Új fejezetet nyitna a XXI. kerületi Fidesz a pártból korábban kizárt kerületi polgármesterrel, Borbély Lénárddal annak érdekében, hogy a "testvérháború" véget érjen, és a júniusi önkormányzati választáson a jobboldal nagyobb eséllyel tarthassa meg a kerület irányítását.

A csepeli Fidesz-KDNP a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében önkormányzati választási megállapodást javasol Borbély Lénárdnak – erről tájékoztatta az MTI-t a Fidesz csepeli szervezete. Azt írták:

"ennek érdekében félre kell tennünk minden vélt vagy valós ellentétet, múltbéli és jelenlegi sérelmet, az egyéni érdekeket. Tennünk kell érte, és komolyan kell vennünk, hogy nekünk Csepel az első!"

A hatalomért mindent? Egyezkedik a csepeli Fidesz a pártból kizárt polgármesterrel

Borbély Lénárd csepeli polgármester Fotó: XXI Ittlakunk.hu

A pártszervezet azt javasolja: Borbély Lénárd, a Fideszből korábban kizárt polgármester, vagy Dudás Zoltán fideszes polgármesterjelölt lépjen vissza a másik javára  - tudta meg az Index.

A visszalépett polgármesterjelölt a tizenkettőből hét egyéni képviselői körzetet nevezhet meg, ahol az induló polgármesterjelölt visszalépteti saját jelöltjeit. Azt is célravezetőnek tartanák, ha egyetlen egyéni képviselői körzetben sem indulnának egymás ellen.

Az ajánlat szerint Borbély Lénárd Közösen Csepelért Polgári Egyesülete, és a Fidesz-KDNP is külön-külön választási listát állítanának.

A XXI. kerületi Fidesz közleménye szerint arra is kötelezettséget vállalnának, hogy az önkormányzati választáson nem működnek együtt „Gyurcsány kitartottjaival”, a baloldallal, és a békülés jeleként nem kampányolnának egymás ellen.

Mint ismert, februárban Csepel önkormányzata nem tudta elfogadni a 2024-es évre vonatkozó költségvetését, mert a baloldal és a Fidesz képviselőinek együttes szavazataival levették a napirendről Borbély Lénárd polgármester erre vonatkozó előterjesztését.

Az Index megkereste a városvezetői oldalt. Érdeklődésükre közölték, hivatalosan egyelőre senki nem kereste meg őket, csak a sajtóból értesültek, ami szokatlan egy ilyen horderejű ügyben, így a nyilatkozatban foglaltakat csak a kapcsolatfelvételt követően tudják érdemben kommentálni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a szilárd jobb niminiszterelnök lenne mint ez a kis csuti miegymás , - már méretben is jobban passzolna tramplihoz mint a stöpszli csuti orsós , - putyin is csak egy kisegér lenne mellette ha bedobná a bírkózó fogásait és ráfeküdne... , a minden oroszok cárjára!
ezen gondolkozzatok el fideszesek és szavazzatok sziszire a fidesz utolsó fénylö csillagára,aki nem csak erös de majdnem okos is...
jáger laszló
Hát ezt a mutatványt még +várom azután becsukom az ajtót!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.