Kiderült, hogy kik lesznek a miniszterelnök új, stratégiai tanácsadói. Busás pénzt kapnak az ismert emberek az új ötleteikért

Megjelent a kormányhatározat Orbán Viktor miniszterelnök új, stratégiai tanácsadó testületéről. Kiderült, hogy milyen hatáskörökkel és mekkora fizetéssel rendelkeznek a tagok – írta az index.hu.

A listán szerepel Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Kovács Árpád, közgazdász az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Kovács József, nemzeti információs államtitkár, Maróth Miklós, a miniszterelnök tanácsadója a tudománypolitika tárgykörét érintő kérdésekben, Papp Károly polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár, Stumpf István alkotmányjogász, volt miniszter.

Havi 2,3 millió forintot kapnak Orbán új tanácsadói

Orbán új tanácsadókat vesz maga mellé/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Stratégiai Tanácsadó Testület feladatai a következők lesznek: stratégiai szempontból áttekintik a kormányzás egyes területeit, megvizsgálják az állami és különösen a kormányzati működés szuverenitási, társadalmi, gazdasági, biztonsági, kulturális és egyéb kockázatokkal szembeni ellenállóképességet. Meghallgathat

felelős minisztereket, valamint a miniszterek irányítása vagy felügyelete alá tartozó szervek vezetőit, illetve háttéranyagokat kérhet kormányzati szervektől.

A testület elnöke a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs, országgyűlési képviselő, Orbán Viktor politikai igazgatója.

A grémium tagjai tevékenységükért az államtitkári illetménnyel azonos mértékű tiszteletdíjra, vagyis havi 2 millió 321 ezer forint illetményre és államtitkári szintű, kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosultak.

Forrás: index.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Annyiért én is tudok semmittenni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Annyiért én is tudok semmittenni...
CsipkeRózsa
Miért kell Orbánnak új tanácsadói csoport? Nem alsógatya, hogy váltogassa .
Cherry
Kell is ennek az agyi sérültnek, mert 14 éve normális mondat nem hagyta el a büdös pofáját,,,
Eladott Ország
Ami az évértékelőből kimaradt! 2010 -2024 között az EU legszegényebb országává tettem Magyarországot! És töretlenül haladunk előre! O1G
Az ilyen tanácsadóknak nem havi 2,3 millió fizetés járna, hanem korbács, vagy deresre húzás!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/417406599_683026420653224_5276976855444301767_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=3BTMCnn52E4AX989eLG&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAikGt8DxG9CN8f7SItVZIBuF-sQJB1Ha-EpG-1XtKlug&oe=65EF86F9
Pusztai
Kovács Á alias Rumcájszról írtam pár éve:
... "Ocsmány Vigyor anno 2016 febr.: -"-Sajnos az államadósság nominálisan nő, ez nincs rendjén!!!"
..pedig .2015-ben 500 mrd adósságot eltüntettek és ez kiderült, erre mondta.
... Kovács Á volt ÁSZ most KB vezér: --- Az év végi adósság kozmetikázás elfogadható!
Valójában költségvetési bűntettet követett el!
...Szégyen, hogy ilyet nyilatkozhat egy állami felsővezető államkincstár egyik legfőbb őre és nem rúgják tökön, hogy elszáll a francba!
...Ezek után még 2022-ben is az ország ellen dolgozik, mert Rumcájsz nyakig a geczi seggében, ezért minden hamis adatot kimutatást, államháztartással kapcsolatos hazudozást, csalást elfogad.
TUDATOSAN ÁRT MO-nak, HAZAÁRULÓ BŰNTÁRS!!!"

20240305 új tanácsadói csoport alakult, benne ez a rohadék fideszszarosszájú ártalmas Kovács Á
.
Egyébként 1x találkoztam vele vagy 10 éve egy könyvbemutatón, - érintve is voltam,- és ez a fasz akkorát benyalt fidesznek és hazudott az átkosról mint SzuTyok Tamás az új KElnök.
Pálinkás Pál
@Pusztai: én nem lennék olyan humánus!!
Eladott Ország
@Pusztai: ma, 15:43 ♦ A 20-20 év az kevés és + vagyonelkobzás!
Havanagi
Ilyen sincs még a világon,hogy közpénzen(vastagon fog a cerka az adók + a 27+4 %-os ÁFA kivetésében,amit nyilván mi fizetünk meg ) veszejti el az országot.
jáger laszló
15 millióért adnak ezután tanácsokat Viktornak!!::
Szerintem ingyen kéne, de okos tanácsokat!!
Nem ilyen rogán féléket!!
csak ennyi
barátilag
J,L
Pusztai
@Pálinkás Pál: @Eladott Ország: én csak erre a pár emberre gondoltam, igaz sztem ebben a legnagyobb rohadék Kovács Á. Ahogy írtam, nála 500 mrd azaz ÖTSZÁZ MILLIÁRD Államhaztartási hiány amit simán elcsalt a fidesz
az káló, belefér.
----500 mrd!! Káló!!
bazdmeg rohadék!
Sirjak vagy nevessek???

És ez a kretén balfasz ellenzék akkoriban is kussolt, egy hónapig 100x beírtam sokfelé, ahol olvassák.
Szóval ez az álellenzéki szarhalom karácsonyi ajándék a fidesznek. innen a:
BOLDOG KARÁCSONYT geczi válasz.
csak úgy....
piszoku buta az akinek ennyiért adnak tanácsot!
Horizont
Mi a büdös francnak kellenek ezek az ingyenélők???
Minek a sok beosztott és a minisztériumok??? Azok nem dolgoznak???
Vagy még hülyébbek ezeknél is???
Nessy
@csak úgy...: Lesz kikre fogni, ha baj lesz! Tanács?? Igenis miniszterelnök úr! Igaza van miniszterelnök úr!
Nesze neked naggyon puritán kormány! Még sok havernak kell több milliós havi fizetésért gittegyleti állás, akarom mondani ülés? Mert azon kívül, hogy csücsülnek a farkukon, és spekulálnak, mint a Gangesz parti krokodilus, inkább ártanak, mint használnak!
Pusztai
@Horizont: Muszály a plebsszel elhitetni, keményen dolgoznak, szakértőket vonnak be, csúcsokat várnak. ...

Valójában a semmittevést lopást, kormányzási sodródást lázas munkának mutatják, látvány és kommunikációs kormányuás van az előtérben a háttérben meg hatalmi harc lopás.
namihami
Vajon az idén még eléri a 10 milliót fejenként ezeknek a ""szakembereknek"" a jövedelme? És mindez hány(??) helyről jön össze?
Nem ezt hívják álláshalmozásnak?
NKF
Én ingyen is tudok jó tanácsot adni! Még jobban is járna az ország!
csak úgy....
@NKF: töled a gazdáidnak még ingyen sem kell, hiszen ki vagy te az ö szemükben,csak egy nekik drukkoló,átverhetö senki!?!
rücsü41
Már a tanácsadói testület hírérének megjelenésekor megírtam, hogy a tanácsadókat Orbán egy kis plusz pénzzel becsüli meg, mert az infláció nagyon elértéktelenítette az urak javadalmát.Biztos az EU-tól kapott pénzből fizeti őket úgy mint a pedagógusokat, mert mindennek sora van a mi Orbánunknál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.