„Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot” – ezzel üti fel Esterházy Péter a Harmonia caelestis című regényét, amelyben felidézi családja legendáit. (Nem véletlenül nevezte maga EP is aparegénynek.) Két héttel a regény befejezése után az író három dossziét kapott az állambiztonsági levéltár vezetőjétől; ezekből kiderült, édesapja a BM III/III-as ügynöke volt több mint két évtizedig. EP-ben egy világ omlott össze, de szembenézett a tényekkel, s ebből született egy újabb könyve, a Javított kiadás. A helyzetet, amibe került, így írta le: „Kell hozzá kis aljasság – mert hát én én vagyok, az apám meg az apám (igaz, az apám) –, de eztán bárki, bárki nyikhaj is, odavághat nekem egy félmondatot úgy, hogy utána nehéz volna mit mondanom.”

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Épp a lényeg révedés

s ez annál is fájóbb, hogy EP egyik zseniális mondatára utal, sőt magára Péterre, ami meg igen durva blaszfémia

A derék nepszava.hu szerzője „Javított kiadás” címen, sőt többszörösen hivatkozva a közelmúlt magyar irodalma egyik legnagyobbjára, Esterházy Péter-re.
Meglátásom szerint a hlaszfémia mellett a helyzetet is erősen félreértelmezi, hiszen valójában nem magáról a HAZUGSÁG-ról szól.
Azonban egy dologra rámutat; Péter naiv, pontosabban egy hozzá hasonló kiváló emberre vonatkozó megjegyzése felidézésre. Ami ma nagyon másképp műx!! „eztán bárki, bárki nyikhaj is, odavághat nekem egy félmondatot úgy, hogy utána nehéz volna mit mondanom” – idézi.
Azonban a mai matyar rögvalóságban nem is értik, hogy miért gond az, ha valakit hazugságon kapnak, sőt az a „bárki nyikhaj”, aki rámutat a „csúf igazságra”! =))
Pusztai
"„Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot”"

Az az igazság, NEM IS TUD HAZUDNI AZ AKI NEM ISMERI AZ IGAZSÁGOT!!
Pusztai
@RonaGyuri: nagyon sokkk éve írom: AZ ÚJSÁGÍRÁS MEGSZÜNT.
Felkészületlen ostoba beképzelt médiacsótányok vannak, akik arra büszkék, hüyék matekből.
Nu pont ez igazolja: ALKALMATLAN!

Jávor 190524:
„Ezért megy tönkre körülöttünk a világ, mert 30 éve ilyen politikusok és ilyen újságírók hülyét csinálnak a társadalomból”

190926 György Zsombor, Magyar Hang:
" Igen, probléma sok újságíró nem megfelő öltözetben, összedetlen mondatokkal támadják le a politikusokat akik aztán úgy reagálnak ahogy."

...Uj Péter szerint ma az újságcikkek egyre nagyobb százaléka nem értelmes magyar szöveg, pedig a magyar újságírásnak volt egy erős irodalmi gyökere.

Nagy Zsolt 230910HVG-SzázSzó: -- "Visszatérve Nagyra: azzal folytatta, hogy két órája nem történik más, mint hogy dagasztjuk a szart.
--- Ne szeressetek! Szerették: tapsot kapott.

Orbán Balázs MCC 2023. január 25
" „Aki uralja egy adott ország médiáját, az eldönti, hogy ki uralja az adott ország gondolkodását, és ezen keresztül, hogy ki uralja az adott országot.”
Az ellenzék 2008 óta folyamatosan -még hatalmon is- vesztette el a médiáit.

Uj Péter is
Pusztai
és:
Nagyon régóta 1000x többre becsülöm a kommenteket mint a cikkeket, mert sokkal többet tanulok belőlük.
Ha valahol nincs komment lehetőség erősen kerülöm.
Régóta vallom, ma már nincs újságírás, csak megélhetési betű vetés vagy szófosás, matekból bukott jogalsó médiageczik mexállták a médiát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.