Nem azért kritizálta a kormányt.

Közleményben utasította el a vg.hu-n megjelent állításokat – írta meg a hvg.hu.

A Magyar Nemzeti Bank határozottan cáfolja a vg.hu oldalon megjelent azon sajtópletykát, amely szerint az MNB az elnöki mandátum hosszára vonatkozó szabályok módosítását kezdeményezte volna

– írták a közleményben.

A jegybank cáfolja: Matolcsy nem sértődött meg a Fideszre

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Korábban mi is írtunk róla, hogy a kormányközeli vg.hu-n megjelent egy szerző nélküli cikk, amely névtelen forrása szerint Matolcsy megsértődött, mert a Fidesz-frakció nem ment bele, hogy élete végéig, de legalább 2031-ig jegybankelnök maradhasson. A cikk szerint ezért mondott éles kritikát a kormányra az Országgyűlés Gazdasági Bizottságában.

A jegybank emlékeztet rá, hogy a jegybanktörvény szerint Matolcsy György az MNB elnökeként a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitása érdekében javaslatot tehet a kormánynak jogszabály megalkotására vagy törvényalkotás kezdeményezésére, de az MNB elnöke a jegybanktörvény módosítását az Országgyűlésnél semmi esetre sem kezdeményezheti.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Az keltett volna nagy felháborodást ha Matolcsy azt javasolta volna, hogy az MNB Elnöki tisztségét, mint minden más államhatalmi és felső vezetői posztot csak három cikluson keresztül viselhessen Magyarországon a megválasztott vagy kinevezett ember!Ez az autoriter rendszer kialakulását és szerintem még a korrupció mértékét is nagyban befolyásolná, és felháborodást keltene orbáni körökben!
Nessy
@Horizont: Viszont a bigott hívek szentírásnak veszik egy gyáva, névtelen cikkíró hazugságait!
Eladott Ország
Ugyan hogy haragudnának meg egymásra, amikor vált váltvettve loptják a közvagyon, mintha ne lenne holnap. Ma már csak magán-gazda(g)ság van. Itt a bizonyíték: már Matolcsy Ádám is a százmilliárdosok ligájában focizik. A kormányfő földije (Mészáros Lőrinc) és veje (Tiborcz István) után a jegybankelnök 36 éves gyermeke is a százmilliárdosok ligájába igazolt. A családbarát ország új sztárjáról eddig csak annyit tudhattunk, hogy luxuséletmódot folytat és titokzatos magántőkealapok, MNB-ügyletek környékén tűnik fel, ám a Porsche-gyűjtő, magánrepülőző fiú mögül hiányzott az a konkrét vagyontömeg, amely alapján felkerülhetett volna ilyen-olyan gazdaglistákra. A Válasz Online viszont most kiszúrt egy különös hitelügyletet, ahol Matolcsy Ádám kvázi sajátjaként rendelkezett közel 150 milliárd forintnyi (112 ezer négyzetméternyi) irodaház-rengeteggel. Van még valanmi ami tovább súlyosbítaná a helyzetet?!
uploads.disquscdn.com/images/613a15af185d64bd30f3c46d9d43e7de08ebfc5fd899f8dfd137620b816d2008.jpg?w=800&h=344
T-Boly
Ugyan már ,miért sértődött volna meg ? Tökéletesen együtt működött a kormánnyal az ország tönkretételében.
Most a magyarázkodásban ő,meg az ostoba varga a " soros" .
Főni,meg csak lapít és ordenáré módon hazudozik !
Ja majd elfelejtettem: Meg néha vétóz egyet, kettőt ,sokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.