13 milliárdnyi közvagyon szállt az egyházra két év alatt. Mielőtt Balog püspök lett a zsinati elnök, 11 év alatt összesen csak nyolc állami ingatlanhoz jutottak ingyen a reformátusok.

Amíg Balog Zoltán volt az egyházfő, 49 ingatlant kapott ingyen a református egyház

Kép: MTI/Soós Lajos 

Miután Balog Zoltán volt fideszes emberminiszter lett a református zsinat elnöke, 49 ingatlant kapott ingyen a kormánytól az egyház – írja a 24.hu. A Partizán hírlevelére hivatkoznak, amelyik viszont a Párbeszéd adatigénylését ismerteti. A párt ugyanis 2010-ig visszamenően egy adatigényléssel kikérte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, hogy mennyi ingatlant kaptak ajándékba a reformátusok. Kiderült, hogy mielőtt Balog püspök lett az egyházfő, egészen más volt a helyzet: 11 év alatt összesen nyolc állami ingatlanhoz jutott ingyen az egyház.

Balog Zoltánt 2021-ben nevezték ki a református zsinat elnökévé. A kikért adatok 2023 augusztusáig sorolják az átadott ingatlanokat.

Ezalatt a reformátusok összesen 13 milliárd forint értékben kaptak ajándékul ingatlanokat.

Balog idén február 16-áig volt a zsinat elnöke. Aznap lemondott, mivel ő volt az, aki a pedofil-botrányban Novák Katalinnak javasolta K. Endre kegyelmi kérvényének elfogadását.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Hűtlen kezelés,
hatalommal való visszaélés.
Pont.
Pont.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@csak úgy...: szeletelve kérek belőle,vagy darálva,hátha a macska megeszi :))))))
Havanagi
Mocsok fidesz a nép vagyonát szétosztogatta.Ehhez lehet is tapsolni és szavazni a rohadék 2/3-nak! A magyaroknak már csak a csupasz seggük maradt.Az ország egy alapítvány lett,népi vagyon nincs,morális csőd és erőszak!!! Ezt akartátok?Több olyan cikket olvastam,amikor az állampolgár kérdést intézett a NAV-hoz,mit lett belőle? Vádlottat csináltak a kérdezőből !Vagy a kekeckedő embert gondnokság alá helyeztetik.Putyin módszerek,csak még az enyhébb fajtából!A koncepciós pereket,karakter gyilkolászásokat mindenki láthatja.Sötét fejekben nem gyullad kis semmi???!!!
Béla333
Hogy a pxxxba merészeli ez a mocskos csapat eltékozolni a mi mindannyiunk vagyonát?
"13 milliárdnyi közvagyon szállt az egyházra két év alatt."

Hát a kxxva anyjukat azt ajándékozzák el, ne az ország vagyonát!
Clavigo
Az utolsó ember majd kapcsolja le a villanyt ... Innen el kell " húzni ",,amig lehet...
Eladott Ország
„Ez van, amikor a politika és az egyház olyan szövetséget köt, amilyet a hazai egyházak egy része és a magyar kormány kötött. Szó nélkül fogadták el az adófizetők pénzét, sőt, amennyit erről tudni lehet, Balog Zoltán éppen azzal kampányolt és nyerte el az egyház támogatását a püspökség megszerzéséhez, hogy politikai kapcsolata révén pénzt fog hozni a kasszába. Így is történt, és az valahogy senkit nem zavart. Most azonban a felcsapó sár elért az egyházig, hát szabadulnának tőle. Balog Zoltánnal a legkisebb baj az, hogy politikus volt. Ezernyi, sokkal súlyosabb probléma van az ő személyével, de ezek egyike sem zavarta az egyházat mindaddig, ameddig ki nem tört a botrány.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.