Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben – például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén – a lehető legszélesebb transzparencia híve.

Ilyen államfő szeretne lenni Sulyok Tamás – A parlament megválasztotta az új köztársasági elnököt

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Megválasztása után elmondott beszédében az új államfő, aki az Alkotmánybíróság elnöke, azt ígérte, a köztársasági elnöki székből is az alkotmányos alapjogok és értékek méltányos kiegyenlítésén fog munkálkodni.

Azt mondta, az állam, a nemzet létének alapfeltétele a kölcsönös bizalom az egyének és társadalmi csoportok között egyaránt. Az előítéletektől mentes kölcsönös bizalom a nemzet egységének alapja

– tette hozzá.

Sulyok Tamás közölte azt is, számára alapvető fontosságú alkotmányos alapértékek a nemzeti alkotmányos identitás és a népszuverenitáson alapuló államiság.

A nehézségekkel küzdők, az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültek vagy magukról gondoskodni nem képesek, a szenvedők, az idős, a beteg, a magányos emberek mindig számíthatnak figyelmemre és támogatásomra

– hangsúlyozta.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
és ezt képes volt röhögés nélkül elmondani? Azt fogsz csinálni vén trottyos amit a gazdád mond, efelől senkinek sincs kétsége.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@Nyírfa Gyagyás: "Ami pedig az orosz nagykövet meghívását illeti, ez felér egy "csatlakozzunk Oroszországhoz"-logóval."

Ez egy totális marhaság tőled Gyagyás!

Oroszországgal Magyarország nincs se haragban, se háborúban. Az orosz nagykövetet az Oroszországot érintő döntés miatt hívhatták meg miheztartás végett, hogy nagy többséggel megszavazta a magyar parlament Svédország NATO csatlakozását! Ez egy apró tasli volt Oroszországnak Gyagyás, de nem alattomosan, hanem nyíltan követte el a magyar parlament!

Magyarországnak továbbra is fontos az Oroszországgal folytatott békés kereskedelem, nem lett volna illendő titokban hátbaszúrni a kereskedelmi partnerünket!

Amúgy Európa egésze és az USA is csak növelte az Ukrán-Orosz háború kitörése óta a keresakedelmi forgalmát Oroszországgal. Az USA több mint kétszeresére növelte az urán vásárlását, és Orosz olajat is vásárolt Indián keresztül "vértelenre finomítva" 1.3 milliárd $ értékben!
Nanya
@Clavigo: kiszel+ a lánya jöhet !
A teve a @pegero: pedofideszesé !
Nanya
@Hazaszeretet: a bajotok az,hogy nem a magyar adófizetők pénzéből gazdálkodott a baloldal? A fidesz forint milliárdokat költött a világraszóló hazudozásra,a választók megtévesztésére,a magyarok pénzéből. Dőzsölnek ,uszítanak ellenünk a mi pénzünkből,
Nézz utána mit igért a gazdád a '22 es választások előtt,de főleg annak,hogy melyik ígéretét tartotta meg.
Mocsok ,hazug ,tolvajok,akik veszik a bátorságot ,hogy csak aza magyar aki seggnyaló fidesses,mint te !
Ezodabasz
@Őrnagy: ma, 07:31 Te elolvasod amit irkálsz? Idézem: "Magyarország nem áll háborúban Oroszországgal, sőt az Európai Unióhoz és az USA-hoz hasonlóan nagyon fontos gazdasági partnere Magyarországnak."
Akkor súgd meg nekem, hogy kivel áll háborúban Magyarország??? Miért van háborús vészhelyzet, rendeleti kormányzás? Az Orbán-kormány 2024. május 24-ig meghosszabbította a háborús veszélyhelyzetet Magyarországon...
A többi ostobaságodra inkább nem reagálok most, mert túl sok van!
Emlékeztetnélek, hogy ez itt egy szerinted sorosbérköcsög oldal! Mit keresel itt? Bérköcsög vagy?
Ezodabasz
@KisTehen: tegnap, 23:21 Szerinted "mi lett volna ha" az ellenzék jelöltet állít??? Megszavazza a 2/3-os 135 bátor fideSS-rezsim??? Ennyire hülye nem lehetsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.