Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke a Klubrádió Reggeli gyors című műsorának volt a vendége.

Lázár János elvesztette a józan ítélőképességét a VEKE elnöke szerint
Fotó: MTI/Vajda János

Január 17-én a BKK, a Volánbusz és a MÁV-HÉV módosította a 2023. december 29-én kötött átmeneti megállapodást, amelyben a legfontosabb változás az, hogy a szerződés a közbeszerzési értékhatár elérését követően is fenntartja a megállapodás hatályát – írta a BKK szerdán a 24.hu megkeresésére. Bár úgy tűnt, az eddig akadályok elhárultak, Lázár János építési és közlekedési miniszter ezt cáfolta szerda délutánra – írja a Hírklikk.hu.

Dorner Lajos elmondta, ez annyit jelent, hogy kiigazították az átmeneti technikai megállapodást, mert a szerződés felmondási ideje hamarosan lejár. Ezt a felmondást most kikerülték egy jogászkodással. Hozzátette: érdemi változás nem történt, a lényeges dolgok a főváros és a minisztérium közötti tárgyalásokon fognak eldőlni.

Véleménye szerint itt nem szakmai szinten van probléma, hanem politikai szinten. A VEKE-elnöke a Budapest-bérlettel kapcsolatban elmondta, itt egy olyan ügyről van szó, amit szándékosan fújtak fel, és szándékosan kreáltak belőle problémát, pedig valójában igen jól működött.

Lázár János a makói, illetve hódmezővásárhelyi körzethez van szokva, Budapest vonzáskörzete pedig nagyságrendekkel nagyobb ügy

– véli a VEKE-elnök.

A közlekedési miniszter valószínűleg elveszítette a józan ítélőképességét

– tette hozzá.

Az önkormányzati törvény ugyanis kimondja, hogy a Budapest határain belüli közösségi közlekedés megszervezése a Fővárosi Önkormányzat hatáskörébe tartozik.

Tehát a szakminisztériumnak az égegyadta világon semmi köze nincs ahhoz, hogy Budapesten belül mi történik

– magyarázta Dorner. Hozzátette, a fővárosi közlekedés irányítására nincs is apparátusa a kormánynak, mivel a BKK nagyságrenddel nagyobb forgalmat bonyolít, mint a MÁV.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Hírklikk.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Nyírfa: Egy Orbán által kinevezett "elszabadult hajóágyúval" szemben nem igen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Alfa: azt nem tudom:
ocdn.eu/pulscms-transforms/1/2y7ktkpTURBXy8yMjk2MjZkZmZmZjMxNzFkOTZjNjYwOWU1OTI2Y2YwNC5qcGeRlQLNAugAwsM

de komoly kétségeim vannak, hogy valaha is lett volna ítélő-képessége!!! =))
izéke
Házon belül kapja jankó a pofonokat,kubatov,most a vérfideszes dorner...üssétek egymást az utolsó csepp véretekig! :))))
simmering73
Lázár meg a józanság. A hét vicce.
rücsü41
Volt egyáltalán mit elveszíteni.Amije nincs az embernek azt nem tudja elveszíteni!
percsi
@Nyírfa: @Nessy: Kiszivárgott egy érdekes belső levél, amelyet Lázár János kapott
A MÁV-Volánbusz a közlekedési miniszter, Lázár Jánosnak küldött szakmai anyagban kifejtette, hogy a Budapest-bérlet megszüntetése és az agglomerációs működési modell felszámolása rövid távon nem hoz hasznot az állami szolgáltatóknak, és az állam is veszteséget szenvedne. A Budapest-bérlet, amely lehetővé tette, hogy a bérletesek Budapesten belül a BKK, MÁV és Volánbusz járatait is használják, éves bevételének 1%-át, 400 millió forintot biztosított a MÁV-Volánbusznak.

A megállapodás értelmében az állam fizette ki a szolgáltatásokat, és az érintett szervezetek közötti elszámolás évente történt.
thepost.hu/hir/Politika/Botrany-Kiszivargott-egy-erdekes-belso-level-amelyet-Lazar-Janos-kapott/?n=561

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.