OTÓKA ESETE A RÖGVALÓSÁGGAL!!! =)) Magyar Nemzet Polgári napilap és hírportál Az elmúlt két évben összességében megduplázódott a pedagógusképzést választók aránya hazánkban. Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar társadalom érintett része megértette és magáévá tette az új életpályáról szóló törvény legfőbb üzenetét, miszerint a gyermekeink nevelésével, oktatásával foglalkozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének egy felelős kormány gondolkodásának középpontjában kell állnia minden időben. Ha ehhez hozzávesszük azokat a híreket, amelyek arról szólnak, hogy azok, akik az elmúlt évek politikai zűrzavarában elhagyták hivatásukat, most egyre nagyobb számban szeretnének visszatérni erre a csodálatos pályára, akkor

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Otóka esete a rögvalósággal

az elemi számtani hiátusa a kisebbik baj

A Párt központi napilapja adta közre
„Vélemény
A baloldal elvenné a tanárok pénzét
Sok múlik a pedagógusokon, hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra.
” című irkodmányát
Emigyen kezdé mindókáját:
„Az elmúlt két évben összességében megduplázódott a pedagógusképzést választók aránya hazánkban. Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar társadalom érintett része megértette és magáévá tette az új életpályáról szóló törvény legfőbb üzenetét, miszerint a gyermekeink nevelésével, oktatásával foglalkozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének egy felelős kormány gondolkodásának középpontjában kell állnia minden időben. ”
Közben a hivatalos adatok szerint:
Összesen 18 673-an jelentkeztek idén pedagógusképzésre, ami legalább hatezerrel több felvételizőt jelent, mint tavaly – derült ki a friss felsőoktatási felvételi adataiból. A jelentkezők közül a legtöbben (4667-en) az óvodapedagógus képzésre adták be a papírjaikat, ezután a gyógypedagógia alapszak tartott a legnagyobb érdeklődésre számot 4502 jelentkezővel. Az osztatlan tanári képzésre viszont csak 3357-en jelentkeztek!
Ráadásul_
„az ötéves osztatlan tanári képzésekre (itt képzik elsősorban a közismereti, vagyis például magyart, történelmet, matematikát, biológiát, kémiát, fizikát, idegen nyelvet oktató tanárokat) a jelentkezők száma továbbra is aggasztóan alacsony. A reál tárgyak iránt érdeklődtek ráadásul a legkevesebben: például az ELTE Tanárképző Központjának ötéves fizika-matek tanári szakára 34, a biológia-fizika szakra három, a fizika-kémia szakra pedig mindössze egy fő jelentkezett.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.