Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy március 1-től bevezetik a kutya-országbérletet, amellyel a kutyatartók egész Magyarországon szállíthatják kedvenceiket.

A bérlet ára havonta 1890 forint, és a kedvezményes országbérlettel rendelkezőknek nem kell plusz díjat fizetniük a helyközi járatokon.

A kutyáknak is olcsóbb lesz az utazás az új tarifarendszer szerint

Illusztráció: 123rf.com

A kormánybiztos kiemelte, hogy felelős állattartáshoz hozzátartozik, hogy kedvenceink számára is biztosítsuk a biztonságos utazást. Emellett fontos megjegyezni, hogy Magyarországon egyre több állatbarát munkahely jelenik meg, ami azt eredményezi, hogy a munkavállalók örömmel viszik magukkal kedvencüket a munkahelyükre. Ehhez pedig a kutya-országbérlet kedvező árú feltételeket biztosít.

Ovádi Péter hozzátette:

“Célkitűzésünk, hogy az állatok védelme minél szélesebb körben kapjon figyelmet a mindennapokban is.”

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány közelmúltban partnerségi megállapodást kötött a MÁV Zrt-vel, amelynek keretében számos vasútállomáson helyeztek el mikrochip-leolvasókat és tájékoztató táblákat annak érdekében, hogy segítsék a kóbor állatok hazajutását és befogását.

„Külön öröm, hogy az utazási tarifákat érintő újításokból a kutya-országbérlet sem maradt ki, az árát ráadásul csökkenteni tudtuk, ezzel is segítve az állattartókat. Bízom abban, hogy minél több állattartó fog élni ezzel a lehetőséggel, hiszen embertársaink mellett az állatok szintúgy megérdemlik a biztonságos, kényelmes utazást”

– zárta sorait az állatvédelemért felelős kormánybiztos.

Fontos tudni, hogy jogszabály írja elő: tömegközlekedési eszközökön kötelező az ebnek a szájkosár.

Forrás: vehir.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.