Az ügyben szintén érdekelt mszp-s exminisztert, Baja Ferencet még nem gyanúsították meg, igaz, már ő is kapott értesítést a nyomozóhatóságtól, hogy meghallgatják.

Befolyással üzérkedés bűntette miatt Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Molnár Zsolt, MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség közleménye szerint – a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyein teljesítendő informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra – írta a 24.hu. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc volt miniszter és egykori egykori országgyűlési képviselő Budapesten találkozott egy férfival, akinek nagy befolyása volt az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében, és aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter az ügyészség szerint 30 milliót kért azért, hogy ha nyer a kft. szabad utat adjon a szerződéskötésnek.

Szoci-bukta: Molnár Zsolt 40 miliós korrupciós pénz miatt bukhatja mentelmi jogát

Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész/Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Azt írják, miután erről Molnár Zsolt is hallott, megkérte a volt minisztert, hogy neki is kérjen 40 millió forintot, cserébe azért, hogy ő sem támadja meg a szerződést. Baja közvetített, a cég megnyerte a tendert, majd 2019 augusztusában 40 milliót adott Molnár Zsoltnak.

Molnár Zsolt közleményében azt írta: „Az ilyen hazug vádaknak nem szabad bedőlni, nem szabad hagyni, hogy a következő időszakban politikusok essenek a Fidesz lejárató kampányának áldozatául".

Molnár Zsolttal szemben a büntetőeljárás lefolytatására a mentelmi jog felfüggesztését követően nyílik lehetőség.

Baja Ferenc pedig a 24.hu-nak elmondta – bár nem képviselő – nem gyanúsították meg az ügyben, igaz, már ő is kapott értesítést a nyomozóhatóságtól, hogy meghallgatják.

Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője reagált Polt Péter legfőbb ügyész indítványára, amelyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kéri az Országgyűléstől.

Visszautasítom a nemtelen támadásokat, állok a vizsgálat elébe! – írta Molnár Zsolt.

„Most is megerősítem: nem fogadtam el semmilyen kenőpénzt, semmilyen törvénytelen dolgot nem tettem, tiszta lelkiismerettel állok a vádak elé. Koholt vádak alapján próbálnak besározni, hiszen tudjuk, hogy vádalku során nem kell igazat mondani. Ismét kampány van, ismét személyes támadásokkal próbálják elterelni a figyelmet a valóságról. Az ilyen hazug vádaknak nem szabad bedőlni, nem szabad hagyni, hogy a következő időszakban politikusok essenek a Fidesz lejárató kampányának áldozatául” – írta közleményében Molnár Zsolt.

Forrás: 24.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@KisTehen: ez az Mszp-s faszkalap, ha igazak is a vádak, még a Bayer Zsolt vérplazma bizniszéhez képest sincs, még a fasorban sem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ftomi
OK!
Tessék kivizsgálni!
De, mi van az elherdált több 100 milliárdokkal?

Ja, hogy azok titkosak!

Vagy mégsem?

Az Ország felemelkedésével kellene foglalkozniuk!
Béla333
Kissé csodálkozom, mert eddig a Zsóóóti volt az összekötő az MSZP és a maffiózók között...
Valamit elhibázott, vagy lehet, hogy már olyan jelentéktelen párt az MSZP, hogy nincs rá szükség!
Így hát végre dolgozni látjuk a Polt nevű maffiózót is...!!!
Pegero
Újabb csontvázak dőltek ki a szekrényből!
Eladott Ország
@KisTehen: Molnár Zsolt mindíg is fideszes tégla volt, nem kár érte.
Kapanyél
Lelki szemeimmel nézem a parlamentet... aki a köz vagyonát ellopja le kell vágni a kezét!!! Mennyi fekete lovagunk lenne! www.youtube.com/watch?v=DiKFV9Ka-GU&ab_channel=MagonySzabi_Toboz
nejlontacskó
@KisTehen: ez az Mszp-s faszkalap, ha igazak is a vádak, még a Bayer Zsolt vérplazma bizniszéhez képest sincs, még a fasorban sem!
Pegero
@Eladott Ország: Az előző név nélküli hozzászólásom neked szól!
Péter2
Ezért nem kell mentelmi jog , mi az , hogy bukhatja , a pedofidesz milyen kényelemesen kezeli ezeket a dolgokat , pedig minden korruptnak börtönbe volna a helye , akkor ma nem volna probléma a fidesz és a megélhetési ellenzéki politikusok ! A mentelmi jog nem más mint bűnelkövető politikusok szelektív bűnvédelme ! Csak arra a pártra fogok a pedofideszkdnpés az ők hazájukon kívül szavazni , akik programjában az elsők között lesz az , hogy a mentelmi jog megszüntetése , és , hogy a korrupciós bűncselekmény el nem évülő lesz !
Péter2
Csak ne , hogy ez is olyan legyen mint a Bige László elleni korrupciós ügy , a végén megállapította a bíróság , hogy nem történt korrupció . pedig a pedofideszes propaganda nyomta a nyomorékoknak a mantrát !
Maccska
@Péter2: rátok jár a rúd,Pedopéter!
nejlontacskó
@Maccska: de cicus, a pedofilsimogató jelző a sajátotok, ezt te is, jól tudod.
Ezt megerősítendő, az egyházi gyermekvédelmi intézmények vezetői mentesülnek a pszichológiai vizsgálat alól.
Ergo, az egyház égisze alatt, nyugodtan abuzálhatóak a gyerekek, ha mégis lebuknának, Bárczy István-díjat is kaphat.
De, ha elég ügyesek a pedofiljaitok, akár díszpolgár is, lehet belőlük!
Ráadásul, a pedofília miatt elítélt Vásárhelyi János védője az Orbán család céges ügyvédje, Szmulai István volt. A neki falazó helyettest, K. Endrét pedig első fokon Etyek jelenlegi fideszes alpolgármestere, egy állami cég igazgatója védte az elsőfokú tárgyaláson.
Ennek fényében osztogasd a saját magatoknak kiharcolt, pedofil jelzőt macsek!
Ez már, rátok égett!
rücsü41
A cikk címe nagyon tendenciózus , arra akarja az olvasót rávezetni, hogy Molnár egy korrupt ember , csak nem annyira merész a cikk írója, hogy ezt kimondja.A mentelmi jog elvétele nem jelenti Molnár bűnösségét is, csak annyit jelent, hogy eljárás indult ellne, amivel szemben a képviselő kiáll, nem követett el bűncselekményt.Ennyi volt ennek a cikknek a lényege.Meg kellene tanulni itt is mindenkinek , hogy bűncselekmény elkövetését a mai jogrend szerint csak bíróság jogerős ítéletével lehet kimondani!
rücsü41
Polt úr is csak a bűncselekmény elkövetésének alapos gyanújával indíthat eljárást bár ki ellen , és a cikkből az alapos gyanú valahogy kimaradt.Lehet hogy nem véletlenül!
Géza
Ki fog derül ki, mennyire korrupt az ellenzék. Ha ezt elbukják, hatalmas pofára esés lenne. A választások előtt egy ilyen lenullázza őket.
Maccska
@nejlontacskó: nejlonpedofil liberálfasiszta márpedig a lipsik vérében van a pedofilizmus .Ezt mindenki tudja.
Yoda69
A pedofideSS megkezdte a lejárato hadjáratot. Így terelik el a figyelmet a sok pedofilrol akik felbukkannak a soraikban. Vagy a zazug sulyokrol, akit meg sem iktatta, de már megbukott.
dr. prédikátor
De mi van a fitymaszosz gecik álltal elsíbolt EU-s sok sok millióval???
koszpeko
@Maccska: Mesélj
Kaletáról, Böjtéről, ereszcsatorna Józsiról, lélegeztetőgépekről, Hatvanpusztáról, Eliosról,
Aztán takarodj a sötét kurva anyádba.
Géza
Most itt van az ellenzéki fekete leves. Ha elítéli a bíróság, lőttek a tolvaj Fidesz szlogennel, na meg a választási esélyeiknek is. Ettől nagyobb bajban akkor lennének, ha Gyurcsány apjáról kiderülne, nyilas volt.
balos
@koszpeko: A lélegző gépeken keresztül az 50 ezer megvédett nyugíjról is mesélj!Azoknak sem kell fizetni ledolgozott éveikért!Itt olyan "hatalom" működik békében mint a horti alatt háborúban!
Dr. Proktor
@koszpeko: Sajnos nem tudlak megcáfolni...
Dr. Proktor
Azért az nem semmi, hogy ilyen vagy ilyennek látszó ügyeket talonban tart a finesz, hogy ha szarban van akkor előhúzhassa!
Ez vajon nem bűnpártolás ha tényleg bűn? Ha pedig nem bűn, csak szar amit rákennének az ellenre, akkor államilag támogatott rágalmazás...
Maccska
@koszpeko: Kaleta egy libernyák,Böjte meg egy példakép.
A két embert nem lehet egy lapon említeni.
A sok lélegeztetőgépre meg a választások után szükség lesz.Igényelj egyet minél előbb!
kereső
És már nem is "téma", sem a pedofil ügy/kegyelmi ügy, sem az, hogy az új!! "nemzeti egység" hazugságban fogant.
kereső
Qrva nagy csönd van völner házatáján, schadl meg házi őrizetben- a maga 800 +milliót elérő vesztegetési ügyében. Sőt- a megvádolt végrehajtók egymás után húzzák be a zsiros vh. ügyeket- az ügyszésg, a biróságok legnagyobb dicsőségére. Mert az ügyészság nem kezdeményezte, a biróság meg nem fosztotta meg ezeket a korruptakat a szakma gyakorlásától.
Maccska
@kereső: Simon Gábor ügye is még messze van az ítélettől.
Az hány éves történet?
Maccska
@kereső: 2014 februárjában látott napvilágot a hír, hogy Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese több száz millió forintot tart egy bécsi számlán, és azt nem tüntette fel vagyonnyilatkozataiban. Később az is nyilvánosságra került, hogy egy bissau-guineai útlevéllel Magyarországon is nyitottak számlát, amelyen szintén milliók vannak. Az elsőfokú ítélet sem született még meg az ügyében, ugyanis már a negyedik bíró tárgyalja azt.
kereső
@Maccska: Van simon Gábor "ügy" egyáltalán? Hiszen a korona tanútok, valamilyen rejtéjes módon öngyilkos lett egy rendőrautó hátsó ülésén. Az osztrák banki számlán lévő pénzt meg már megadóztatta a NAV- simon be is fizette. Na, mi van még cicus?
kereső
@Maccska: 07:17 válaszoltam erre is!- hogy mi történt azóta.
Maccska
@kereső: erről a bíróságnak kellene döntenie.Csak egyenlőre a bíróság tele van komcsikkal.
kereső
@Maccska: Tényleg? azt hittem, hogy ezt már megoldotta orbán, amikor kényszer nyugdijazta a "komcsi" birókat, és amióta kinevezte a biróii gyakorlat nélküli kúriai főbirót. A "komcsitlanatitást" elvégezte szájerné handó tünde. Miről hadoválsz négylábú agyament, a rendszerváltás után 34 évvel? Komcsizol rendületelenül, annak ellenére, hogy aki az átkosban felnőtt fejjel élt, az ma már hamut is mamusznak mondja, vagy már eltávozott az árnyékvilágba. Ma már csak az olyan egykori shiderek vannak a porondon, mint orbán, harrach, semjén, kövér lászló, áder...
Aki Én
Hú de nagy a felháborodás agyhalott oldalról.
Mégis értik a korrupciót?
Maccska
@kereső: az EU megtámadta a bírók nyugdíjazását.
A nyugdíjkorhatár nem vonatkozik a bírókra.De majd a természet megoldja.

Egyébként azt tudtad hogy bűncselekményből származó pénzt nem lehet egyszerűen adófizetéssel legalizálni?
A bissau guineai útlevél szintén vet fel kétségeket.
Maccska
@kereső: A Bissau-Guinea fővárosában található volt elnöki palota szerepel állandó lakcímként Simon Gábor bissau-guineai útlevelében –
Legalábbis a Google műholdas térképe az egykori elnöki palotát jelöli a Rua de Bolama 8 cím alatt, amely a Simon Gabriel Derdák névre kiállított útlevélben szerepel. A területen több épület található, a korábbi polgárháborúban a palota tetőszerkezete és az ablakai is megrongálódtak, jelenleg elhagyatva áll.

Simon Gábort szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják
kereső
@Maccska: Tudodm, Tabi László óta ez a "mondom a magamét"- csak halovány utánzat. Mondod a magadét- kötöd a hülye kutyát a karhoz, csak éppen arról nem mondasz semmit- ami a lényeg, arról, hogy milyen isteni szinjátok produkált a fideSS boszorkánykonyhája, az emberek hülyitésére- és , mert van már birósági itálet a pénz ügyében- ezért, aztán, kár felemlegetni az gész történést. Okafogyott. Na, de mi van völner pállal- a bukott IM áéllamtitkárral, meg az ő hivatali visszaélésével? Errő "mond a magdét" cicus- vagy dugulj el.
Maccska
@kereső: völlner a bíróságon van már fél éve.Simon is 10 éve.
Mivel nem vagyok bíró ezért szart sem ér ha azt mondom hogy mindkettőnek a sitten a helye..
Egyébként mindkét ügy az elsőfokú ítéletre vár.Tehát kb ugyanott tart.
Philip Marlowe
Gondolom a transparency ezt is beleszámolta a korrupciós indexbe!? Meg a többi libsikomcsi mutyizást is...
Ugye?
NKF
Ugyan már! A komcsik voltak a példaképek! Boldvaitól kezdve lehetne sorolni! Egyedül az a kis! f@sz Zuschlág bukott a többinek kutyabaja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.