Csak nem hagyja békén a kormány a Magyar Nemzeti Bankot! Jövő héten fogják tárgyalni azt a törvénymódosítást, amely alapján a kormány és az Országgyűlés által delegált MNB-felügyelőbizottság ellenőrizhetné a jegybank közvetlen tulajdonában álló cégeket és alapítványokat – tudta meg az index.hu.

Kiakadt a kormányra Matolcsy

Matolcsy György félti a jegybank függetlenségét/MTI Fotó: Kovács Tamás

„Ez már régóta időszerű” – szögezte le az ATV-nek Varga Mihály pénzügyminiszter. A tárca rendre elküldi a módosítási terveket az Európai Központi Banknak, amely úgy értékelte a javaslatot, hogy továbbra is garantálni kell a jegybank függetlenségét.

Ezt követően Matolcsy György, az MNB elnöke meglehetősen kiakadt és azt mondta, hogy a jegybanki törvénymódosítás egy jelentős kormányzati támadás lenne a jegybanki függetlenség ellen.

Erre válaszul a pénzügyminiszter próbálta tompítani a dolgot, mondván: „a kormány tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét”. Szerinte a kormány célja pusztán annyi, hogy a jegybank függetlenségét tiszteletben tartva erősítse az átláthatóságát és biztosítsa az állami hivataloktól is eltárt takarékos működését.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Ezodabasz: 20.46

Ennyi gazdasági bűnöző egy rakáson még nem volt kormányon és kormányközelben. Az első lépés egyértelmű, bírósági perek sokasága, amelyeket a az elsinkófált közvagyon visszavétele követ.
Ritka gusztustalan a feltőkésített középosztálynak nevezett gerinctelenek társasága.
Nyírfa
@Ezodabasz: 20.48

Ezt is megnéztem, kár volt. Egy halott emberrel nem szórakozunk, akkor sem, ha egyszerű polgár volt életében, akkor sem, ha Magyarország egyetlen valamirevaló államfője volt. Nemcsak ízléstelen, erkölcstelen is.
Ezodabasz
@Nyírfa:ma, 21:42 Ezt nem értem bocsi! Akkor ez a videó nem valós, hanem valami átverés? Segíts!
Azt hittem hogy tényleg ezt vizionálta akkoriban. Szerinted én halott emberrel szórakozok? Akkor nagyon félreértettél!
Nyírfa
@Ezodabasz: 22.11

Nem te, hanem, aki készítette. A hang nem Kádáré, a felvétel szinkronizált.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.