13 milliárdnyi közvagyon szállt az egyházra két év alatt. Mielőtt Balog püspök lett a zsinati elnök, 11 év alatt összesen csak nyolc állami ingatlanhoz jutottak ingyen a reformátusok.

Amíg Balog Zoltán volt az egyházfő, 49 ingatlant kapott ingyen a református egyház

Kép: MTI/Soós Lajos 

Miután Balog Zoltán volt fideszes emberminiszter lett a református zsinat elnöke, 49 ingatlant kapott ingyen a kormánytól az egyház – írja a 24.hu. A Partizán hírlevelére hivatkoznak, amelyik viszont a Párbeszéd adatigénylését ismerteti. A párt ugyanis 2010-ig visszamenően egy adatigényléssel kikérte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, hogy mennyi ingatlant kaptak ajándékba a reformátusok. Kiderült, hogy mielőtt Balog püspök lett az egyházfő, egészen más volt a helyzet: 11 év alatt összesen nyolc állami ingatlanhoz jutott ingyen az egyház.

Balog Zoltánt 2021-ben nevezték ki a református zsinat elnökévé. A kikért adatok 2023 augusztusáig sorolják az átadott ingatlanokat.

Ezalatt a reformátusok összesen 13 milliárd forint értékben kaptak ajándékul ingatlanokat.

Balog idén február 16-áig volt a zsinat elnöke. Aznap lemondott, mivel ő volt az, aki a pedofil-botrányban Novák Katalinnak javasolta K. Endre kegyelmi kérvényének elfogadását.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Hűtlen kezelés,
hatalommal való visszaélés.
Pont.
Pont.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Hűtlen kezelés,
hatalommal való visszaélés.
Pont.
Pont.
Horizont
Ó, hogy rohadjon meg mind. Ájtatos lófaszok pedofil simogatók, orbánnal az élen.
csak úgy....
krumplival olcsóbb lett volna szavazatokat venni ,hiszen a balog is more..
rücsü41
Ez a 49-es szám is mutitja, hogy az állam és az egyház nem volt összefonódva, ugye?
namihami
Csak?!?!?! SÉs ennyi elég volt neki?
Persze, ki a kicsit nem becsüli...
Eladott Ország
És ezek még csak a jéghegy csúcsa. Egy kis ízelítő a sok(k) közül. Balog püspök rendszerszintű bűne nem csak az óránként 40-50 ezerért tartott kamu "tréningek", a százával megírt, 10-20 milliós kamu tanulmányok, hanem hogy végigasszisztálta a legelesettebbeknek küldött százmilliárdok eltékozlását a BŰNtársaival együtt!
twitter.com/tamas_tamas/status/1760605728128061455/photo/3
izéke
mennyiért lehet venni egy kiló reformátust?
csak úgy....
@izéke: a balog az még drága de hamarosan lesz kiárusítás!
Eladott Ország
„Az egyházakban politikai szövetséget kereső pártok olyan elkorhadt régi világot képviselnek, amely soha többé nem fog visszatérni Magyarországra. Ma már világosan látszik, hogy az MDF kormány a társadalommal szemben keres társadalmi öszefogást az egyházakban”... (Orbán 1992 fidesz pécsi kongresszusán) Már akkor is aljas volt ez a román tolvajcigány gazember... Megszokott a seggszáj ettől a lénytől, hernyótól!
m.blog.hu/te/tenytar/image/oviegyhaz_1.png
103 milliárd az egyházaknak, 50 miliárd az egészségügynek! Ez rendben van így?!
ezalenyeg.hu/orszagszerte/jarvanykezeles-103-milliard-az-egyhazaknak-50-milliard-az-egeszsegugynek-29515
izéke
@csak úgy...: szeletelve kérek belőle,vagy darálva,hátha a macska megeszi :))))))
Havanagi
Mocsok fidesz a nép vagyonát szétosztogatta.Ehhez lehet is tapsolni és szavazni a rohadék 2/3-nak! A magyaroknak már csak a csupasz seggük maradt.Az ország egy alapítvány lett,népi vagyon nincs,morális csőd és erőszak!!! Ezt akartátok?Több olyan cikket olvastam,amikor az állampolgár kérdést intézett a NAV-hoz,mit lett belőle? Vádlottat csináltak a kérdezőből !Vagy a kekeckedő embert gondnokság alá helyeztetik.Putyin módszerek,csak még az enyhébb fajtából!A koncepciós pereket,karakter gyilkolászásokat mindenki láthatja.Sötét fejekben nem gyullad kis semmi???!!!
Béla333
Hogy a pxxxba merészeli ez a mocskos csapat eltékozolni a mi mindannyiunk vagyonát?
"13 milliárdnyi közvagyon szállt az egyházra két év alatt."

Hát a kxxva anyjukat azt ajándékozzák el, ne az ország vagyonát!
Clavigo
Az utolsó ember majd kapcsolja le a villanyt ... Innen el kell " húzni ",,amig lehet...
Eladott Ország
„Ez van, amikor a politika és az egyház olyan szövetséget köt, amilyet a hazai egyházak egy része és a magyar kormány kötött. Szó nélkül fogadták el az adófizetők pénzét, sőt, amennyit erről tudni lehet, Balog Zoltán éppen azzal kampányolt és nyerte el az egyház támogatását a püspökség megszerzéséhez, hogy politikai kapcsolata révén pénzt fog hozni a kasszába. Így is történt, és az valahogy senkit nem zavart. Most azonban a felcsapó sár elért az egyházig, hát szabadulnának tőle. Balog Zoltánnal a legkisebb baj az, hogy politikus volt. Ezernyi, sokkal súlyosabb probléma van az ő személyével, de ezek egyike sem zavarta az egyházat mindaddig, ameddig ki nem tört a botrány.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.