A magyar kormány az Európai Békekeretbe eddig az általa befizetett mintegy 18 millió dollárt a csádi haderő képességeinek fejlesztésére fordítja, ahelyett, hogy az ukrajnai fegyverszállítást támogatná.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"Szijjártó Péter csütörtökön kijelentette, hogy a terrorizmus ellen jelentős erőfeszítéseket tevő Csád a száheli térségben kivételes stabilitással rendelkezik, Magyarország pedig széles körű együttműködést indít Csáddal.

Néhány órával később már az a hír fogadhatta a csádi stabiliást dicsérő külgazdasági és külügyminisztert, hogy tűzharcban megölték a csádi ellenzék vezetőjét, Yaya Dillót, a Szocialista Párt Határok nélkül (PSF) elnökét, miután a párt vezetői állítólag merényletet kíséreltek meg a legfelsőbb bíróság elnöke ellen. Az ellenzéki PSF pénzügyi titkárát, akit a tett elkövetésével vádolnak, valamint ellenzéki társait őrizetbe vették, többek után körözést indítottak.

Miközben az ország választási bizottsága kedden közzétette, hogy május 6-ára tűzte ki az elnökválasztást, a csádi kormány most „zendüléstől” tart. Idriss Déby Itno csádi elnök 2021-es meggyilkolása után fia, Mahamat Idriss Déby Itno ragadta magához a hatalmat a közép-afrikai országban, és katonai tanács élén kormányozza az országot."
CsipkeRózsa
Ahova lépnek, ott fű nem terem. Már megint melléfogtunk?

Orbán kisfia megvan még Csádban?
Sakk Matt
@CsipkeRózsa: Lehet, átoperálték kislánnyá...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.