2022-ben és 2023-ban 120 ezer, illetve 140 ezer laptopot kaptak a tanárok és diákok ingyenesen az iskolákban. 2024 tavaszán további 193 ezer laptop kiosztása várható – büszkélkedett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A kormány folytatja a laptopmutyit? – Újra bedobja a választások előtt

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Legutóbb 2023 novemberében álltak elő ezzel a húzással, ám ahogy beszámoltunk róla:

újra belendültek a fideszes politikusok, és elkezdték osztogatni az iskolai laptopokat. Hátsó szándék állhat a jótékonykodás mögött.

Akkor használt gépeket adtak a gyerekeknek EU-s pénzekből, de volt, hogy túlárazott, de gyenge minőségű notebookokkal fényezték magukat.

Hogy a mostani akció milyen lesz, egyelőre nem tudni, de Rétvári Bence a közleményében azt írta:

a kormány az eszközök biztosítása mellett "elképesztően sok digitális oktatási tartalmat" is fejlesztett a Nemzeti Köznevelési Portálon (NKP), másnéven Okosportálon.

Az állami tankönyvek mindkét sorozata elérhető okostankönyv formában, így több mint 200 okostankönyvhöz férnek hozzá ingyenesen a diákok, a tanárok munkáját pedig speciálisan a számukra fejlesztett tartalmak, kézikönyvek segítik – tudatta.

Hozzátette: a tanulást több ezer interaktív feladat és digitális tartalom támogatja.

Ezek között újdonság például az interaktív periódusos rendszer, az új történelmi animációk, a fizika és kémia tantárgyhoz kapcsolódó kísérletek bemutatásához készült videósorozat, az okostérkép vagy a földrajz tananyaghoz készült "Magyarország nagytájai" videoklip-sorozat – részletezte az államtitkár, megjegyezve: összességében már több mint 200 ezer digitális tartalom és 46 ezer feladat található meg az NKP-n.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy

az NKP oldalán az elmúlt három évben 193 millió oldalletöltés történt, közel 6 ezer tanulócsoportban 24 ezer feladat került kiosztásra, feladatonként átlagosan 16-22 diák számára". A portál népszerűségét az is jól mutatja, hogy idén januárban már 2,4 milliós volt a látogatottsága.

Az államtitkár szerint a digitális oktatási tartalmak újabb motivációt adhatnak a tanuláshoz, újfajta élményt nyújtanak a diákoknak.

"Ma már nagy a verseny a diákok figyelméért, ezért fontos lépést tartani a digitális iskolai tartalmak terén is" – mutatott rá Rétvári Bence, hozzátéve: a kormány célja, hogy a magyar diákok készségszinten, a legkorszerűbb eszközökön használják a legkorszerűbb digitális oktatási anyagokat.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Krumpli, gojóstoll. meg egy kiló hús is jár hozzá???!!!Mocskos geci fitymasz!!!
dr. prédikátor
Krumpli, gojóstoll. meg egy kiló hús is jár hozzá???!!!Mocskos geci fitymasz!!!
Pusztai
Megint találtak egy elfekvő, leselejtezett gépekkel teli diszkont raktárat.
Nyírfa
Oktatási tartalom fidesz- módon...köptem egyet.
KisTehen
a libsiknek az ingyen tankönyv után már az ingyen laptop se tetszik

anyátok jól van?
G.Freeman
@KisTehen: Nincs se ingyen tankönyv, se ingyen laptop, boci. Ezt is mi finanszírozzuk az adónkból. Eléggé komcsinak kell lenni ahhoz, hogy ennyire ne érdekeljen benneteket fideszes birkákat, miképpen gazdálkodnak a befizetett pénzünkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.