Március 1-jén, pénteken ül össze a pedagógus-béremelés egy részét biztosító EFOP Plusz uniós támogatási program feltételelit ellenőrző monitoring bizottság, ahol a kormány és az Európai Bizottság delegáltjai mellett jelen lesznek a pedagógus szakszervezetek képviselői is – értesült a Népszava.

Magyarázatot követelnek a tanárok Rétvári Bence legújabb „hazugságaira”

Fotó: MTI/Komka Péter

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszakszervezetének (PDSZ) ügyvivője a lapnak azt mondta, nemcsak a béremelés megvalósulásával kapcsolatban várnak válaszokat a kormánytól, hanem a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence legújabb „hazugságaira” is magyarázatot követelnek.

Rétvári nemrég Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a pedagógus szakszervezetek taglétszáma „elolvadt”. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) 5200 taggal, a PDSZ mindössze 800 taggal rendelkezik. Nagy Erzsébet a Népszavának úgy reagált, ez nem más, mint az államtitkár „vágykivetítése”.

"A tagdíjat rendszeresen befizető tagjaink száma megközelíti a 4000 főt, emellett vannak, akik nem rendszeres tagdíjfizetők, például a nyugdíjasok, megbízási szerződéssel dolgozók, GYES-en lévők. Ha annyi lenne a tagságunk, amennyit Rétvári hazudik, nem tudnánk az egész országra kiterjedő jogsegélyszolgálatot fenntartani, de még egy irodát sem. Ez megint egy szándékos lejáratási kísérlet a kormány részéről"

– mondta minderről Nagy Erzsébet.

Forrás: nepszava.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Géza
Szóval Rétvári úgy hazudott, hogy igazsággal szembesítette őket, sőt még több létszámot is mondott, mint az valójában.
Nagyon nagy baj van ott, úgy látszik!
Philip Marlowe
"Magyarázatot követelnek a tanárok"...

TANÁROK???...A nagy lószart mama! Csak néhény buzeráns DK-s idióta!
Nessy
@Géza: Szöveg értés! A PSZ 5200 taggal rendelkezik, a PDSZ 800 taggal , mondta Rétvári. Ezt cáfolta Nagy Erzsébet, a PDSZ vezetője. Az állandó tagdíjat fizetők létszáma 4000 fő. Továbbá esetenként fizetnek a szerződéses dolgozók, és a nyugdíjasok. ( a nyugdíjasok általában egy évre fizetik be a kedvezményes tagdíjat) , ami akkor sem változik, ha a nyugdíj mellett ismét dolgozik.
Géza
@Nessy: Tehát Rétvári 6000 főben határozta meg a tagságot, míg fizető tag csak 4000 van. Akár honnan nézem, még Rétvári mondott többet 2000 fővel. Na ez a szövegértés!
Nessy
@Géza: Keresse fel szemorvosát! 800 azaz nyolcszáz tagról beszélt Rétvári, nem 8000 főről! Ha viszont csak kekeckedni óhajt, keressen más médiumot!
Géza
@Nessy: Akkor lassan írom! 5200 tag plusz a másik szervezetben 800 tag az mennyi összesen?
sándorbence
(PSZ) sajátoldalán több mint 20 000tag amásikban PDSZ rétvári számátjavitották közel 4000főre látszik aszámokon kihazudik
simmering73
@Maccska: 17:25 De te nem vagy köztük. Ugye, Safranek?
Nessy
@Géza: Az sem 8000! Az csak 6000! Keressen már a telefonján, vagy a számítógépén egy egyszerű számológépet!
Géza
@Nessy: 17:19.
Ott 6000 főt írtam, ami 2000 rel több, mint amit a szakszervezet bevallott.
Komolyan kérdezem! Nem olvasod el, amit írok, vagy ennyit nem értesz meg? Egyik sem hízelgő és akkor reklamálod a saját tévedések!
Szóval matek, olvasás, logika?
Toller Béla
Itt most már mindent lehet ! Lehet 800 főről nyilatkozni a pedagógus szakszervet kapcsán, lehet hebegni a pedofil botrány kapcsán, lehet alkotmánymódosítást igérgetni valamiféle készpénzes jogszabályok kapcsán, bármit - csak kormányozni nem ! Diszfunkcionális kormány, parlament, államigazgatás. Mi lesz ennek a vége ? És mikor már ?
Aki Én
@Philip Marlowe: ahogy orbánt is már csak néhány agyhalott támogatja, mégis ráfogjátok a többségre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok