Parragh a Világgazdaság konferenciáján kritizálta keményen a jegybankelnököt, mivel szerinte ők már előre látták az inflációt, de nem ismerték fel.

„Csekély vigasz, hogy nem értenek hozzá” – Parragh László porig alázta Matolcsy GyörgyötMTI/Máthé Zoltán

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köztudottan régóta kritikusa a Magyar Nemzeti Bank tevékenységének – ezúttal pedig a korábbiaknál is keményebb üzeneteket fogalmazott meg – szemléz a 24.hu.

A kamara elsők között realizálta az infláció problémáját, őszintén sajnálom, hogy a jegybank ezt nem ismerte fel

– jegyezte meg a Világgazdaság konferenciáján elhangzott beszédében. A kamara vezetője emlékeztetett rá, ők már 2019-ben felhívták erre a figyelmet, és már akkor látszott, hogy a probléma tartós.

Csekély vigasz, hogy nem értenek hozzá

– fogalmazott Parragh, aki a jegybank veszteségtérítése kapcsán kritizálta a Magyar Nemzeti Bankot. Az energiaárak magas szintje, a kínálatnál nagyobb kereslet, a gyenge forint egyaránt tartós inflációs nyomást eredményezett. A veszteségtérítésről úgy szólt, hogy egy tartós, 3-4 éves folyamatról és több ezer milliárd forintról van szó.

Ő személy szerint egy belső erőforrásokra épülő növekedési modellt támogat, amelyben nagyon nagy szerep jut a kedvezményes kamattámogatású Széchenyi-kártya programnak. Ugyanakkor úgy véli: a kamatszinteket mégis muszáj lenne csökkenteni a fenntartható hitelezéshez.

Parragh szerint a problémákat nem lehet ugyanazzal a gondolkodással megoldani, mint amellyel csinálták őket, de ugyanazokkal az emberekkel se – ezzel egyértelműen Matolcsy György jegybankelnök felelősségére utalt.

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A matolcsit gyalázta ez a szarevő? Miért nem szóltatok, hogy már egy évtizede a matolcsi miniszterelnök??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Macska: Tudjuk, ezért van a bánés holdudvarának megszámlálhatatlan kastalya, földje, háza, jaktja, üdülője lassan egész Európában. A pénz meg ázsiában. Bagyon.
jáger laszló
Parrag tudja a tutit mégsem segít!!!??
csak nem Matolcsy bukására játszik!!???
Ezt fel sem merem tételezni 1 fidexesről!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Parrag magát alázza. Matolcsyval lehet és kell is nem egyet érteni, de hogy ne értene a dolgokhoz, az azért elég erős megállapítás egy sehonnai kutya részéről. Csak nem mentegetni akarja matolcsyt ?
namihami
@Maccska: 19.56: És mégis, a teljes kormány és vazallusai (élén az éppen aktuális koldulóbaráttal---aki jelenleg még a Navracsics) folyamatosan járatja le magát az állandó kuncsorgással! Annyira blamázs ez a pozíció, hogy most folyik az új pozíció kreálása neki, mert az állandó ""holnapmárjönapénz"" igéretektől rajta röhög a művelt világ! És, mivel Orbáni kreatúra, ezért a Kmalac fedez(tet)ése kötelező feladat!
Alapvetően (talán) a magyar költségvetéssel nem lenne gond, ha nem lennének pl ""tiborczbarátok"" (Bosnyák téri 244 milliárd), ""lombkoronások"" és hasonló olyan kiadások, amiknek a célja csupán a véderő kialakítása! Ezeknek a kikiabálása a Hadházy ""legnagyobb bűne"" ! Ez teszi népellenséggé!
Ha ez a költségvetés fedezné a hazai kiadások nagyját, akkor nem lenne szükség a mára már havi szinten kiadott milliárdos EU és dollárkötvényekre!
Mert, azért ezek mégiscsak tények---tetszik, nem tetszik! Nekem is, de főleg sajnos az unokám korosztályra is ebből csak a törlesztés marad, miközben ennek a rétegnek már most is és folyamatosan a ""hávájozás"" lesz az osztályrésze! A plebs pedig fizet!
VASTAGBŐR
Ezt már szeretem .. laci bácsi dolgozik a tagdíjakért ... remélhetőleg nem szinjáték
Sámannus
Most hirdették ki a második magyar Nóbel-díjjast, és ti lesztek a harmadik magyar díjjazottak, az egyik a bicskás infláció csökkentésért a másiki a baltásért te pedig a nagypofádért fogsz kapni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.