Az ügyben szintén érdekelt mszp-s exminisztert, Baja Ferencet még nem gyanúsították meg, igaz, már ő is kapott értesítést a nyomozóhatóságtól, hogy meghallgatják.

Befolyással üzérkedés bűntette miatt Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Molnár Zsolt, MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség közleménye szerint – a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyein teljesítendő informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra – írta a 24.hu. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc volt miniszter és egykori egykori országgyűlési képviselő Budapesten találkozott egy férfival, akinek nagy befolyása volt az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében, és aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter az ügyészség szerint 30 milliót kért azért, hogy ha nyer a kft. szabad utat adjon a szerződéskötésnek.

Szoci-bukta: Molnár Zsolt 40 miliós korrupciós pénz miatt bukhatja mentelmi jogát

Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész/Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Azt írják, miután erről Molnár Zsolt is hallott, megkérte a volt minisztert, hogy neki is kérjen 40 millió forintot, cserébe azért, hogy ő sem támadja meg a szerződést. Baja közvetített, a cég megnyerte a tendert, majd 2019 augusztusában 40 milliót adott Molnár Zsoltnak.

Molnár Zsolt közleményében azt írta: „Az ilyen hazug vádaknak nem szabad bedőlni, nem szabad hagyni, hogy a következő időszakban politikusok essenek a Fidesz lejárató kampányának áldozatául".

Molnár Zsolttal szemben a büntetőeljárás lefolytatására a mentelmi jog felfüggesztését követően nyílik lehetőség.

Baja Ferenc pedig a 24.hu-nak elmondta – bár nem képviselő – nem gyanúsították meg az ügyben, igaz, már ő is kapott értesítést a nyomozóhatóságtól, hogy meghallgatják.

Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője reagált Polt Péter legfőbb ügyész indítványára, amelyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kéri az Országgyűléstől.

Visszautasítom a nemtelen támadásokat, állok a vizsgálat elébe! – írta Molnár Zsolt.

„Most is megerősítem: nem fogadtam el semmilyen kenőpénzt, semmilyen törvénytelen dolgot nem tettem, tiszta lelkiismerettel állok a vádak elé. Koholt vádak alapján próbálnak besározni, hiszen tudjuk, hogy vádalku során nem kell igazat mondani. Ismét kampány van, ismét személyes támadásokkal próbálják elterelni a figyelmet a valóságról. Az ilyen hazug vádaknak nem szabad bedőlni, nem szabad hagyni, hogy a következő időszakban politikusok essenek a Fidesz lejárató kampányának áldozatául” – írta közleményében Molnár Zsolt.

Forrás: 24.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@KisTehen: ez az Mszp-s faszkalap, ha igazak is a vádak, még a Bayer Zsolt vérplazma bizniszéhez képest sincs, még a fasorban sem!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
@kereső: az EU megtámadta a bírók nyugdíjazását.
A nyugdíjkorhatár nem vonatkozik a bírókra.De majd a természet megoldja.

Egyébként azt tudtad hogy bűncselekményből származó pénzt nem lehet egyszerűen adófizetéssel legalizálni?
A bissau guineai útlevél szintén vet fel kétségeket.
Maccska
@kereső: A Bissau-Guinea fővárosában található volt elnöki palota szerepel állandó lakcímként Simon Gábor bissau-guineai útlevelében –
Legalábbis a Google műholdas térképe az egykori elnöki palotát jelöli a Rua de Bolama 8 cím alatt, amely a Simon Gabriel Derdák névre kiállított útlevélben szerepel. A területen több épület található, a korábbi polgárháborúban a palota tetőszerkezete és az ablakai is megrongálódtak, jelenleg elhagyatva áll.

Simon Gábort szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják
kereső
@Maccska: Tudodm, Tabi László óta ez a "mondom a magamét"- csak halovány utánzat. Mondod a magadét- kötöd a hülye kutyát a karhoz, csak éppen arról nem mondasz semmit- ami a lényeg, arról, hogy milyen isteni szinjátok produkált a fideSS boszorkánykonyhája, az emberek hülyitésére- és , mert van már birósági itálet a pénz ügyében- ezért, aztán, kár felemlegetni az gész történést. Okafogyott. Na, de mi van völner pállal- a bukott IM áéllamtitkárral, meg az ő hivatali visszaélésével? Errő "mond a magdét" cicus- vagy dugulj el.
Maccska
@kereső: völlner a bíróságon van már fél éve.Simon is 10 éve.
Mivel nem vagyok bíró ezért szart sem ér ha azt mondom hogy mindkettőnek a sitten a helye..
Egyébként mindkét ügy az elsőfokú ítéletre vár.Tehát kb ugyanott tart.
Philip Marlowe
Gondolom a transparency ezt is beleszámolta a korrupciós indexbe!? Meg a többi libsikomcsi mutyizást is...
Ugye?
NKF
Ugyan már! A komcsik voltak a példaképek! Boldvaitól kezdve lehetne sorolni! Egyedül az a kis! f@sz Zuschlág bukott a többinek kutyabaja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.