Kiderült, hogy kik lesznek a miniszterelnök új, stratégiai tanácsadói. Busás pénzt kapnak az ismert emberek az új ötleteikért

Megjelent a kormányhatározat Orbán Viktor miniszterelnök új, stratégiai tanácsadó testületéről. Kiderült, hogy milyen hatáskörökkel és mekkora fizetéssel rendelkeznek a tagok – írta az index.hu.

A listán szerepel Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Kovács Árpád, közgazdász az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Kovács József, nemzeti információs államtitkár, Maróth Miklós, a miniszterelnök tanácsadója a tudománypolitika tárgykörét érintő kérdésekben, Papp Károly polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár, Stumpf István alkotmányjogász, volt miniszter.

Havi 2,3 millió forintot kapnak Orbán új tanácsadói

Orbán új tanácsadókat vesz maga mellé/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Stratégiai Tanácsadó Testület feladatai a következők lesznek: stratégiai szempontból áttekintik a kormányzás egyes területeit, megvizsgálják az állami és különösen a kormányzati működés szuverenitási, társadalmi, gazdasági, biztonsági, kulturális és egyéb kockázatokkal szembeni ellenállóképességet. Meghallgathat

felelős minisztereket, valamint a miniszterek irányítása vagy felügyelete alá tartozó szervek vezetőit, illetve háttéranyagokat kérhet kormányzati szervektől.

A testület elnöke a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs, országgyűlési képviselő, Orbán Viktor politikai igazgatója.

A grémium tagjai tevékenységükért az államtitkári illetménnyel azonos mértékű tiszteletdíjra, vagyis havi 2 millió 321 ezer forint illetményre és államtitkári szintű, kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosultak.

Forrás: index.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Annyiért én is tudok semmittenni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@csak úgy...: Lesz kikre fogni, ha baj lesz! Tanács?? Igenis miniszterelnök úr! Igaza van miniszterelnök úr!
Nesze neked naggyon puritán kormány! Még sok havernak kell több milliós havi fizetésért gittegyleti állás, akarom mondani ülés? Mert azon kívül, hogy csücsülnek a farkukon, és spekulálnak, mint a Gangesz parti krokodilus, inkább ártanak, mint használnak!
Pusztai
@Horizont: Muszály a plebsszel elhitetni, keményen dolgoznak, szakértőket vonnak be, csúcsokat várnak. ...

Valójában a semmittevést lopást, kormányzási sodródást lázas munkának mutatják, látvány és kommunikációs kormányuás van az előtérben a háttérben meg hatalmi harc lopás.
namihami
Vajon az idén még eléri a 10 milliót fejenként ezeknek a ""szakembereknek"" a jövedelme? És mindez hány(??) helyről jön össze?
Nem ezt hívják álláshalmozásnak?
NKF
Én ingyen is tudok jó tanácsot adni! Még jobban is járna az ország!
csak úgy....
@NKF: töled a gazdáidnak még ingyen sem kell, hiszen ki vagy te az ö szemükben,csak egy nekik drukkoló,átverhetö senki!?!
rücsü41
Már a tanácsadói testület hírérének megjelenésekor megírtam, hogy a tanácsadókat Orbán egy kis plusz pénzzel becsüli meg, mert az infláció nagyon elértéktelenítette az urak javadalmát.Biztos az EU-tól kapott pénzből fizeti őket úgy mint a pedagógusokat, mert mindennek sora van a mi Orbánunknál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok