A recski sárlavina károsultjai nem részesülnek az Orbán Viktor által korábban ígért állami támogatásban, mivel a szakértői vizsgálatok szerint a lakhatóságot nem befolyásolta a katasztrófa.

Orbán Viktor megígérte, de ezt sem tartotta be – Mégsem jár az állami támogatás a recski károsultaknak

Fotó: RTL

Tavaly a nagy esőzések miatt kétszer is elöntötte a recski házakat a kormányközeli vállalkozó bányájából kiömlő törmelék és sár. Összesen 21 családot ért a devecseri iszapömléshez hasonló kár.

A helyi lakosok most az RTL Híradónak elmondták, hogy az utcákat és a házakat azóta megtisztították a sártól, de az 500 millió forintot nem kapták még meg, pedig azt korábban Orbán Viktor kormányrendeletben ígérte meg.

A Belügyminisztérium álláspontja szerint a tavaly nyári, kétszeri sárlavina nem okozott olyan körülményeket, amelyek a lakhatóságot érintették volna, így a támogatásra vonatkozó okirat kiadása nem történt meg.

A Bányafelügyelet korábbi vizsgálatai alapján a balesetért egyértelműen a bányacég felelős, és ennek következtében 21 család veszítette el otthonát. Jelenleg a Református Egyház és a Máltai Szeretetszolgálat cserelakásokat kínál az érintetteknek.

A helyzet továbbra is feszült, hiszen a károsultak még mindig várnak a segítségre, miközben a közösségi és egyházi szervezetek próbálnak megoldást találni a fedél nélkül maradt családok számára.

Forrás: hellovidek.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
"Ne azt figyeljétek amit mondok, hanem azt amit teszek!" (Orbán Viktor) Ma és minden egyes napján igazak a véletlenűl kiejtett szavai!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@Feller_Peti: ma, 08:43 Mi az igazság Petike? Magyarország előre megy nem hátra??? Elmehetsz te a a jó büdös picsába!
Szegény Dzsoni és Árnika
Na jó, megyek vissza a háborúba, ott legalább biztonságba érzem magam.
rücsü41
Egyszóval a lakásban befolyó , beömlő sár lavina , a lakhatóságot nem akadályozó tényező, mert sárlavinában nyugodtan lehet az embereknek is lakni, hiszen a békák is ott élnek.Szerintem a ha a sárlavina következtében kára keletkezett a tulajdonosnak, a kárt a PTK szerint meg kell téríteni, ha csak nem Isten csapása okozta a kárt.Azt áéllítani pedig hogy a sárral elöntött lakóházban nem keletkezett kár akikor azt a sár elöntötte, az egy badarság , nem hiszem hogy van olyan szakértő aki ezt állítaná.A kormány ígéretének betartása érdekében már régen ügyvéd segítségét kellett volna kérni a károsultaknak, ekkor bizonyos hogy nyertek volna a károsultak.Tudom az államot nehezen pereli az ember, mert valahogy az a kényszerképzete hogy nem egyenlő felek állnak szemben a perben, de ezt csak akkor tudhatják meg az emberek ha beperelik az államot.
rücsü41
Na jó, segítek egy kicsit.Kártérítés nem azért jár valakink mert hogy a lakása lakhatatlanná vált vagy sem, hanem azért mert kár érte.A kárért a károkozója , azaz a bánya vállalat és tulajdonosa felel, a kárt nekik kellene megtéríteni, de mivel az állam kijelentette hogy segít a károsultakon ő is segíthet a károsultaknak.Az hogy károkozás történt, azt ország világ a tévék jóvoltából mindenki láthatta, és azt is megfigyelhettük, hogy a bánya vállalt teljesen lekopaszított a hegy tetejét és a sárlavina az esőtől azért folyhatott be a faluba.H a károkozója felszólításra nem téríti meg a kárt akkor egy jó ügyvéddel biztosan pert lehet nyerni, mert a kárt meg kell téríteni, ugyanis a kárt nem vis maior okozta, nem volt elháríthatatlan .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.