Március 1-jén, pénteken ül össze a pedagógus-béremelés egy részét biztosító EFOP Plusz uniós támogatási program feltételelit ellenőrző monitoring bizottság, ahol a kormány és az Európai Bizottság delegáltjai mellett jelen lesznek a pedagógus szakszervezetek képviselői is – értesült a Népszava.

Magyarázatot követelnek a tanárok Rétvári Bence legújabb „hazugságaira”

Fotó: MTI/Komka Péter

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszakszervezetének (PDSZ) ügyvivője a lapnak azt mondta, nemcsak a béremelés megvalósulásával kapcsolatban várnak válaszokat a kormánytól, hanem a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Rétvári Bence legújabb „hazugságaira” is magyarázatot követelnek.

Rétvári nemrég Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a pedagógus szakszervezetek taglétszáma „elolvadt”. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) 5200 taggal, a PDSZ mindössze 800 taggal rendelkezik. Nagy Erzsébet a Népszavának úgy reagált, ez nem más, mint az államtitkár „vágykivetítése”.

"A tagdíjat rendszeresen befizető tagjaink száma megközelíti a 4000 főt, emellett vannak, akik nem rendszeres tagdíjfizetők, például a nyugdíjasok, megbízási szerződéssel dolgozók, GYES-en lévők. Ha annyi lenne a tagságunk, amennyit Rétvári hazudik, nem tudnánk az egész országra kiterjedő jogsegélyszolgálatot fenntartani, de még egy irodát sem. Ez megint egy szándékos lejáratási kísérlet a kormány részéről"

– mondta minderről Nagy Erzsébet.

Forrás: nepszava.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@Maccska: 17:25 De te nem vagy köztük. Ugye, Safranek?
Nessy
@Géza: Az sem 8000! Az csak 6000! Keressen már a telefonján, vagy a számítógépén egy egyszerű számológépet!
Géza
@Nessy: 17:19.
Ott 6000 főt írtam, ami 2000 rel több, mint amit a szakszervezet bevallott.
Komolyan kérdezem! Nem olvasod el, amit írok, vagy ennyit nem értesz meg? Egyik sem hízelgő és akkor reklamálod a saját tévedések!
Szóval matek, olvasás, logika?
Toller Béla
Itt most már mindent lehet ! Lehet 800 főről nyilatkozni a pedagógus szakszervet kapcsán, lehet hebegni a pedofil botrány kapcsán, lehet alkotmánymódosítást igérgetni valamiféle készpénzes jogszabályok kapcsán, bármit - csak kormányozni nem ! Diszfunkcionális kormány, parlament, államigazgatás. Mi lesz ennek a vége ? És mikor már ?
Aki Én
@Philip Marlowe: ahogy orbánt is már csak néhány agyhalott támogatja, mégis ráfogjátok a többségre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.