Újabb négy évre Nagy Eleket választották meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének. A nagyvállalkozót egyhangúlag bízták meg a magyar egyéni és társasvállalkozások közel 40 százalékát képviselő testület elnöki mandátumával.

Nagy Elek, a Főtaxi és a BÁV tulajdonosaként is ismert vállalkozó komoly riválisa lesz a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jelenlegi elnökének.

A BKIK közleményéből az is kiderül, hogy általános alelnöknek ugyancsak egyhangúlag Balog Ádámot, az MKB volt elnök-vezérigazgatóját, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökét választották.

Reszkess Parragh! Új kihívó száll ringbe a Kamara trónjáért

Az MKIK tisztújítására a küldöttek egyhangúlag Nagy Eleket jelölték új elnöknek Fotó: BKIK

A folyamat tavasszal indult a területi kamaráknál, majd a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) őszi tisztújításával és elnökválasztásával zárul. Az MKIK új elnökét a területi kamarák küldöttei választják meg.

Az MKIK tisztújítására a küldöttek egyhangúlag Nagy Eleket jelölték új elnöknek. Ennek fényében komoly verseny alakulhat ki, ugyanis a MKIK elnöki posztját jelenleg Parragh László tölti be.

Nagy Elek, a Főtaxi és a BÁV tulajdonosaként is ismert vállalkozó ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy olyan országos kamarát célszerű kialakítani, amely folyamatos mérésekkel, adatokkal alátámasztott javaslatokkal képes segíteni a kormányzat munkáját, legyen szó akár az adórendszer finomhangolásáról vagy akár a regionális fejlesztések versenyképességet növelő felhasználásáról – közölte a vg.hu.

Forrás: vg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
1X minden szerelem véget ér!
Például ez is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
@jáger laszló: Ha elolvasnád a kamara alapító okiratát akkor nem lennél ennyire optimista! Ezek bebetonozott posztok, a választás csak álca!
Nem a bécsi Handelskammer a minta!
human
Főtaxi? Akkor gondolom ez is NER katona. Parragh elhasználódhatott. Orbán leváltja a pályán.
Menőmanó
Mi van a népszavazással, hogy ne legyen kötelező a kamarai tagság és főleg a tagdíj, aminek fejében nem a tagok, hanem a kormány érdekét védi ez a ganéj.
levarosbukta
Kell a zsíros konc, marakodjatok csak.
Toller Béla
Nagyelek már korábban, a parragh most már ezredszer kompromittálódott, lebőgött, felsült, pofára zuhant ! De mivel nincs más olyan, akiről feltételezhető a kitartás orbán tökéletesen megalapozatlan gazdasági elképelési mellett, kettejük közül nyilván a kevésbé alkalmas fog elnökölni, tiszta sor ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.