Nem csak az a durva, hogy idén ilyen meleg van februárban, hanem az is, hogy az előző rekord alig néhány éves.

Ez már a klímaváltozás: Megdöntött újabb két melegrekordot a februári tavasz

Kép: MTI/Komka Péter 

Megdőlt a hajnali országos és fővárosi melegrekord is szombaton – közölte a HungaroMet Zrt. vasárnap a honlapján. Szombaton tavasziasan enyhe volt az idő, számos településen volt magasabb a napi minimum-hőmérséklet az ilyenkor megszokottnál.

Kecskemét K-puszta meteorológiai állomáson 10,8 Celsius-fokot mértek szombat hajnalban, amely új országos legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord. A korábbi rekordot ugyanezen a mérőállomáson regisztrálták, 2017-ben, akkor 9,2 fok volt február 24-én hajnalban.

Megdőlt a budapesti hajnali melegrekord is szombaton: Pestszentlőrincen 9,7 fokot mértek. A korábbi rekord 8,1 fok volt, amelyet Budapest Lágymányos és Budapest Pestszentlőrinc állomásokon mértek, 2017-ben.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez már a modernkori médiahisztériakeltés újabb bizonyítéka. Egy hajnali melegrekordból ilyen következtetést levonni több mint butaság. Amúgy Budapesten 1989-ben éppen ilyen meleg volt hajnalban, sőt a maximum 18 fok volt (omsz napijelentés), most meg 13,3 fok volt. Igaz 89-ben még nem beszéltünk klimaváltozásról.
Őrnagy
A napkitörések erősen befolyásolják a klímát a földön. December 5-6-7-én egymás itán 3 erős napkitörés volt a föld irányában. Ez állfak az enyhe klíma mögött.
simmering73
@Őrnagy: Semmi köze sincs a napkitörésnek hozzá. Előbb tájékozódj. Segítek.
hu.wikipedia.org/wiki/Napkitörés
Szívesen.
Őrnagy
@simmering73: "A nagy globális felmelegedés svindli: megnézhető ITT

A kisfilm – ami a globális felmelegedés témakörével (és számos ehhez kapcsolódó, kísérő tényezővel) foglalkozik – egyik legfőbb mondanivalója éppen annak bizonygatása, hogy a jelenlegi globális felmelegedés folyamata döntő mértékben a naptevékenységgel hozható összefüggésbe, de semmiképpen sem (legalábbis legkevésbé) az emberi tevékenységgel. A film szerint “a globális felmelegedés csupán propaganda”."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.