A tankerületek nem adták parancsba, hogy el kell menni a moziba, de aki nem akarta megnézni, annak igazolatlan hiányzás járt

Az iskolák saját hatáskörükben vezényelték ki a gyerekeket Rákay Philip Petőfi-filmjére – írta a rtl.hu. Beszámolójuk szerint kötelezően előírt kikapcsolódás volt egy IX. kerületi iskolában Rákay Philip filmje, a Most vagy soha! megtekintése. Aki hiányzott a moziból, annak igazolatlan hiányzás járt.

Nem tankerületi parancsra, hanem önszorgalomból teszik kötelezővé az iskolák Rákay Philip filmjét – Mindez hihető?

Rákay Philip filmje 6 milliárd forintos költségvetésből készült/Fotó: MTI/Kertész Róbert

Rákay Philip a filmbemutatón úgy fogalmazott: neki hazafias kötelessége volt megcsinálni ezt a filmet, a magyar embernek pedig kötelességük megnézni.

Korábban a 444.hu is beszámolt arról, hogy több iskolában is kötelező program lett a film megnézése. Volt olyan suli, ahol az 1500-2000 forintos mozijegyet a gyerekeknek, illetve szüleiknek kellett kifizetniük.

A 444.hu-nak a Klelsberg Központ kérdésre válaszolva azt írta, nem tudnak olyan esetről, hogy a tankerületek fenntartásában lévő iskolák kivezényeltek volna kötelező jelleggel diákokat.

„Az iskolán kívüli programok szervezése iskolai hatáskör, ebben a Klebelsberg Központnak nincs hatásköre” – írták a portálnak.

Forrás: rtl.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Aki az 1950-es és 60-as években járt általános vagy középiskolában azok a gyerekek is mind ugyanilyen önszorgalomból néztek kötelezően szovjet és magyar filmeket is.Semmi különbség még az indokolásban sincs!Minden vezetőnek vagy csak a diktatórikus vezetőknek jár egy húrra az eszük? s!Csak nem az 1950-es és az 1960 -as évek kultúrpolitikája lopakodott vissza, ebbe az antikommunista rendszerbe?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rücsü41
Aki az 1950-es és 60-as években járt általános vagy középiskolában azok a gyerekek is mind ugyanilyen önszorgalomból néztek kötelezően szovjet és magyar filmeket is.Semmi különbség még az indokolásban sincs!Minden vezetőnek vagy csak a diktatórikus vezetőknek jár egy húrra az eszük? s!Csak nem az 1950-es és az 1960 -as évek kultúrpolitikája lopakodott vissza, ebbe az antikommunista rendszerbe?
jáger laszló
Hiszi a piszi!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
@rücsü41: Így igaz! Csak éppen iskolaidőben és ingyen!!!
Sakk Matt
A tankerületek nem adták parancsba, de azért erősen ajánlják.

Mint Hofinál a számonkérő-győzködő kérdés: "Az elvtárs nem lép be?!"
balos
@Sakk Matt: Úgy vagyok a nemzethy filmekkel,mint vidnyánszkiy a nemzethy szinházzal,kihagyom a repertoáromból,mert rombólja az erkölcsőt!
Maccska
@balos: a végén még rádragad valami nemzeti érzés.
Maccska
Nagy siker a film.
Nézettségi és bevételi rekordot is döntött.
csak úgy....
@Maccska: mikor pornót nézel mi szokott rádragadni,te öszvérember?!
Billibácsi
Nem kötelező csak erősen ajánlott.
CsipkeRózsa
Nem hihető, mert a veszteségeket a kormány fogja kifizetni a mi zsebünkből.
simmering73
Aki az éppen regnáló kormány által odafingott hétmilliárdból csináltat mozit, az nem producer, hanem politikai komisszár. Te is csak az vagy, Kálmánka, meg sokminden más is vagy, hiába szólíttatod magad az előkelőbbnek hitt Philipnek. Mindjárvást negyedmagaddal voltatok a produktum üres zsebű „pénzelői” – nektek már megérte a nulla befektetés a képesmadzagba!

„Most vagy soha!” – állítasz választás elé, már a film címével is, Soha! Nem vagyok hajlandó kétszer fizetni ugyanazért a gagyi gányolmányért. Mert – hiszed vagy sem – valakik keményen megdolgoztak azért a pénzért, mielőtt elhappoltátok volna a családjuk elől. Ne is keresd magad közöttük. Te akkor „dolgoztál” utoljára, amikor az egyik zenetévében fikáztad titkon a levelet küldő fiatalokat. Eltapsoltátok a lét és most még tapsoltatnál is minket, te nagyot nőtt hülyegyerek? Nem sok ez egy kicsit a jóból?
www.kolozsvaros.com/2024/03/25/bekebatorak/
rücsü41
Úgy van ez mint a Rákosi rendszerben volt!Ott is kötelező olt a hazafias magyar filmek meg megnézése az iskolásoknak.Lásd "Budapesti Tavasz". vagy " Berlin ostroma" ami szovjet film volt , de szintén kötelezően meg kellett nézni.Nincs különbség a kulturpolitikai célok elérésében sem a vész korszak és a mai helyzet között.
Géza
Nemzeti érzelmű tanárok maradtak, a selejt lelépett. Nagyon helyes.
rücsü41
Ha elolvasod amit írtam, akkor csak egyet vonhatsz le belőle , hogy ez a kultúrrendszer, és oktatási rendszer is olyan , mint amilyen az 1950-es években volt.Hogy ez jó -e vagy rossz azt hagyom eldönteni azoknak akik tudják hogy akkor is és most is mi történik.Aki nem járt az ötvenes években iskolába az csak a meséből tudja hogy mi volt akkor.Nekem a Sipos-téri ált.iskolában olyan ének tanárom volt, Gyuriczáné, aki legalább száz népdalt tanított meg mire felsősök lettünk, melyeket azután később gyakran énekeltünk egy- egy összejövetelen. Olyan földrajz tanárom volt, hogy Magyarország helytörténetéből versenyt nyertem, és még ma is legalább annyira tudom hogy melyik helyiség melyik megyében található., és a testnevelő tanárom, Andrássy úr minden napos testnevelést tartott, úgy hogy szabadban tornáztunk, és még ma is megmaradt a mozgás igényem.És ezzel sem mondtam se jót ,se rosszat az akkori oktatásról, de hogy megmaradt a tanítottakból sok dolog az életemben az biztos, és én hálával is gondolok ezekre a tanárokra, tanítóimnak érzem őket. A különbséget kell látni és nem a bajt megállapítani
Aki Én
@Maccska: ,,nemzeti érzés"

Egy történelemhez, tényekhez nem igazán ragaszkodó kalandfilmtől?
Neked ehhez Rákay kell?
Azért rendesen szopod a propagandát te agyhalott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.