A kormány és a Nemzeti Bank közötti rossz viszonyt a a forintárfolyam issza meg a levét – mondta Bod Péter Ákos, az rtl.hu-nak.

Matolcsy György, az MNB mostani elnöke nemrég arról beszélt, egykori alelnöke, Nagy Márton mostani nemzetgazdasági miniszter a jegybanktörvény módosításával a bank függetlenségét támadja. Matolcsy ezt mondta Nagyról:

Tudtad? A mi zsebünkre megy a jegybank és a kormány rossz viszonya

Matolcsy György jegybankelnök háborúzik a nemzetgazdasági miniszterrel/Fotó: MTI/Purger Tamás

„2021 közepén ki kellett tennünk a jegybankból Nagy Mártont, ki kellett ebrudalnom nekem személy szerint, mert ahogy ezt a miniszterelnök úrnak elmondtam, jelentős szakmai hibákat vétett. Elfogadhatatlan volt a vezetési stílusa, és a jegybank érdekével ellentétes tevékenységet is mutatott.”

Nagy erre kijelentette: már hála Istennek más a főnöke. Bod Péter Ákos közgazdász szerint a „van néhány olyan szakmai ügy, gazdaságpolitikai kérdés, ami akkor is zavarná a párbeszédet, ha egymást nagyon szeretnék”.

A jegybank volt elnöke úgy véli, természetes, hogy az infláció kordában tartásáért felelős jegybankelnök és az inflációt hajtó növekedésért felelős gazdasági miniszter ellenérdekeltek. Ez viszont a magyarok zsebére megy.

A szakember így elemzett az RTL-nek: „A következmény az, hogy az ilyen zajok nem erősítik a forintba vetett bizalmat. És ezt láttuk is. A kamatcsökkentés eleve gyengített a forint árfolyamán egy kicsikét, de a rákövetkező nyilatkozatok és zajok tovább gyengítették, most elég közel vagyunk ahhoz, hogy 400 forintot kelljen adni egy euróért. Ez azonnal megjelenik az importárakon keresztül a mindennapi életben is.”

Forrás: rtl.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Aki még nem tudta,az most megtanulhatja,hogy a bank és a vezetés,mindig a mi kárunkra nyerészkedik!Különben nem az lenne a nevük!Ingyen még lopni sem tudnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.