A közlekedés érzékeny pont az életünkben. Ha belegondolunk, milyen bonyolult rendszer, csak csodálkozni lehet, hogy működik. Méghozzá nem is rosszul. De elég egy elszakadt vezeték, egy járatkiesés, a vártnál két perccel hosszabb álldogálás a megállóban, egy jókora dugó, és elátkozzuk az egészet. Persze kétségtelen, van hova fejlődni, az irányok látszanak is, kérdés, megszületnek-e a megfelelő politikai döntések állami és önkormányzati szinten. Pongrácz Gergely mérnök informatikus, közgazdász, a Magyar Közlekedési Klub elnöke, szakértője megszállottan keresi a hazai közlekedés XXI. századi, gazdaságilag reális megoldásait. Forgács Iván kérdezte őt a terület helyzetéről, legfontosabb problémáiról, elsősorban a főváros és az agglomeráció közlekedésére koncentrálva.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
MKK vs. BKK

azért egy igencsak érdekes megállapítás kisikeredett

A derék nepszava.hu „Kicsi, olcsó fejlesztésekkel Budapesten elérhetnénk Bécs közlekedésének színvonalát” címmel adja közre Pongrácz Gergely mérnök informatikus, közgazdász, a Magyar Közlekedési Klub elnöke, szakértője világmegváltó „véleményét”. Nem ide tartozik, de aki úgy kezdi, hogy záros határidőn belül utolérni Bécset, vagy más európai nagyvárost, az vagy hazudik, vagy csak nincs magánál.
A cikk egytelen pozitívuma az a vélemény, hogy: „Elég jól ismerem Dávidot. Kiváló szakember, de a főpolgármesterséghez ennél több kell. Érdekeket kell tudni összehangolni, ami kevésbé ment neki jól a BKK-s időkben.”!
Nos ami azt illeti Dávidka szakemberségéről igencsak megoszlanak a vélemények; minél több gügyűjét elemzed annál távolabb áll a kiválóságtól. Ami érdekek összehangolását, vagy csak elgondolkodni azon, hogy másnak is lehetnek megfontolandó szempontjai, nos ebben egyértelműen az uncsi-tesó méltó párja! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok