Kilakoltatási moratórium bevezetését követelte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője Rákosrendezőn. 

A Rákosrendezőre tervezett gigaberuházás helyszínén a politikus arról beszélt: elfogadhatatlan, hogy a területen lévő mintegy kéttucatnyi szolgálati lakásban élőket úgy kezdték el "kitakarítani" onnan, hogy van, akinek 30 év után 30 napja lesz csupán elhelyezést találni.

A politikus szerint az eljárás lehet jogszerű, de elfogadhatatlan, hogy a külföldi beruházó érdeke megelőzi a magyar emberekét – írja az MTI.

Kilakoltatási moratóriumot követel őszig a Jobbik

A kép illusztráció. Fotó: Facebook.com/kilakfilm/

Országos kilakoltatási stop lenne indokolt szerinte

Z. Kárpát Dániel kilakoltatási stopot sürgetett a területre vonatkozóan az interneten is közvetített eseményen: a moratórium addig lenne érvényben, amíg a jelenlegi szintet elérő, de inkább jobb minőségű, az érintettek által is elfogadott lakásokat nem találnak a most itt élők számára.

A politikus hangsúlyozta: az egész országban le kellene állítani őszig a kilakoltatásokat, mivel az önkormányzati választást követő "várhatóan zavaros hónapok alatt" a települések vezetése a minimálisan elvárható védelmet sem tudja megadni az ott élő bajba jutottaknak.

Bérlakásokat építtetne a Rákosrendezőre tervezett állami infrastrukturális beruházás árából

Z. Kárpát Dániel egyben szorgalmazta, hogy a kormányzat a rákosrendezői óriásberuházás területére tervezett infrastrukturális beruházásokra szánt 300 milliárd forintot fordítsa inkább a piaci ár maximum feléért igénybe vehető bérlakások építésére.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
nincs nagyobb geci a jobbinál ... télire akarja időzíteni a kilakoltatásokat
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 16:35 o Útban vagy, jobbágy: takarodj a földesúr birtokáról! Magyarország a magyaroké! Amíg meg nem jönnek az arabok. Mert akkor coki, meg az oroszok, meg a kínaiak. Szerintem a határozatlan idejű szerződést csak a bérlő súlyos szerződésszegése miatt lehet felmondani, jelen esetben a MÁV-nak kell megfelelő(!) csereingatlanról gondoskodnia, sőt, még a költözködés költségeit is neki kell viselnie!
rtl.hu/hirado/2024/03/12/mini-dubaj-zuglo-kitelepitett-csaladok-mav-tatai-ut
csak úgy....
@KisTehen: nincs nagyobb geci a fidesznél, akik a tróger schadl és a még trógerebb "tóni" segítségével,több százezer embert,családot tettek földönfutóvá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.