A kormánypártok egy nagyvárosnyi szimpatizánssal lettek kevesebbek, ám az egymással is csatázó ellenzék továbbra is csak egy helyben toporog.

Másfél debrecennyi szavazót veszített az elmúlt hónapban a Fidesz-KDNP, elsősorban a kegyelmi botrány miatt. A kormánypártok népszerűségvesztéséből az ellenzék megint nem tudott profitálni – derült ki a Republikon méréséből, melyet a telex.hu közölt.

Bukta! A kegyelmi ügy miatt sokan elfordultak a kormánypártoktól, de az ellenzék még ezt is képtelen kihasználni

Jócskán csökkent a Fidesz népszerűsége/Fotó: MTI Fotó: Rosta Tibor

Egy hónap alatt több mint 325 ezer szavazó fordított hátat a kormánypártoknak. Januárban még 43 százalékra mérte a Republikon Intézet a Fidesz–KDNP támogatottságát, a kegyelmi botrány kitörése után pár héttel már csak a pártválasztók 37 százaléka mondta azt, hogy a Fidesz–KDNP-re szavazna.

A botrány ugyan megtépázta a kormánypárti szavazókat, az ellenzéki erők azonban ezt sem tudták kihasználni. Egyedül a Momentum erősödött 7-ről 9 százalékra.

A DK támogatottsága a teljes népességben 12 százalék, tavaly augusztus óta ugyanezen a helyen toporognak. A Mi Hazánk Mozgalom változatlanul 6 és 9 százalékos támogatottsággal bír, az MSZP 3 és 5 százalékon áll. Az LMP népszerűsége a teljes népességben 2-ről 3 százalékra nőtt, a pártválasztóknál 4 százalékon maradt. A Jobbik a teljes népesség és a pártválasztók körében is hibahatáron belül, 1-1 százalékponttal erősödött.

Ráadásul a kegyelmi ügynek úgy tűnik, még nincs vége. Legalábbis a szavazók további fejeket követelnek. A Publicus Intézet felmérése szerint az emberek 63 százaléka szerint szükséges lenne további felelősöket megnevezni. És ezt még a fideszesek 40 százaléka is így gondolja.

Forrás: telex.hu

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nanya
@KisTehen: melyik szót nem érted hígagyú paraszt ? nem megmondtam ,hogy a fiDEss seggnyalói véleményére nem vagyok kíváncsi!
KUSS !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Nanya: @Nyanyus:!
Nem is tudtam, hogy ilyen perverz, zoofil családod van!
Nanya
@Pegero: ne villogtasd itt nekem a latin tudásod,mert hidd el : én 1968 ban latinból és oroszból is érettségiztem. Nem akárhol. Hajdúnánás Kőrösi Csoma Sándor gimnáziumban.
A latint mai napig jól értem és használom,te meg nyald ki a seggem !
Pegero
@Nanya: Jó vén faß vagy hallod-e? :-))
CsipkeRózsa
@FLETÓ: Az is lehet, hogy Magyar Péternek lesz egy koalíciós partnere, a fidesz.

Persze, most a lényeg, hogy Orbánnak ne legyen 2/3-a.
FLETÓ
@CsipkeRózsa: Te vagy itt az egyetlen okos(ka)? Persze azt még te sem tudod, ki fizeti s révészt!
CsipkeRózsa
@FLETÓ: Nem tudom(azt sem), ki fizeti a révészt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.