha, hogy ne fájjon” egy értelmes indok

a Magyar Külügyi Intézet „érdekes” dolhokat írt az elemzésben, amelyet a svéd NATO-csatlakozásról rittyentett

Már az írás címe is elgondolkodtató: „Az idő jótékony hatása: miért üdvözli Magyarország Svédországot a NATO-ban” sem semmi.
„A szuverenista magyar külpolitikának köszönhetően a svéd-magyar bilaterális kapcsolatok javulását eredményezték”
illetve
„A svéd NATO-csatlakozás kapcsán a Magyarország által megfogalmazott üzenet egyértelmű: a magyar kormány fontosnak tartja a NATO megerősítését, de kölcsönös tiszteletet vár el minden régi és új tagállamtól, és támogatja a szövetségen belüli rendszeres politikai konzultációt. ”
sőt; „Bár Magyarország álláspontját sokan a csatlakozás felesleges lassításaként értékelték, a magyar stratégia biztosította a NATO megerősödését, és saját nemzeti érdekei szempontjából is fontos eredményeket ért el”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.