Adatigénylésüket elutasították, de nem hagyják annyiban a dolgot, kiperelnék a kegyelmi döntés hátterét a minisztériumból.

Még mindig nem tudjuk, K. Endre miért kapott kegyelmet – Perli az LMP az Igazságügyi Minisztériumot

Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Novák Katalin. Kép: Tuzson Bence / Facebook

Az LMP szerint a valódi kérdés továbbra is az, hogy milyen indokkal kapott kegyelmet K. Endre – írja vasárnapi közleményében a párt. Novák Katalin és Varga Judit lemondása csak egy tüneti kezelés volt, magyarázatot és bocsánatkérést továbbra sem adott senki.

Az LMP beperli az Igazságügyi Minisztériumot, hogy végre kiderüljön a kegyelmi döntés háttere.

Korábban Süveg Anna, a párt szóvivője közérdekű adatigénylésben kérte ki az Igazságügyi Minisztériumtól K. Endre kegyelmi ügyének felterjesztési dokumentumát, a kegyelmi döntéshez szükséges előkészületi iratokat és a további kapcsolódó dokumentációt. Az iratok kiadását a minisztérium megtagadta, ezért az LMP peres úton fogja érvényesíteni követelését.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Adatigénylésüket elutasították" :) talán mert a szálak vikihez vezetnek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 16:19 ☻ Úgy látom kibújt a mikutyánk köjke. Budaházy és Toroczkai bandája elhúzhatnának Oroszországba és ott nyalhatnák tovább Putler szerszámát. Orbán már lemondott az EU pénzekről. Kicsit még riszálja magát, de egyre kevesebb kedve van hozzá. Az oroszok és a kínaiak nem kérdeznek semmit, nem papolnak jogállamról, szólásszabadságról, csupán beszedik az uzsorakamatot és majd kérnek tőlünk cserébe egy országot, vagy országrészt, ahogy szokták.
Őrnagy
@Dollárért Eladott Ország: hogy te mekkora marha vagy Gyagyás! Kikérem magamnak, hogy a MIHAM gyagyásokkal bárki kapcsolatba hozzon!
csak úgy....
@Őrnagy: látom,hogy még utánozó majom is vagy,nem csak buzi! :) pasizz be, attól lenyugszol!
namihami
@Őrnagy: 16.16: És, ha ez a Fideszen belüli egymás kinyírása folytatódik, akkor a helyzet még rosszabb, mint gondolnánk! Egy (akármilyen választási trükkökkel), de 3. ciklusában uralkodó pártban mostanra már régen rögzülni kellett volna a hatalmi viszonyoknak! Akár a korlátlan hatalom nélkül is! Ha a kinyírás a cél (és láthatóan az), akkor a Kmalac is sz@rban van, ugyanis kezd a helyzete meginogni! A hatalma még korlátlan, amíg a felső és alsó rétegeket fizetni tudja. (a felső már önjáró, az alsónak jelenleg még(!!) a morzsa /pl lombkoronasétány/ is elég!
A gondja a középréteggel van, amelyiknek már nem tudja azt adni, amit az már követelne a hűségéért! Jó példa erre pl a református klikk! Ammennyit még meg tud szerezni, az már a katolikusok rablásához képest zsebpénz! És a Balog ezért is van hátulról csesztetve! Biztos vagyok benne, hogy a Kmalac még örül is a hívek marakodásának, sőt még élezi is!
Ahogy se a Balog, se a két háziszárnyas ezt nem a Kmalac nemtudása mellett tette volna meg! Biztos, hogy talán még parancsba is kapták!
(lásd még: Hitler se írta le soha a zsidók kiírtását, de azért ugye...)
De az egymás elleni kijátszásuk és a rotálásuk még sikeresnek mondható! De a léc már rezeg...
Őrnagy
@namihami: Én nem vagyok beavatott, így nem tudom, hogy a szovjet katonai megszállás alatt kialakult, vagy bárkik által kialakított háttérhatalom mennyire tartja kézben az irányítást, és pontosan mikor mit akar, de létezik. Enélkül az erő nélkül kormányválságok sora következett volna be 1990 óta.
Úgy tűnik, hogy nem a nyilvánosság előtt szereplő politikusok döntenek az országot érintő legfontosabb kérdésekben , hanem valakik mások. A végrehajtó hatalom csak parancsokat hajt végre. Aki a saját pozíciójában ki akarja játszani a háttérhatalmat, azt előbb, vagy utóbb ellehetetlenítik, kicsinálják! Gyurcsány is így járt, amikor mindent elkúrt, és már nem tudta a mindennapi hazudozásait tovább leplezni!
Szerintem nem a fideszesek nyírják ki egymást, a szelekciót egy hatalmi szinttel fentebbről irányítják. A komplett mechanizmust nem ismerem, mert szerencsére nem tartozok a beavatottak közé, én igyekszek minden szintű hatalmi gócponttól minál távolabbrol figyelni, hogy mihez kell alkalmazkodni amibe beleszólni úgyse tudok.
namihami
@Őrnagy: 17.24: A ""háttérhatalom"" éppen a ""rogánok, szijjártók, stb"" serege, akinek már nem a vagyon, hanem a következő lépcső az elérni kivánt célja!
Előbbre lépni, a foglalt pozíciók miatt nem tudnak, kiesni viszont nem szeretnének (lásd pl a lázári parkolópályát---ahonnan visszakerülnie komoly erőfeszítésbe és a régi gárda jónéhány tagjának sárba /tudnám más szóval is/ taposása által tudott visszakerülni)
És ez az a rotáció, amivel a Kmalac sakkban tartja őket! Mint egy igazi kártyás, jól kitanult egymásra uszítási módszerekkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.