A kormányfő szerint nem vethető el Európa felfegyverzése.

Orbán Viktor Gazdasági Évnyitót tartott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában. Ebben kitért arra, hogy jelenleg a világ gazdasági és politikai térképének átszabása zajlik – írta a telex.hu. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban úgy véli, a Nyugat beleugrott ebbe, a saját háborújának tekinti, a kelet pedig vagy nem mond semmi, vagy inkább oroszpárti.

Orbán: "Kitolódhat az orosz határ Magyarország felé"

Orbán Viktor szerint az orosz-ukrán háborút sem a Nyugat, sem pedig az oroszok nem fogják megnyerni/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő úgy véli, ha visszatér a hidegháború, megint mi leszünk a határvidéken. Ebben az esetben a nyugat egy „senkit nem érdeklő, félhomályos, poros” hely lesz. Mi arra fogadtunk, hogy ugyan a Nyugat részei vagyunk, reméli mégis sikerül fenntartani az összekapcsolhatóságunkat a török világgal, Oroszországgal és Kínával.

Orbán szerint nem kerülhető el Európa felfegyverzése. Magyarország ez ügyben jól áll, hiszen mi ezt mindenkinél előbb elkezdtük, s történelmi mértékben fejlesztjük a haderőt. Szerinte világos, hogy a háborút sem a Nyugat, sem pedig az oroszok nem fogják megnyerni. Egyetlen megoldás van: a béketárgyalás. Annak kellene kezdeményeznie a lezárást, aki szerint az idő a másik fél oldalán van. Egyetlen módon lehet elkerülni, hogy az orosz határ kitolódjon Magyarország irányába, ha minél előbb megszületik a béke. Szerinte az a veszély is fenyeget, hogy az oroszok a végén már csak az Egyesült Államokkal lesz hajlandó tárgyalni. Állítása szerint eleve azért tört ki a háború, mert nem Donald Trump van hatalmon.

Forrás: telex.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocsok hazaáruló! Putyinpincsi oroszbérenc!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Amikor a Nyugat egy félreeső, poros hely lesz, a Keletnek már az emlékét sem őrzi majd semmi ...Valahogyan így kell orbánt értelmezni. Mért nem megy ez az ember a picsába már ? llyen dumákkal tárt karokkal várja, bár ki is röhögi szolovjev, medvegyev, a kirgiz kecskék és kazah tetvek is. Bennünket akar provokálni ? Háát, részben sikerült is ...Meddig árthat még ennek a mi országunknak ? Már csak a nemzeti virtus miatt kérdezem ...
kereső
Na, de mit keres 200 magyar katona Csádban?
balos
@kereső: Havonta két kecskét,meg egy menyecskét!
Pusztai
@balos: Anno volt régen egy főnököm, aki dolgozott valahol arab Afrikában - építő ipar,- ő mesélte, ahol dolgoztak ott egy nő ára két kecske volt. Neki ajánlották.
Őrnagy
"Orbán: "Kitolódhat az orosz határ Magyarország felé""
Orbán nagyon pontatlan!
Helyesen:

Folyamatban van Oroszország határának Közeledése Magyarország felé, és ki tudja hol áll meg?
A Dnyeper folyónál, Moldova északi csücskénél, Lembergnél, vagy a fene tudja hol?
Abba kellene hagyni a háborózást, hogy bele tudjunk szólni, hogy hol?
balos
@Pusztai: A fideSSesnél a kecske már főnyeremény,bár előbb lelövi,hogy ne ugráljon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.