A magyar építőipart majdnem minden európai országnak sikerült leköröznie. Elöregedtek az eszközök, technológiák.

Szégyen! Megint hátul kullogunk

Elavultak a gépek és a technológiák/Fotó: Stockfotó

Az építőipar az országok többségében az egyik legfontosabb iparág. Az Európai unióban 2022-ben-az építési piac termelési értéke 1768 milliárd euró volt, ám a 2023-ban a becslések szerint már 2,5 százalékkal gyengébb lehetett ennél – írta a portfolio.hu.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) felméréséből az derül ki, hogy hazánkban nagyon alacsony az építőipar hatékonysága, lenne mit tenni azért, hogy javuljon a teljesítmény.

Úgy vélik, a megrendelői igények hatékonyabb működést követelnek meg. A gépi eszközök, alkalmazott technológiák sok vállalkozásnál elöregedettek, elavultak. A járványhelyzet is a hatékonyság javulása ellen hatott. Az iparosított technológiával gyártott összetett építési termékek piaci elterjedése lassú folyamat. A lakosság részére végzett munkáknál a szóbeli megállapodások mentén végzett tevékenység rengeteg problémát szül. Mindezek a szakmai színvonalat és ezzel az ágazat társadalmi megítélését rontják.

Forrás: portfolio.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Megint?!?!?/ MINDIG---mindenben! A ""lölőzést"" kivéve!
namihami
Megint?!?!?/ MINDIG---mindenben! A ""lölőzést"" kivéve!
Nanya
CSAK MERT MI JOBBAN TELJESÍTÜNK,ELŐRE MEGYÜNK NEM HÁTRA. Meg a háború,meg a farhát,meg a dollárbaloldal,meg a csak a pedofíliával foglakozunk,meg a fiainkat kivitték a frontra,meg a gyurcsány,meg a hozzá nem értés,meg a csak a hazudozás,meg a balog zatya ,meg a rezsinövelés,meg a nem akar fűteni a nép a drága orosz gázzal,milyen emberek ezek akik nem veszik be a kormány hazudozását,meg az üzemanyagár emelkedésnek se tudnak örülni ,pedig nagyon rég óta hazudozunk az inflációról is,mégis nálunk a legdrágább minden ,pedig a magyarok jövedelme messze elmarad a minisztelnökétől,hogy költse gyógyszerre !
justhpeter
@namihami: ...és ez már csak rosszabb lesz !
lusta
Magyarországi nagyvállalat nagyberuházása. A magyar jelentős kivitelező dolgozói pl. a csőszerelésnél csak nézik a külföldi kivitelező dolgozóit, milyen eszközöket használnak. A fiúk röviden véleményezték. Hát így, ilyen eszközökkel könnyű.
Feller_Peti
Balos idióták! Látom, ti se sokat fogtatok még kalapácsot. De még egy oldalvágó fogó se nagyon nem járt a kezetekben.

Itthon igen jól lehet keresni az építőiparban. A kulcsa a dolgozni hajlandóság + agy.

Ha ez nektek nem elég, akkor szeretettel vár a Német esetleg Londoni KALIFÁTUS földrész. Sok szerencsét. Vissza se nézzetek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.