Nagy kérdés: milyen anyagi és személyi háttere lehet Varga Judit volt férjének?

A legújabb fejlemény: Magyar Péter Facebook-posztban hívta március 15-én felvonulásra támogatóit. Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje egyre aktívabb a közéletben. Ceglédi Zoltán politikai elemző a közösségi oldalon nyilvánosan neki is szegezte a kérdést, indulni tervez-e a választásokon. Bár Magyar Péter egyelőre nem még válaszolt, joggal merül fel: vajon van-e jövője egy Magyar Péter-féle új pártnak?

A kiábrándult fideszeseket DK-s üzenetekkel szólítaná meg Magyar Péter

Vajon van esélye nyernie a választásokon Magyar Péternek?/Fotó: Magyar Péter/Facebook

- Három oldalról érdemes megvizsgálni ezt a kérdést – mondta a propeller.hu-nak Ceglédi Zoltán. – Először is: a június dupla választásig felhúzható-e egy új párt működőképes szervezetté, aktivista hálózattal, kampánygépezettel, jelöltekkel. Mivel az európai parlamenti jelöltséghez 20 ezer ajánlás, az 5 százalékos küszöb megugrásához pedig komoly országos kampányjelenlét kell, ezért az is kérdés, hogy ehhez Magyar Péternek milyen anyagi-, illetve személyi háttere van.

Ceglédi úgy véli, a második fontos kérdés a tartalmi rész. Vajon van-e még fehér folt a pártpolitikai palettán, amit nem fednek le az ellenzéki pártok?

- Egyelőre nem tudjuk van-e igény arra, hogy egy korábban nem képviselt ideológiát jelenítsen meg Magyar Péter pártja, illetve el tud-e venni valamelyik másik párttól a szavazókat, mondván: őt hitelesebbnek, hatékonyabbnak, erősebbnek gondolják.

A politikai szakértő véleménye szerint amit Magyar eddig elmondott, abból az következik, hogy a kiábrándult fideszesekre célzó, ugyanakkor harciasan „demokratikus koalíciós” szólamokkal operáló pártban gondolkodna. Ilyesmit legutóbb Jakab Péter próbált meg a Jobbikkal. Vele pedig az történt, hogy a Facebookon belájkolta ugyan minden DK-s nyugdíjas, aztán továbbra is a DK-ra szavaztak.

Ha a 2026-os választásokig nem változik a helyzet, akkor a politológus szerint csak közös listával, közös egyéni jelöltekkel van esély arra, hogy Orbán Viktort leváltsák.

- Magyar Péter a legfontosabbnak azt tartja, hogy, ahogy ő fogalmaz „Tónit és a NER-t le szeretné váltani” – szögezte le Ceglédi. – Létrehozhat új pártot, de utána rögtön össze kell fognia másokkal.

Ceglédi szerint egyetlen esetben tud Magyar Péter sikeres lenni, ha létrejön egy vákuum, amit az ellenzéki nyilvánosság gerjeszt és átszippantja a meglévő ellenzéki szavazók zömét hozzá. Ugyanakkor – véli Ceglédi – ez a Fideszre egyáltalán nem veszélyes, mert csak az ellenzéki aktív szavazókat vándoroltatja a pártjaik között, de a kormány-ellenzék aránypárban érdemi változást nem hoz.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Cegléci:
"Vajon van-e még fehér folt a pártpolitikai palettán, amit nem fednek le az ellenzéki pártok?"

Namost ez a Ceglédi szakértő azok után teszi fel ezt a kérdést, hogy az influenszer tüntetésen 150 ezeren voltak, az ellnezék tüntetésétn meg 1500-an!!!
Ceglédi! Ott volt a fehér folt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@Cherry Gyagyás: 22.45

Szerencsétlen húgyagyú gyagyás! Ezzel csak a fideszbirkákat tudod heccelni, engem, aki egyáltalán nem vagyok fidesz hívő, nem!
Őrnagy
@Pegero: 22.50

Alapból minden hungarofób húgyagyú gyagyás Sorosbérköcsök libkány seggfej szarházi! Aki beáll közéjük, az is szarházi. Aki visszaszar a saját tányérjába az egyrészt szarházi, másrészt áruló, akit az ellenoldalon is csak felhasználnak, de soha nem becsülnek meg, mert az áruló szarháziakat mindenütt megvetik, és felhasználás után kidobják a szemétre.
csak úgy....
@Őrnagy: ebböl is csak az derül ki,hogy te teljesen egyedül élsz,téged normális ember már senki nem bír elviselni!
Őrnagy
@csak húgy Buzi Gyagyás...: Félreérted a helyzetet buzi gyagyás, mert kényszerképzeteid vannak agyhúgyköves elmebeteg buzi vadbaromként! Azt hiszed, hogy engem érdekelnek az agyhúgyköves buzi vadbarmok, de egyáltalán nem érdekel semmilyen buzi, sőt utálok minden aberráltat, a buzikat is, te mag állandóan felkínálod magad buziként, hogy legalább szarjak a fejedre, de akkor se érdekelsz!
csak úgy....
@Őrnagy: ebböl szintén csak az derül ki,hogy te teljesen egyedül élsz, mert téged normális ember már senki nem bír elviselni, te agyament ütödött! :)
jáger laszló
DK-s szirén hangok MP-től,de a csalódott fidexesek még nem reagáltak érdemben!!
Hát várjuk a fejleményeket!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.