Vitézy irgalmatlanul kiakadt, amikor szembesült a BKK járatritkításának következményeivel.

Vitézy nekiment Karácsony Gergelynek: "felszólítom, hogy haladéktalanul vonja vissza"

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Vitézy ma a reggeli képeket tett felközösségi oldalára a Thököly úton a ritkított buszjáratokról lemaradó utasokról. 

Karácsony Gergely főpolgármester azzal indokolta a mától hatályba lépő és 53 járatot érintő járatritkítási csomagot tegnap, hogy a “home office-nak, és a rugalmas munkabeosztásnak köszönhetően az átlagosnál kevesebben utaznak”. Egy a gond: erről a budapestieknek nem szólt senki, mi pedig utazni szeretnénk.

A BKK – Budapesti Közlekedési Központ péntek reggeltől ritkította kifejezetten fontos és kihasznált járatait, összesen 43 db buszjáratát, 4 villamos és 6 trolibusz-járatát. Ennyi vonalat érintő járatritkítási csomagot utoljára 15 éve Hagyó Miklós, Demszky Gábor korábbi főpolgármester helyettese próbált a városra erőltetni, de legalább akkoriban előzetes egyeztetés volt a menetrendi változásokról. Így tudtuk végül akkor megakadályozni a rombolást, hónapokon át küzdöttem akkoriban személyesen is a járatritkítások ellen

- írta Vitézy Dávid.

Az a magyarázkodás, hogy csak egy-másfél perccel járnak ritkábban a buszok és villamosok, teljesen komolytalan. Ugyanis a város legzsúfoltabb, legfontosabb járatait ritkították a csúcsidőben. Ilyenkor eleve nem a várakozási idő, hanem a kapacitás a fő szempont – több tucatnyi csuklós busszal jár kevesebb mától a városban az intézkedés nyomán. Ez pedig nem mindegy: ha mindegyik érintett vonalról kivesznek egy-két buszt és ennyivel kevesebb közlekedik, a zsúfoltság nő és előfordul, ahogy a képeken is látható, hogy az utasok fel sem férnek. Önmagában ezen nem segít, hogy a várakozási idő “csak” egy perccel lett nagyobb. A közösségi közlekedés lett versenyképtelenebb a BKK mai lépésével

- tette hozzá.

Majd részletezte, hogy bár a BKK létrehozása óta kötelező, semmilyen társadalmi egyeztetés és előzetes bejelentés nem volt a menetrend átalakításáról.

Felszólítom Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy haladéktalanul vonja vissza a járatritkítási csomagot és vizsgálja felül a BKK akcióját! A közösségi közlekedés színvonalának leépítése ugyanis ellentétes minden várospolitikai és fenntarthatósági céllal

- jelentette ki Vitézy.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@puszt: Ez a fideSSes nyalonc már azt hiszi,hogy a taplóssal van dolga!Hát azok az idők elmúltak,hogy a nyuszi vigye a puskát!A geciék kiakarják véreztetni a Budapestieket,hogy debrecenbe keljen menni a fővárosnak!Kíváncsian várom mikor viszik át oda az Ország Cirkuszi Parlamentjét!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Vitézy "a szakember" Hát persze. Ebben az országban mindenki szakember. Mondjuk el is van b@szva minden. Ha jobban működő Budapestet akarunk, akkor le kell váltani az orbánszektát. Vitézy Dávidka, Orbánt miért nem kritizálja? Ja, hogy egy fideszes véglény, ha valaki fideszes, jó szakember nem lehet, éppen azért mert fideszes. A fidesz hatalom egyik alaptétele: Oszd meg és uralkodj. Ez a húzás az ellenzéki választók megosztását célozza. Dávidka! Ha nagyapónak kereke, nagyanyónak áramszedője lett volna, te most troli lennél. A kis Dávidka. Egyem a szívét! Mindíg az jut eszembe, amikor lenyilatkozta, hogy ha télen esik a hó az vis maior:
Család minden tagja egy zseni! Adják neki a Malévot is. Hátha feltámad. Meg van kikötőnk, tehát ideje lenne alapítani a tengerhajózós társaságot, tenger nélkül is. Mindig túl volt értékelve, de hát beleszületett az uralkodó családba. Fejből tudta az egész főváros menetrendjét, ilyen nem terem minden bokorban. Ezt a csávót már Tarlós is kib*szta, de hiába a család az csálád. Sosem lesz belőle szemetes. Eddig csak városi terepasztalon volt, mostmár ország nagyságú. Taknyom-nyálam egybe, úgy ürülök nekije. Láttam a minap az Erzsébet térnél. Egy divatdiktátor a csávó! Teljesen biztos, hogy a sertéssel egy a szabójuk.
uploads.disquscdn.com/images/5526ec7b10fd6e78b83e6988edf7af6663264d0e3b790ecd7ec30c0d0a96df1f.jpg?w=800&h=1490
Eladott Ország
Tehát a fideszes Schmidt Mária ellenzéki fia Péter felkérte a fideszes Hankiss Ágnes ellenzéki fiát Dávidot, hogy legyen a fidesz fia, az ellenzéki LMP főpolgármester jelöltje. Egészen páratlanul érdekes történet. Vitézy Dávid Orbán Viktor unokatestvérének (kolumbiai nagykövet) féltestvére. Miniatűr vihar egy miniatűr biliben. Az LMP a fidesz hasznos idiótája, hol a DK, hol a geci ölében ül, és onnan ugat ki. Értem! Tehát Viktor megkérte a rokont, hogy Marischka fiának javaslatára induljon el ellenzéki jelöltként. Na b*zdmeg! Orbánc’ semmitől sem riad vissza, hogy megszabaduljon Karácsonytól! még az is lehet, hogy télen is elmegy egyet "nyaralni" a horvátországi Ungár villába! Az iszlámot is felveszi lassan hogy megszabaduljon Jézus születésnapjától. Ez újabb szintre emeli a fidesz pávatáncát. Ők fogják jelölni főpolgármesternek, mögé beáll az LMP, ergo kormány és ellenzéki közös jelölt lesz. Ennél már csak az a jobb forgatókönyv, hogy a jelenlegi tervek szerint kiveszik a rendszerből a közvetlen főpolgármester választást, tehát nem is kell jelöltet jelölni. A fidesz nyer, és valamelyik fideszes emberarcú papucsállatka lesz a főpógi, pl Gulyás.
izéke
Ez a takonytúró harcolhatna azért is,hogy a főváros megkapja a neki,jogosan járó pénzeket a kurmánytol és akkor esetleg nem kellene járatot ritkítani...
Lepényleső
"Kibicnek semmi sem drága!",- kivált,ha a másik fél patronálja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.