175 igen szavazattal.

Megszavazták: a parlament felfüggesztette Tóth Csaba mentelmi jogátFotó: MTI/Máthé Zoltán

A parlament csütörtökön szavazott Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogáról: 175 igennel, tartózkodás és „nem” szavazat nélkül döntöttek – írja a 24.hu.

A Mentelmi bizottság március 7-én tárgyalta az ügyet. Tóth akkor azt állította, hogy az ügyészi indítványban leírtak teljesen megalapozatlanok – a bizottság mégis egyhangúlag azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy Tóth Csaba mentelmi jogát függessze fel.

Az MSZP-s politikust egyébként „befolyással üzérkedéssel és más bűncselekményekkel” vádolják.

Polt Péter legfőbb ügyész február 25-én indítványozta Tóth mentelmi jogának felfüggesztését. A vonatkozó közlemény szerint a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Tóth Csaba 2016-ban Horváth Csabával – a XIV. kerület jelenlegi polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

A parlamenti Mentelmi bizottsága közzétette az indítványt is, amelyben az szerepelt, hogy Tóth – saját maga és Horváth részére – összesen 31 250 000 forint jogtalan előnyt kért és vett át három részletben. Majd 2017 őszétől 2019 őszéig összesen még legalább 250 millió forintot – állítja az ügyészség.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A dolog a Kövér - Polt Pot paktum alapján már régen eldőlt, pusztán csak annyit jelent, hogy Magyarország is elindult a putyinizálódás útján.
namihami
Szerencsére a Völner nem merült bele ilyen mélyen a bűnbe. És jobban is kellhetett a ""katicázódáshoz""!
jesz
..most jön csak az igazán érdekes része a történetnek...ugyanis ha Tóth dörzsöltebb, mint bárki is gondolta, akkor a megfelelő pillanatban teríti a lapjait...ha még dörzsöltebb, akkor először a zsarolható érintettek tökeit szorítja meg, ha nem vezet eredményre, akkor jöhet a sajtó...még a választás előtt beleszarni a ventillátorba, na az a nagy buli.
lemon tree
@jesz: Elfelejtesz egy apró részletet. Csak Tóth Csaba volt sáros. Ezért is hátrált ki mögüle az ellenzék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.